Dolar 32,3780
%0.19
Euro 35,0278
%-0.11
Altın 2.324,000
%0.15
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
5 kişinin öldüğü havuz faciasında flaş gelişme

5 kişinin öldüğü havuz faciasında flaş gelişme

SAKARYA’nın Akyazı İlçesi’nde 5 kişinin yaşamını yitirdiği havuz faciasının ardından tesiste çalışmayı yapan elektrikçi Kemal Dursun gözaltına alındı. Havuzda fiyatı yaklaşık 60 lira olan kaçak akım rölesinin olmadığı tespit edildi.

  • Ege Postası
  • 24.06.2017 - 13:35

İşletmecisi Mehmet Kaya ve oğlunun yaşamını yitirdiği aquaparkın bulunduğu binanın daha önce pansiyon olarak işletildiği, jandarma denetiminde fuhuş nedeniyle mühürlenmesi sonrasında işletmecinin pansiyonculuğu bırakıp havuz açtığı belirlendi.

Yapılan soruşturmada ilk belirlemelere göre, izin için belediyeye başvuruda bulunulmadan havuzda tadilat yapıldığı, facianın da metal ayakları havuzun içerisinde olan metal tramplenle elektrik kablosunun teması sonucu meydana geldiği ortaya çıktı. Daha önce pansiyon ruhsatı olan işletmenin fuhuş nedeniyle mühürlenince, havuz yapılarak aquaparka dönüştürüldüğü belirtildi.

KAÇAK AKIM RÖLESİ YOK

Dün, Akyazı İlçesi Kuzuluk Mahallesi’nde bulunan, 58 yaşındaki Mehmet Kaya’nın işletmeciliğini yaptığı aquaparktaki havuzun çevresinde yenileme çalışmaları yapılırken, serinlemek için suya giren 17 yaşındaki Gökay Yıldırımgenç elektrik akımına kapılıp yardım istedi. Ona yardım etmek isteyen işletme sahibi Mehmet Kaya, oğlu Kadir Kaya, yeğeni 16 yaşındaki Mert Kaliç ve 15 yaşındaki Nurullah Ünlütürk de suya girince, hepsi de elektrik akımına kapılarak yaşamlarını yitirdi.

3’ü çocuk 5 kişinin yaşamını yitirdiği havuz faciası sonrasında Akyazı Cumhuriyet Savcılığı aquaparkta inceleme yaptı. İnceleme sırasında, olayın, havuz ve çevresinde Ramazan Bayramı öncesinde bakım ve ilaveler yapılması sırasında çevredeki kablolardan birinin metal ayakları havuzun içerisinde olan metal tramplene teması sonucu meydana geldiği belirlendi. İşletmede böyle durumlarda elektriği kesecek kaçak akım rölesininÿolmadığı tespit edildi.

Cumhuriyet Savcısının talimatı üzerine havuz ve çevresi, jandarma olay yeri inceleme ekipleri tarafından fotoğraflandı ve görüntülendi. Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş’un talimatı üzerine Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü ve Akyazı Belediyesi tarafından aquapark mühürlendi.

ELEKTRİKÇİ GÖZALTINA ALINDI

Facianın yaşandığı biri küçük iki havuzun bulunduğu aguaparkta elektrik işini yapan elektrikçi Kemal Dursun jandarma tarafından gözaltına alındı.

Elektrikçi Dursun’un, metal ayakları suyun içerisinde bulunan metal tramplenin yanında bulunan kabloların izolasyonunu yeterince yapmadığı öne sürüldü. Dursun’un sorgusunun ardından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

TADİLAT PROJESİ

Facianın meydana geldiği aquparkın 2014 mahalli idareler seçimiyle kapatılan Kuzuluk Belde Belediyesi’nden 2012 yılında ruhsatlandırıldığı belirlendi. Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, işletmenin 2012 yılında ’yüzme havuzu ve eğlence merkezi’ ruhsatını aldığını söyledi. Yaklaşık 5 yıldır bölgede havuz olarak faaliyet gösteren ve gençlerin gittiğiÿküçük ölçekli tesiste ruhsat dışında yapılacak düzenleme ile ilgili olarak Akyazı Belediyesi’ne yapılmış ’tadilat projesi’ başvurusu olmadığı öğrenildi.

Tesisin açılışından sonra çeşitli tarihlerde ilaveler yapıldığı belirlendi. Soruşturma kapsamında da tesisin ruhsat alınırken durumunu gösteren projenin Akyazı Belediyesi’nden istenileceği bildirildi.

ESKİDEN PANSİYONDU

İşletmecisi Mehmet Kaya ve oğlunun yaşamını yitirdiği aquaparkın bulunduğu binanın yaklaşık 15 yıllık bina olduğu daha önce bölgede kaplıca suları olması sebebiyle pansiyon olarak işletildiği öğrenildi.

Ancak pansiyonun jandarma denetimi fuhuş nedeniyle mühürlenmesi sonrasında işletmecinin pansiyonculuğu bırakıp havuz açtığı belirlendi.

CENAZEDE GÖZ YAŞLARI SEL OLDU

İşletme sahibi baba Mehmet Kaya (58) ve oğlu Kadir Kaya da (29) elektrik akına kapılmıştı. Akıma kapılarak ağır yaralanan ve kalplerinin durduğu öğrenilen 5 kişi olay yerine sevk edilen 112 sağlık ekiplerince olay yerindeki ilk müdahalelerinin ardından Akyazı Devlet Hastanesine kaldırılmış, fakat yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Vefat eden 5 kişinin cenazeleri İstanbul Adli Tıp Kurumunda yapılan otopsinin ardından memleketleri Akyazı ilçesine gönderildi.

Çocukların havuzda çırpındığını görerek, hemen havuza atlayan işletme sahibi ile oğlu, son yolculuklarına yan yana uğurlandı. Mehmet Kaya ile oğlu Kadir Kaya için Akyazı Yeşil Direk Camii'nde cenaze namazı kılındı. Baba ve oğlunun yakınları cenazede gözyaşı döktü. Ölümleri ile Akyazı'yı yasa boğan gençler de son yolculuklarına uğurlandı. 15 yaşındaki Nurullah Ünlütürk'ün cenaze namazı Boztepe Mahallesi Camii'nde, 17 yaşındaki Mert Kaliç'ın Gazi Süleymanpaşa Camii'nde, Gökay Genç'in ise Şose Mahallesi Merkez Camii'nde kılındı. Cenazelerde gözyaşları sel oldu.

Yüzme havuzunda facia: 5 kişi öldü

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.