Dolar 32,3768
%0.18
Euro 35,0120
%-0.15
Altın 2.324,140
%0.16
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
500 hektar kül oldu; Ne zaman ağaçlandırılacak

500 hektar kül oldu; Ne zaman ağaçlandırılacak

İzmir'in Bayındır ilçesinde 25 Temmuz'da başlayan ve Manisa'nın Turgutlu ilçesine kadar yaklaşık 500 hektarlık alanda etkili olan orman yangını kontrol altına alındı. Orman Bölge Müdürü'nden yangın raporu

  • Ege Postası
  • 28.07.2017 - 15:53

İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kızılkeçili ile Ovacık mahalleleri arasındaki Lütuflar mevkisindeki ormanlık alanda başlayan yangının dün gece saatlerinde kontrol altına alındığını söyledi.

Bölgede soğutma çalışmalarına başladığını belirten Aybal, şöyle konuştu:

"Salı günü çıkan ve yaklaşık 500 hektar alanda etkili olan yangın kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları sürüyor. Yangına 150 ekibimiz müdahale etti. 9 helikopterle 4 uçağın da katıldığı çalışmalarda bine yakın söndürme işçisi, teknik eleman ve muhafaza memuru görev yaptı. Büyükşehir, çevre belediyeler ve diğer kurumlardan da itfaiye ve iş makinesi desteği aldık. Hava iyiye gidiyor ama tabiri caizse sigara dumanı kadar duman kalmayana kadar çalışmalarımız devam edecek." 

Bölgede ilk fırsatta enkaz kaldırma çalışmalarını başlatacaklarını ifade eden Aybal, ağaçlandırma ve gençleştirme çalışmalarını Şubat 2018'e kadar bitirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Söndürme çalışmaları sırasında herhangi bir yaralanmanın söz konusu olmadığını dile getiren Aybal, "Şu anda ne köylümüzde ne de çalışanlarımızda bir yaralanma söz konusu. Ufak tefek dumandan zehirlenme durumlarına da olay yerindeki ambulanslarla müdahale edildi." dedi.

Bayındır ilçesi Lütuflar mevkisinde 25 Temmuz'da başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle hızla yayılmış, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde 2 mahalledeki bazı vatandaşlar tahliye edilmişti. (AA)

BİLANÇO AĞIR

İzmir’in Bayındır ilçesinde çıkan ve 500 hektarlık alanın zarar gördüğü yangın için soğutma çalışmaları devam ederken, yangının dehşeti havadan görüntülendi.

Bayındır ilçesine bağlı Lütuflar Mahallesi Ovacık mevkiinde çıkan yangın için hala soğutma çalışmaları devam ediyor. Yangına 11 helikopter, 4 uçak, 15 dozer, 36 su tankeri ve 650 kişilik personelle müdahale edilirken, şuana kadar 500 hektarlık alan zarar gördü.

Onlarca ağaç küle döndü, bilanço ağır oldu

Öte yandan, yangın dehşeti de havadan görüntülendi. 4 gün süren yangındaki görüntülerde, geniş bir alanın zarar gördüğü gözlemlenirken, zaman zaman yükselen dumanlar kameraya yansıdı. Ortaya çıkan acı bilanço ise yürekleri sızlattı. 

Menderes ilçesinde de kısa bir süre önce çıkan yangında 600 hektardan fazla alan yanarak küle dönmüştü. (İHA)

İzmir'deki büyük yangında 3. gece: Alevler kontrol altına alındı

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.