Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
500 mağdur 8 aydır paralarını alamıyor! Ünlü otelde maaş krizi

500 mağdur 8 aydır paralarını alamıyor! Ünlü otelde maaş krizi

İzmir’in gözde tatil yörelerinden Seferihisar’ın en ünlü tesisleri arasında yer alan Euphoria Aegean Resort Hotel’de çalışan işçiler yaşadıkları maaş krizi nedeniyle isyan etti. 8 aydır alacakları ödenmeyen yaklaşık 500 mağdur tesis önünde yaptıkları eylemle yaşadıkları drama son verilmesini istedi. 500 mağdur 8 aydır paralarını alamıyor

  • Ege Postası
  • 09.01.2017 - 13:01

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Seferihisar’da Geçtiğimiz yıl Akkum Koyu’nda bulunan tesis arazisini yaklaşık 14 milyar liraya ilçe belediyesinden satın alan otel işletmesi ile çalışanlar maaş krizi nedeniyle karşı karşıya geldi.

SEFERİHİSAR’DA İSYAN KAPIYA DAYANDI

İzmir’in yazlık beldesi ve turistlerin gözde mekanı Seferihisar yaşanan maaş skandalı nedeniyle çalkalanıyor. İlçedeki en ünlü otellerden Euphoria Aegean Resort Hotel’in personeli ödenmeyen alacakları nedeniyle soluğu sezon sonunda faaliyetlerine son veren tesisin kapısında aldı.  

8 AYDIR PARALARINI ALAMIYORLAR

Antalya’da ve yurt dışında önemli yatırımlara imza atan otel işletmesinin Haziran ayından bu yana maaş alacaklarını ödemediğini ve ardından işlerine son verildiğini belirten mağdurlar yaşadıkları dramı anlatmak için eyleme gitti. Üç yıl önce hizmete giren ve 23 Ekim’de sezonun sona ermesi ile kapanan otelde çalışan yaklaşık 500 kadar personel kişi başı 3 bin lira ile 20 bin lira arasında alacaklarını aylardır alamadı.

ALACAKLAR ÖDENMEDİĞİ TAKDİRDE MAHKEMEYE GİDECEKLER

Otel kapandığı gerekçesiyle iş akitleri fesih edilen ve kıdem, ihbar tazminatı ile mesai ücretleri ödenmeyen çalışanlar önümüzdeki günlerde otel yönetimi hakkında dava açmayı planladıklarını duyurdu. Maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle borçla geçimlerini sağlamaya çalıştıklarını da belirten otelin eski çalışanları İŞ-KUR Bölge Müdürlüğü’ne yaptıkları şikayetler sonrasında otele ceza kesildiğini de aktarırken, kendilerine defalarca söz verilmesine karşın haklarının ve ücretlerinin ödenmediğini dile getirerek dert yandı.

ÇALIŞANLAR İSYAN ETTİ: ÖDEME PLANI DEĞİL, ÖDEME İSTİYORUZ

Çalışalar adına ortak açıklamada bulunan Halkla İlişkiler Müdürü Aycan Kuzu Uzun yıllardır hizmet verdikleri otelde maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle  büyük bir mağduriyetle karşı karşıya kaldıklarını aktardı ve şunları dile getirdi: “Hiçbir zaman maaş günümüz olmamakla birlikte, ücretlerimiz gecikmeli ve parça parça ödenmekteydi. Ülkemizin ve sektörümüzün geçirdiği sıkıntılı günlerin bilincinde olarak ekmek yediğimiz yere bayram, özel gün demeden iyi niyetle hizmet ettik. Aylarca geciken ödemelere karşın fazla mesai yaparak çalışmaya devam ettik. Otel yüksek dolulukla geçen sezonun ardından tadilat bahanesiyle kapanmıştır. Ağustos ayı dahil olmak üzere Kasım ayına kadar bizlere herhangi bir maaş ödemesi yapılmamıştır. İşveren fesihleri ile birçok arkadaşımız işten çıkartılırken, tazminat ve ihbar hakları da ödenmemiştir. Personele Mayıs ve Haziran aylarından bu yana hiçbir maaş ödemesi yapılmamıştır. Yetkililer bizi yalanlarıyla oyalayarak mağdur etmiştir. Ortada 500’ yakın mağdur ve yaklaşık 3 milyon liralık borç varken, otelin yatırımlara devam etmesi, personelin sesine ise hiçbir şekilde kulak vermemesi manidardır. Bu emekçiler bunu mu hak ediyo? Bizler ödeme planı değil 8 aydır yapılmayan ödemelerin yapılmasını istiyoruz. Özel gün, bayram, gece gündüz demeden çalışan emektar personelinize böyle mi teşekkür ediyorsunu? Bizler birlik olduk, bir olduk hakkımızı istiyoruz. İşçinin hakkı, alın teri kurudu, buhar oldu uçtu gitti. Yaratılan bu mağduriyetin giderilmesini istiyoruz.”   

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.