Dolar 32,4788
%-0.19
Euro 34,9214
%0.27
Altın 2.431,950
%0.36
Bist-100 9.792,00
%0.72

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
53 bin ebe tükendi

53 bin ebe tükendi

Türk Sağlık Sen İzmir Üniversiteler Şube Başkanı Yasemin Zengin, Türkiye'de 53 bin ebenin tükenmişlik sendromu yaşadığını belirterek, sorunlarının acil olarak çözülmesini talep etti.

  • Ege Postası
  • 23.04.2017 - 13:07

Türkiye'de ebelerin kendi görev tanımları dışında çalıştırıldıklarını belirten Türk Sağlık Sen İzmir Üniversiteler Şube Başkanı Yasemin Zengin, 21- 28 Nisan Ebeler Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, ebelerin sorunlarını açıkladı.  Vekil ebe hemşirelik,  kamu dışı aile sağlığı çalışanı gibi istihdam modelleri ile ebelerin güvencesiz ve düşük ücretlerle çalışmaya mahkum edildiğini anlatan Zengin, şunları söyledi:

“Kadın ve doğum hastaneleri başta olmak üzere anne ve bebek sağlığı hizmetinde yoğun bir gayret sarf etmekte ve aşırı bir iş yüküne maruz kalmaktadırlar. Bir yılda ülkemizde 1.5 milyonun üstünde doğum gerçekleştiği dikkate alındığında ebe arkadaşlarımızın nasıl bir özveri ile çalıştıkları daha iyi anlaşılmaktadır. 53 bin ebe arkadaşımız daha pek çok sorunla çalışma hayatını sürdürmekte fakat çözüm adına bir türlü adım atılmaması nedeniyle de ümitsizliğe kapılmakta, tükenmişlik sendromu yaşamaktadırlar. Sağlık çalışanları artık söz değil icraat görmek istemektedirler. Yıpranma payının bile 3 yıldır söz verilmesine rağmen sürüncemede bırakılması bizlerin zihinlerinde olumsuz bir örnek olarak durmaktadır. Siyasi iradeden beklentimiz sorunların çözümü adına Ebeler Haftası'nda ilk adımları görmektedir. Yurdun dört bir yanında görev yapan 53 bin ebe arkadaşımızın sesine kulak verilmelidir."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.