Dolar 34,1821
%0
Euro 38,1089
%0.04
Altın 2.900,590
%0.16
Bist-100 9.666,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
​AK Parti de “izmir’in malı izmir’de kalsın” dedi

​AK Parti de “izmir’in malı izmir’de kalsın” dedi

Yerel seçimler sonrasında kapatılan İl Özel İdaresi’nin taşınmazları ile ilgili yaşanan paylaşım krizi şiddetlenerek artarken, AK Parti de “İzmir’in malı İzmir’de kalsın” dedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı karar doğrultusunda belediye hizmet alanı olarak belirlenen Özel İdare’ye ait Çınarlı’daki taşınmazları ilgilendiren kritik imar değişikliğine Konak Belediyesi’nin AK Partili meclis üyelerinden de kabul oyu geldi.

  • Ege Postası
  • 03.09.2014 - 20:57
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Başkan Sema Pekdaş yönetiminde Eylül ayı 2’inci meclis toplantısını gerçekleştiren Konak Belediyesi’nde 2015-2019 yılları için hazırlanan stratejik plan oyçokluğu ile kabul edildi. Geçtiğimiz meclis oturumunda başlayan yardım tartışmaları yine devam ederken, meclis oturumunda ilginç bir detay da ortaya çıktı. Geçtiğimiz ay İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 1/5000’lik planlarda belediye  hizmet alanı olarak belirlediği ve kısıtlamaya gittiği kapatılan İl Özel İdaresi’ne ait Çınarlı semtinde yer alan bazı taşınmazlar için meclis gündemine gelen değişikliğe AK Parti grubunun da kabul oyu vermesi dikkat çekti.
 
 
AK PARTİ’DEN KRİTİK İMAR DÜZENLEMESİNE ONAY
İl Özel İdaresi’nin büyük tartışmalara yol açan ve İzmir Valiliği ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında paylaşım krizi yaratan taşınmazlarıyla ilgili olarak yerel yönetim cephesinden kritik bir hamle daha geldi. Hazineye devredilen kent merkezindeki birçok taşınmazla ilgili plan değişikliğine giden Büyükşehir Belediyesi’nin ardından, Konak Belediyesi’nden de benzer bir değişikliğin altına imza attı. Taşınmazlar üzerinde yasal tasarrufunu kullanarak, “Mal yoksa, plan da yok” diyen ve söz konusu gayrı menkulleri 1/5000’lik imar planlarında belediye hizmet alanı olarak belirleyen Büyükşehir’in ardından, Konak Belediyesi’nden de Çınarlı’daki taşınmazlar için 1/1000’lik planlarda imar değişikliği geldi. CHP’li isimlerin ve yerel yönetimin birçok dava açtığı ve eylem için hazırlandığı taşınmazların, kullanım şartlarını belediye hizmet binası, belediye şantiyesi, belediye araç garajı, depo ve atölye gibi kesin şartlarla sınırlayan imar planlarına Konak Belediyesi’nde CHP’li meclis üyelerinin yanı sıra AK Parti’li meclis üyelerinden de kabul oyu geldi.
 

STRATEJİK PLAN OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ
AK Parti Grup Başkanvekili Ömür Şanlı, stratejik plan dahilindeki projeleri ve önümüzdeki döneme dair hazırlanan çalışmalarını yetersiz bulduklarını kaydederken, planda eksikler olduğunu belirtti. AK Partili Meclis Üyesi Bilal Doğan da stratejik planlar dahilinde belediye birimlerinin hedeflenen harcama rakamlarını ve hedeflenen bütçeleri mercek altına alarak, “Detaylı incelendiğinde belediyenin bir büyüme hedefi olmadığı ya da bu planda bariz bir hata olduğu ortaya çıkacaktır. Plandaki maliyetler kes-kopyala-yapıştır mantığı ile oluşturulmuştur. Maliyet içerisinde yatırım var mıdır, yoksa sadece personel giderlerinden mi ibaretti? Bu stratejik plan yetersizdir ve ilçemize yakışmamaktadır” dedi ve grup olarak plana ret oyu vereceklerini  söyledi.
 
“BİZDE AVM YOK”
Meclis Başkanvekili CHP’li Zeki Günen ise plan dahilinde bilgiler aktararak şunları dile getirdi: “Bakış açısından kaynaklı sıkıntılar var. eleştirilere şiddetle karşı çıkıyorum. Biz şu anda neredeyiz, nereye varmak istiyoruz. Bunu tespit etmek istiyoruz. İlçenin geleceğini buna göre çizeceğiz. Plan yol haritasıdır, süreçtir ve devam eder. Plan esnek koşullara göre değişebilir. Arkadaşlar planın yoli bina ve park olduğunu zannediyorlarsa, planın ne olduğunu yanlış biliyorlar. Plan yapmak, kamunun kaynaklarını doğru kullanmaktır. Bu elbette sadece bütçenin planı değildir. İlçeye kazandıracağımız tesisler de bu plan dahilinde yer almaktadır. Eğer “Bu planda niye AVM yok'” diyorsanız, öyle bir projemiz yok. Sizleri o açıdan memnun edemeyeceğiz.”
 
BİZİM PLANLARIMIZ “BIRAKINIZ YAPSINLAR, BIRAKINIZ GEÇSİNLER” DEĞİL
Eleştirileri yanıtlayan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ise, “Biz bugün kurulmuş bir belediye değiliz. Stratejik plan, bir projeler demeti demek değildir. Bir kamu kurumunun kendi kaynaklarını hangi hedefler doğrultusunda, hangi ilkeler çerçevesinde, faaliyetlerini nasıl sürdüreceğinin ve hizmet sunduğu insanların mutluluğunu gerçekleştirmek üzere nasıl kullanılacağının planlanmasıdır. Bırakınız yapsınlar, bırakınız geçsinler anlayışının yerine doğru adımlar atmak üzere hazırlanan bir çalışmadır” dedi. Meclis onayına sunulan stratejik plan CHP’li meclis üyelerinin oy çokluğu ile kabul edildi.
 

PEKDAŞ’DAN YARDIM ELEŞTİRİLERİNE SERT TEPKİ
Başkan Sema Pekdaş, asker ailelerine yardım konusuyla ilgili basında ve kamuoyunda kendisine getirilen eleştirilere tepki göstererek şunları dile getirdi: “Belediyelerin sosyal yardımlar yapmak görevi vardır. Bu sosyal politikaları da bütçe çerçevesinde hayata geçiririz. Bütçeyi ve sosyal yardımları uygularken amacına uygun gerçekleşmesine dikkat ederiz. Bütçe olanaklarımız ve değişen mevzuat nedeniyle, başka yardımlarla bunu telafi  edeceğimizi ve uygulamanın yeniden gündeme gelmesini hedeflediğimizi belirtmiştik. Ancak meclis dışında hedef göstererek, ajitasyon yaparak, eleştiride bulunmayı herkesin vicdanına sunuyorum. Seçim öncesinde başlayan ajitasyonların devam ettiğini görüyoruz.”
 
“BUNLAR BOŞ İŞLER…”
“Bu eleştiriler yerel bir gazete tarafından da dile getirildi” sözleriyle basın yayın kuruluşları üzerinden kendisine yöneltilen suçlamalara da yanıt veren Pekdaş, “Ancak kendilerini gazete olarak görmediğim için tekzip göndermeye de gerek görmedim. Tekzip gönderecek olsam gazete olan gazeteye gönderirim. Asker ailelerine yardım, 2013 yılında alınan meclis kararı gereği değil, 4109 sayılı yasa gereği veriliyor. Bu yasa 1941 yılında çıkmış bir yasa. 1941 yılından bu yana belediye encümeni kararı ile verilen yardımlardır. 2013 yılında çıkan yasa kapsamında bu yardımları kaymakamlıklar veriyor. Dolayısı ile ortaya karmaşık sistem çıktı. Her iki kurumdan da yardım alanlar oldu. Bizim düzeltme yaparak sağlıklı bir sistem kurmamız ve bu yardımları yeniden başlatmamız gerekiyor. Bu yardımları daha etkili bir şekilde devam ettireceğiz. Ucuz hamasetle siyaseti birbirine karıştırmamak lazım. Etik olmak gerekir, haksızlık yapmamak gerekir. İftira atmamak, demokrasiye uygun davranmak ve gerçekçi olmak gerekir. Bunlar ucuz işler. Gelin Konak Belediyesi’nde ucuz işlerden kurtulalım Konak halkının yararına çalışalım” diyerek oldukça sert bir açıklamanın altına imza attı.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.