Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
​CHP gecesinden fotoğraflarla protokol krizi

​CHP gecesinden fotoğraflarla protokol krizi

Tunceli Eğitim Gönüllüleri ve Eğitimi Destekleme Derneği (TEGED) ile İzmir Tunceliler Platformu'nun, maddi imkandan yoksun öğrencilere burs sağlama amacıyla İzmir Arena’da düzenlediği etkinlikte, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun masasında yaşanan protokol sancısı hala konuşulurken, Radyo Egepostası’na telefonla bağlanan olayın yakın tanığı, CHP Disiplin Kurulu Üyesi Birol Soylu, o anları anlattı. Soylu, “Çiğli başkanı, cebren geldi ve masaya oturdu” dedi.

  • Ege Postası
  • 22.12.2014 - 13:15
EGEPOSTASI – Radyo Egepostası’nda, Genel Yayın Yönetmeni Mithat Umutoğulları’nın hazırlayıp sunduğu programa telefonla bağlanan Birol Soylu, CHP’nin Arena’daki gecesinde yaşananları anlattı. Her ilçeye ayrı bir protokol masası oluşturmalarına rağmen, kendisinin Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu için hazırladığı sandalyeye, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın “Cebren” gelip oturduğunu belirten Soylu, “Elimden sandalyeyi zorla çekti” dedi.

  

Tunceli Eğitim Gönüllüleri ve Eğitimi Destekleme Derneği ile İzmir Tuncelililer Platformu’nun, maddi imkandan yoksun öğrencilere burs sağlama amacıyla İzmir Arena’da düzenlediği etkinliğin bir parti etkinliği olmadığını özellikle vurgulayan Birol Soylu “En kötü şey yanlış bilgidir. Yanlış bilgi de insanları yanlış düşünceye sevk eder. Öncelikle bizim mekanımızda olan etkinlik bir parti etkinliği değildi. Tamamen siyasi bir etkinlik değildi. Katılımcıların çoğu büyük ölçüde siyasi olsa bile parti üyesi olmayan insanlar da vardı. Hayra yönelik, eğitim gönüllülerinin kimsesiz yoksul öğrencilere burs vermesi maksadıyla yapmış olduğu bir etkinlikti. Biz burada sadece bir ev sahipliği yaptık. Bunu yapmaktan da büyük onur duyduk. Bunun bir siyasi malzeme haline gelmesi beni üzmüştür. Bunun için doğruları anlatmak zorundayım” dedi. Soylu, o gece yaşananları şöyle anlattı:
“Bizim belediye başkanlarımız, Genel Başkanımızı zaten her şartta, her yerde, her şekilde görüyor. Buranın düzeni hazırlanırken de her ilçeye masa hazırladık. Her ilçenin de masasında ilçe başkanı ve belediye başkanı birlikte oturur. Karşıyaka masasında Hüseyin Mutlu Akpınar oturdu, Buca masasında Levent Piriştina oturdu, Konak masasında Sema hanım oturdu. Her belediye başkanımız kendi masasında oturdu. Düzen alınırken mekanın Bayraklı’da olması sebebiyle, ev sahibi sıfatıyla, sadece Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ve İzmir’in şehremini Aziz Kocaoğlu teamüller gereği Genel Başkanımızın bulunduğu protokol masasında olacaktı. Dolayısıyla orada dernek yöneticileri ve başkanı ile Genel Başkan Yardımcımız geldi oturdu. Sadece Aziz Başkan yan tarafta kaldı. Bir sandalye tahsis ettik. Kendisini oturtmaya çalışırken. Bir belediye başkanımız cebren ve zorla geldi oturdu. Oysa onun için de ayırtılmış bir Çiğli masası vardı.  Gönül isterdi ki gitsin kendi masasına otursun. Herkes Genel Başkanımızın yanında oturmak ister.  Bunu da anlayış ve saygıyla karşılıyoruz. Ama bunun mümkün olamayacağını da herkesin anlaması gerekir. Netice itibariyle başkanımız kendi masasına gidip otursaydı kargaşa da yaşanmazdı. Aziz başkan yan tarafta kalınca biz de müdahale etmek zorunda hissettim. İsim üzerinde durmuyorum. Bizim Büyükşehir belediye başkanımız Aziz Bey olduğu için Aziz Bey diyorum. Bir başkası olsaydı onun için de aynı şeyi yapardım. Bütün ilçe belediye başkanları aynı şeyi yapsaydı Hasan Bey’in tavrı gibi o zaman ben ne yapacaktım. Ben bunu sadece bir protokol acemiliğine veriyorum. Hasan Bey’in de bunu kötü niyetle yaptığını düşünmüyorum. Sadece yeni bir belediye başkanımızdır. Protokol kurallarını hakkında henüz yeterli bilgi ve tecrübeye sahip değildir. Zamanla öğrenir diye düşünüyorum. Cebren ve zorla dememin sebebi elimden zorla sandalyeyi çekti.”  


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.