Dolar 32,4718
%-0.03
Euro 34,8523
%0.13
Altın 2.419,700
%-0.12
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
ADD'den referandum tepkisi

ADD'den referandum tepkisi

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Çeşme Şubesi Başkanı Veysel Ayhan, Irak'ta yapılacak olan bağımsızlık referandumunun Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünü tehdit edeceğini söyledi.

  • Ege Postası
  • 15.09.2017 - 16:38

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nin 25 Eylül tarihinde 'Bağımsız Kürdistan' için halk oylaması yapmak istemesiyle ilgili bir yazılı açıklama yapan ADD Çeşme Şubesi Başkanı Veysel Ayhan, beş yılı aşkın süredir Suriye'de sürdürülen savaşın, emperyalizme hizmet eden ve onlardan destek gören Kürt yönetiminin Akdeniz'e açılma projesinin en önemli adımı olduğunu söyledi. Ayhan açıklamasında, "Kendilerini emperyalizmin hizmetine bağlamış Kürt yönetimi, şimdi bölgeyi kana ve ateşe boğan ABD emperyalistlerinin kışkırtması ile 25 Eylül'de 'Bağımsız Kürdistan' için bir halk oylaması yapacaklarını ilan etmişlerdir. Bu girişime karşı ülkemizden yeterli tepki gelmediği gibi, bazı ihanet odakları Diyarbakır'da bu oylamaya destek toplantılarını sürdürmektedir. Bu büyük bir kışkırtma ve bölgeyi daha büyük çapta ateşe vermek için geri dönülmez bir yoldur. Bu ateş, Irak ve Suriye'den sonra İran'ı ve ülkemizi de saracaktır. Bu gidişe ulusça karşı çıkmalı ve tüm yurtsever güçler olarak birlikte hareket etmeliyiz" dedi. 

Türkiye Cumhuriyeti'nin, dünyanın en güzel coğrafyasında ve tarihin en stratejik noktasında bulunduğunu ifade eden ADD Çeşme Şubesi Başkanı Ayhan, şöyle devam etti: 

"Mevcut siyasi iradenin, bu halk oylamasına karşı olduğunu açıklaması yetmez; Irak'ın kuzeyine yönelik ekonomik, ticari ve siyasi tedbirleri alma imkanı vardır. Bu kararlılığı ortaya koymalı ve halk oylamasının yapılması halinde de en sert tedbirleri yaşama geçirmelidir. Önümüzdeki günlerde yurtsever olmanın ölçüsü bu olacaktır." (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.