Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti İzmir'de temayül vakti

AK Parti İzmir'de temayül vakti

AK Parti İzmir’de il başkanlığına atanacak isim için temayül süreci başladı. Partinin yeni İzmir İl koordinatörleri Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel ve Eskişehir Milletvekili Salih Koca, İzmir’e geldi. İkili iki gün boyunca teşkilat üyeleriyle bir araya gelecek. İl başkanlığı için hem isim isteyecek hem de değerlendirme alacak. Koordinatörler, görüştükleri il yöneticilerinden dağıttıkları formlara en az üçer isim yazmalarını istedi.

  • Ege Postası
  • 07.06.2014 - 15:41
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - AK Parti’de Genel Merkez tarafından istifası alınan İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın yerine geçecek ismin kim olmasına yönelik temayül heyecanı yaşanıyor. Partinin yeni İzmir İl koordinatörleri Denizli Milletvekili  Mehmet Yüksel ve Eskişehir Milletvekili Salih Koca Öğle saatlerinde İzmir’e geldi.

AKAY’A ÖVGÜ
Koordinatörleri il binasında il başkanlığı görevine atanan Demokrasi ve Hakem Heyeti Başkanı Bülent Delican ve Ömer Cihat Akay karşıladı. İl Başkanlığında temayül öncesi basın mensuplarına açıklama yapan koordinatörler süreç hakkında bilgi verdi. Denizli Milletvekili Yüksel, “ Siyaset uzun ince inişli çıkışlı bir yoldur. Zirvede uzun süre kalmak zordur. Siyasi partilerin hedefi iktidara gelebilmek ve topluma hizmettir. AK Parti olarak partimize hizmet evren herkese teşekkür ediyorum. Siyasetçi işinden aşından ailesinden sağlığından fedakarlık yapar. Emeklerinin ardından gönülden ‘Allah razı olsun’ bekler. Ömer Cihat Akay ve ekibi 4 yıla yakın bir süredir bayrağı en iyi şekilde taşıdı. Görev değişimi sadece İzmir değil ülke genelinde teşkilatlarda bir nöbet değişimine gidiliyor. Kriter başarı başarısızlık değil. Akay ve ekibiyle yine birlikte olacağız. Teşkilatçılığın en iyi örneklerini bu dönemde veriyoruz. Akay küsüp darılmamıştır. Bugün yine yanımızdadır. İzmir’e zaman zaman gelip teşkilatlanma konusunda görüşler alacağız. Bilgi toparlayıp Genel merkeze aktarmak görevimiz. Biz seçici değiliz”dedi.



KOCA: FOTOĞRAF ÇEKECEĞİZ
Eskişehir Milletvekili Koca ise şunları söyledi; “ Pazartesiye kadar çalışacağız. Mecliste de çalışmalarımız var. Paralel olarak devam edecek çalışma.Haftaya Perşembe ve Cuma günü yine geleceğiz.AK Parti’nin 12 yıllık başarısının altında teşkilat yatıyor. Toplumun kılcal damarlarına inen bir teşkilatlanmamız var. Biz İzmir’in fotoğrafını çekeceğiz ve Teşkilat Başkanlığımıza sunacağız. En kısa sürede süreç sonuçlanır”

İSİM VE DEĞERLENDİRME ALINACAK
Koordinatörler,ilk önce il başkanlığında istifa eden il yönetim kurulu üyeleri, il kadın kolları ile gençlik kolları başkan ve yönetimlerinin yanı sıra Büyükşehir meclis üyelerine değerlendirme formu doldurtacak. Saat 15:30’da başlayan temayül yoklamasında teşkilat üyelerine il başkanlığı için öneri ve değerlendirmeler, il yönetiminde yer almasını istenen isimler sorulacak. Koordinatörler dağıttıkları formlara teşkilat mensuplarından en az üçer isim yazmalarını istedi.


PAZAR GÜNÜ İLÇELERE
Koordinatörler Pazar günü ise ilçelere gidecek.Koordinatörler program dahilinde birinci ve ikinci bölge olarak alan çalışması yapacak. Koordinatörlerin ilçelerdeki STK temsilcileri ve kanaat önderlerinin de fikirlerini alacağı belirtildi. 

KİMLERİN İSMİ GEÇİYOR'
AK Parti İzmir'de il başkanlığı için Atilla Kaya, Yıldırım Ulupınar, Rahmi Taştan, Uğur Türkan, Bülent Delican, Cemal Öztürk, Kerem Ali Sürekli, Bekir Pakdemirli, Tansu Kaya, Bilal Doğan ve Fevzi Bayram'ın isimleri geçiyor. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.