Dolar 32,1982
%-0.2
Euro 35,0787
%0.28
Altın 2.471,360
%1.02
Bist-100 10.159,00
%-0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti’de istifa bombası

AK Parti’de istifa bombası

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bir dönem AK Parti Grup Başkanvekilliği görevini yürüten Kenan Çakar, Twitter’den, partisinden istifa ettiğini duyurdu.

  • Ege Postası
  • 14.04.2014 - 17:39
ONUR ÇAKIR - HABER MERKEZİ /  Belediye meclislerinde, müteahhit meclis üyelerinin, imar komisyonuna girmeleri konusundaki tartışmalarda, Milletvekili Ali Aşlık ile ters düşen Çakar’ın istifası partide bomba etkisi yarattı. Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AK Parti’nin yeni grup başkanvekili olarak Bilal Doğan’ın belirlenmesinden hemen sonra Çakar, Twitter hesabından “Adalet ve Kalkınma Partisi’nden istifa ettim” tweetiyle partiden istifasını duyurdu. Çakar, Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısıydı. 
Yusuf Kenan Çakar'ın, hem müteahhit krizinde Aşlık ile yaşadığı polemik, hem de grup başkanvekilliğine kendisinin değil, Bilal Doğan'ın getirilmesine içerleyerek istifa kararını aldığı ileri sürüldü. 

MENFAATÇİ GÖZÜYLE BAKAN ANLAYIŞ
Egepostası’na konuşan Çakar, “Meclis üyelerine menfaatçi gözüyle bakan anlayış bu kente hizmet edemez. Benim bu anlayışla aynı çatı altında durmam mümkün değil” dedi.
Çakar ile ters düşen Milletvekili Ali Aşlık ise "Ben bu konuyla ilgili yorum yapmayacağım" demekle yetindi. 

İŞTE ÇAKAR'I İSTİFAYA GÖTÜREN O SÜREÇ
Yerel seçim sonrası AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, meclis üyeleri ve milletvekilleri ile bir toplantı yapmıştı. Toplantıda konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık, “müteahhit meclis üyeleri imar komisyonunda yer almasın” önerisinde bulunmuştu. Yıldırım da, bu öneriyi destekleyerek, “Bizim arkadaşlarımız yanlış bir işin içinde olmaz” demişti.

O KURAL BOZULDU
Aşlık’ın bu önerisi ilk olara Bayraklı’da delinmişti. AK Parti Grup Başkanvekili Mikail Bilici, AK Parti Meclis Üyesi müteahhit Latif Aydemir’in imar komisyonuna seçilmesine tepki göstererek görevinden ayrılmıştı. Aynı şekilde Gaziemir, Konak ve Karabağlar’da müteahhit meclis üyeleri imar komisyonuna seçilmişti. Bunun üzerine Aşlık, “Yanlış yapanın gözünün yaşına bakmayız” demişti.

ÇAKAR TWITTER’DAN BOMBALADI
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Grup Başkanvekili Kenan Çakar, twitter hesabından sert sözlerle eleştirmişti. Çakar, “Seçilmiş meclis üyelerini müteahhit diye daha ilk günden potansiyel menfaatçi gören siyasetçiler bu insanların onurunu hiç mi düşünmezler. Geçmişte bu görevleri yapmış ve gelecekte yapacak insanları peşinen mahkum etmek hangi vicdana sığa? Bu bakış gelmiş gelecek tüm ilçe ve buyükşehir meclis üyelerini, çalışan bürokrat ve memurları da itham eden kabul edilmez bir yaklaşımdır. Bu sözleri sayın bakanın söylediği yanlıştır.  Bakana da iftiradır. Bunu sayın bakanın söylemediğini bile bile sessiz kalanlar da sorumludur. Bu ancak ve ancak meclis çalışma usullerini, karar alma süreçlerini bilmeyen insanların düşüncesidir. Ve haksızlıktır” demişti.

AŞLIK’TAN JET YANIT
AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık Çakar’ın bu sözlerine Egepostası aracılığı ile yanıt vermişti. Aşlık, “Bu konuda ‘hassas olalım’ dedim. ‘Yapmayalım’ demedim. İçeride konuşulan bir şeydi. Aile içinde konuştuğumuz bir konuydu. Bunun bu kadar büyütülmesinin arkasında bir şey olabilir. Bu konuyu ben büyütmedim. ‘Kim ne fikri varsa konuşalım’ dedim. Böyle şeyler istismar konusu olabilir. Aktif müteahhitlik yapanlar için bunu söyledim. 3-5 daire yapanlar için söylemedim. Biz zaten iktidar değiliz. Muhalefet yapacağız. Bu kadar büyütmek doğru değil. Bu işte bu kadar alınganlık gösterilmesinin arkasındaki etkenleri irdelemek gerekiyor. Bu yaptırımı olan bir şey değil ki. Biz bu konuda, ‘hassas olalım’ dedik. ‘Olmasın’ da demedik. İsim bazında da konuşmadık. Önceden yaşadığım bazı şeyler vardır. Yaşadıklarımdan çıkarıp bir şeyler söyledim. Kabul edilir edilmez, takdir edilir edilmez… Bunu biz aile içinde konuştuk. Piyasada konuşmadım. Dışarıya aktaranlar bundan rahatsız olanlar. Ben kimseyi zan altında bırakmadım. Zan altında kalabilirler diye tedbir olarak söyledim. Ben sadece fikrimi söyledim. Düşüncemizi söylemeyecek miyi? 5 yıl il başkanlığı yaptım. Bunlardan hepsinden daha tecrübeliyim” açıklamasında bulunmuştu.

İSTİFA GELDİ
Tüm yaşanan gelişmelerin ardından Çakar, partisinden istifa etti.

BENİ HARCADINIZ
Öte yandan Çakar’ın grup başkanvekilliği seçimi öncesi bazı parti yöneticilerine arayarak, “Beni harcadınız” dediği öne sürüldü. 




 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.