Dolar 32,2953
%-0.13
Euro 34,8053
%-0.02
Altın 2.411,610
%0.76
Bist-100 10.267,00
%-0.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Dağ'dan beraat mesajları

AK Partili Dağ'dan beraat mesajları

AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, 129 sanıklı tarihi büyükşehir davasının beraatla sonuçlanması üzerine sosyal medyadan yaptığı açıklamada, en başından beri davanın karşısında olduklarını söyledi. AK Parti'li Dağ'dan beraat mesajları

  • Ege Postası
  • 28.02.2017 - 08:50

AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da 397 yıl hapis istemiyle yargılandığı 129 sanıklı tarihi İzmir Büyükşehir davasının beraatla sonuçlanması üzerine yaptığı açıklamada, “Tıpkı 17/25 Aralık darbe girişimi karşısında durduğumuz gibi bu yargı operasyonunun da karşısında yer almıştık” dedi.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Milletvekili Dağ, "2 Mayıs 2011 sabahında yani 12 Haziran seçimlerine 40 gün kala İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne operasyon yapılmıştır. Sabah henüz ne olduğu anlaşılmadan, muhalefet tarafından iktidar partisi olarak bizler sorumlu tutulmuştuk. Bizler o günde de sonrasında da siyasilerin sandıkta millet tarafından yargılanması gerektiğini, yargı üzerinden yapılan operasyonların doğru olmadığını ifade etmiştik. Tıpkı 17/25 Aralık darbe girişimi karşısında durduğumuz gibi bu yargı operasyonunun da karşısında yer almıştık" dedi.

"Gelinen noktada ortaya çıkan bu durumu doğru bulduğumuzu ifade etmek isteriz" diyen Dağ, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Yargı içerisindeki vesayet odakları üzerinden siyasete ayar verilmeye çalışılmasına karşı ortaya koyduğumuz bu ilkesel duruşun bir kez daha kazandığını görmek bizi ayrıca mutlu etmiştir. Yargının bir daha operasyonlar ile siyaset üzerine tahakküm kuramaması, bu ilkesel duruşun kurumsallaşabilmesi adına 16 nisan tarihinde yapılacak olan halk oylamasının ne kadar önemli olduğunu ayrıca belirtmek isterim. 17 Nisan sabahı itibari ile yargı operasyonlarının tarihe karıştığı bir Türkiye'de uyanabilmek dileğiyle.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.