Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Doğan'dan Kocaoğlu için flaş iddia

AK Partili Doğan'dan Kocaoğlu için flaş iddia

AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun 2019'da bir kez daha aday olacağını duyurdu. Başkan Kocaoğlu'nun Yamanlar Katı Atık Tesisi ile ilgili vaatlerini hatırlatan Doğan, "Bu projeye başlanamayacak ve Kocaoğlu yeniden aday olmak zorunda kalacak" dedi. AK Partili Doğan'dan Kocaoğlu için flaş iddia

  • Ege Postası
  • 14.10.2017 - 15:05

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Başkanvekili Sırrı Aydoğan idaresinde gerçekleşen Ekim ayının son meclis toplantısında ana gündem maddesi Aziz Kocaoğlu'nun çok konuşulan adaylık açıklaması ve Yamanlar Katı Atık Bertaraf Tesisi projesi oldu. 

KOCAOĞLU YENİDEN ADAY OLACAK!

Oturumda söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan çok konuşulacak sözlerin altına imza attı. Kentin başlıca sorunu haline gelen çöp tesisi üzerinden Başkan Aziz Kocaoğlu'nu eleştiren AK Parti'li Doğan, "Sayın Kocaoğlu, geçtiğimiz günlerde Yamanlar’da yapmaya talip olduğu tesis bu dönem hayata geçmezse tekrar aday olmak zorunda kalacağını açıkladı. Sayın Başkan yeniden aday olmak zorunda kalacak. Yaptığı açıklama aslında malumun ilanı. Sadece önümüzdeki dönem değil ondan sonraki iki dönem daha aday olmak zorunda kalacak. Çünkü bu tesis bu gidişle yapılamayacak. Allah, Başkan Kocaoğlu’na uzun ömür versin ama bizler bu tesis projesini hayata geçiremeyeceğini düşünüyoruz. Büyükşehir Belediyesi, projedeki tüm eksikliklerine karşın hükümetimizin desteğiyle izinleri aldı, üzerinden iki yıl geçti. Elinizden tutan yok, ama çivi dahi çakılmadı. Her seferinde övünüp durduğunuz katılımcı yönetim anlayışı bu projede rafa kalktı. "Ben yaptım oldu" diyerek yola çıkılan proje yargı engeline takılmıştır. Kendinizi oradaki halkın yerine koyun. Projeyi ÇED toplantısında öğreneceksiniz. Siz olsanız ne yapardını? Bu katılımcı değil, dayatmacı yönetim anlayışıdır. Halka karşı zor kullanmaktır, baskıdır” diye konuştu.

11 KEZ İHALEYE ÇIKILIR MI'

Doğan'ın sözleri sonrasında mecliste tansiyon yükselirken, araya Başkanvekili Sırrı Aydoğan girdi. Doğan, ayrıca sözlerinin devamında çarpıcı bir gerçeği de İzmir kamuoyu ile paylaştı. AK Parti'li Doğan, belediyenin yeteri teknik beceriye sahip olmadığını savundu ve Çiğli'de aynı iş için 11 sefer ihaleye çıkıldığını açıklayarak, " Önümüzde bir Harmandalı örneği var. Bu çöplüğün Çiğli’den kalkması lazım. Yılan hikayesine döndü. Aynı iş için üç, dört hatta dokuz kez ihale yapıldığını gördük ama Harmandalı’ndaki olayı iddia ediyorum, değil Türkiye’de, dünyaya bile görmedik. Çiğli’deki tesisin işletmesi için ihale rekoru kırıldı. Aynı iş için tam 11 kez ihale yapılmış. Dünyada böyle bir rakam yok. Harmandalı çöp depolama alanında devamlılığı sağlayacak hizmet alımı 36 ayda 11 kez ihale edildi. İhale yapmayı bir türlü beceremediniz. Yarın öbür gün Yamanlar için ihaleye çıkıldığında ne olaca? Böyle giderseniz, Yamanlar Katı Atık Bertaraf Tesisi için de otuz kez ihaleye çıkarsınız" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.