Dolar 32,3869
%-0.29
Euro 34,7573
%-0.14
Altın 2.404,020
%-0.77
Bist-100 10.185,00
%1.38

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Kalkan’dan İzmir'e ödenek müjdesi

AK Partili Kalkan’dan İzmir'e ödenek müjdesi

AK Parti İzmir Milletvekili ve Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi Ve Teknoloji Komisyonu üyesi Necip Kalkan, İzmir’de Bakanlık Yatırım Programında yer alan Teknoloji Geliştirme Bölgelerine ödenek müjdesi verdi. Kalkan’dan İzmir'in Teknoloji Geliştirme Bölgelerine

  • Ege Postası
  • 29.01.2016 - 11:39
İzmir’de nitelikli üretimin artması için komisyon ve bakanlık düzeyinde çalışmalarının devam ettiğini belirten AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan, “Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız, Sayın Bakanımız Fikri Işık’ın önderliğinde devam eden çalışmalarla Türkiye’de yatırımların önündeki engelleri tek tek kaldırıyor. Tarihten bugüne kentimiz üretimde oldukça önemli bir yere sahip. Bizlerde bu doğrultuda komisyon olarak sanayicilerimizin nitelikli üretimlerini; AR-GE, inovasyon ve yenilikçi üretim anlayışı ile arttırmayı hedefliyoruz” dedi.

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri 2015 yılı ödeneklerini aldı
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yatırım programında yer alan İzmir Teknoloji Geliştirme Bölgelerinin 2015 yılı ödeneklerini aldıklarını müjdeleyen Kalkan, “Kentimizde bulunan Dokuz Eylül Teknoloji Geliştirme Bölgesine 4 milyon TL ödenek bakanlığımız tarafından gönderildi. İlerleyen süreçte kentimizde bulunan Teknoloji Bölgelerinin sayısını arttıracağız. Aynı zamanda Organize Sanayi Bölgelerimizin de yapılarını güçlendirerek üreticilerimizin her zaman yanında olacağız” diye konuştu.

Gençlerimiz üretecek
Teknoloji Geliştirme Bölgelerinin misyonunun ülkemizdeki üniversite ve sanayi işbirliğini sağlamak olduğunu vurgulayan Kalkan, “Teknoloji Geliştirme Bölgeleri ile yeni veya ileri teknolojide mal ve hizmet üretmek isteyen girişimciler, araştırmacılar, akademisyenler faaliyetlerini üniversitelerin yanında veya yakınında yürütebilecekler. Bu alanların artması ile kentimizde öğretim gören gençlerimiz de İzmir için üretecekler. Bu sayede İzmir’in Türkiye ihracatındaki payı da artacak” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.