Dolar 32,3578
%-0.38
Euro 34,8084
%0.01
Altın 2.400,590
%-0.91
Bist-100 10.209,00
%1.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Acar delege yazılmadı!

Acar delege yazılmadı!

MHP İzmir İl Kongresinde mevcut başkan Necat Karataş güven tazelerken, kongrenin en önemli ayrıntısı partinin İzmir’deki tek belediye başkanı olan Serkan Acar’ın üst kurul delegesi yazılmayışı oldu. MHP'de kongrenin dikkat çeken ayrıntısı

  • Ege Postası
  • 10.07.2017 - 08:48

HABER SERVİSİ - MHP İzmir İl Teşkilatının 12’nci Olağan İl Kongresi gerçekleşirken, Necat Karataş delegeden 3. kez vize aldı ve başkan seçildi.

2011’de atandığı il başkanlığında geçmişteki iki il kongresinde karşısında aday/adaylar yer alan Karataş, bu kez kongrede tek aday olarak yer aldı.

MHP İzmir'de Karataş yine yeniden...

İl kongresinin dikkat çeken iki detayı yönetim kurulu sayısının arttırılması ve partinin İzmir’deki tek belediye başkanı olan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın üst kurul delege listesinde yer almayışı oldu.

İl yönetim kurulunda asil ve yedek sayılarında Genel Merkez’in onayıyla 10’ar artış yaşandı. Yönetim Başkan Karataş dışında asil ve yedek toplam 84 kişiden oluştu.

KARATAŞ ACAR’I YAZMADI

Acar’ın üst kurul delege listesinde yer almayışının da İl Başkanı Karataş’ın tasarrufu olduğu öğrenildi. Acar, parti içindeki olağanüstü kurultay seslerinin yükseldiği dönemde değişimden yana tavır koyması ve MHP’li muhaliflerin gerçekleştirdiği tüzük kurultayına katılması nedeniyle Karataş’tan çizik yedi. 

Karataş,  partinin diğer illerinde de alınan prensip kararı gereği Acar’ı listeye yazmadı. Geçtiğimiz günkü Manisa kongresinde de Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı ve bazı ilçe belediye başkanları üst kurultay delegesi yazılmamıştı. Bu isimlerde geçtiğimiz dönem değişimden yana tavır koyan hamlelerde bulunmuştu.  

Öte yandan Acar il kongresinin salonda baştan sona takip etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.