Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Akpınar neden oy kullanmadığını anlattı

Akpınar neden oy kullanmadığını anlattı

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar partisi CHP'nin mahalle delege seçimlerinde sandık başına giderek her iki listeyi aldı. Ancak oy kullanmadı. Akpınar neden oy kullanmadığını Egepostası'na anlattı. Akpınar Egepostası'na konuştu

  • Ege Postası
  • 02.10.2017 - 11:37

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar önceki gün yapılan delege seçimlerinde kendisinin de üyesi olduğu Yalı Mahallesi'nde sandıkta oy kullanmayarak "Her iki liste de bizim listemiz, bizim arkadaşlarımız" dedi. Centilmen davranışıyla partililerden destek aldığı görülen Akpınar Egepostası'na konuştu.

"BİRLİK İÇİNDE OLMALI"

Delege seçimlerinde yaşanan parti içi çekişmelerin seçmenlerin ilgisini çekmediğini ve birlik beraberliğin bozulmadan çalışmaların sürdürülmesi gerektiğini söyleyen Akpınar, "Onların hepsi benim arkadaşlarım. Ben müdahale etmedim. Bugün CHP'nin ihtiyacı parti içi seçimlerde insanların birbirini kırması, dökmesi değil. Özellikle belli makamlarda olan insanlar ülkenin gerçeğini göz önünde bulundurarak siyasi tavır sergilemeli. CHP'de tüzük gereği yapılan bir seçimin genel seçim havasına dönüştürülmesi, insanların birbirini karalayarak bir yerlere gelme çabasının doğru bir yaklaşım olmadığına inanıyorum" dedi.

"SEÇMEN İÇ MÜCADELEMİZLE İLGİLENMİYOR"

CHP'nin kendi kabuğu içine çekilerek yaptığı mücadelenin ülke geleceğine katkısının olmayacağını da belirten Akpınar, "Kendi kabuğumuzda vereceğimiz mücadele Türkiye'nin geleceğine hiç bir şekilde katkıda bulunmayacaktır. Bu seçimleri tüzük gereği yapıp, tartışmasız bir ortamda partinin 2019'da Türkiye'de iktidar olması yolunda çalışılması gerekir. Bize oy atan seçmenler, bizi destekleyenler parti içinde kimin delege olduğuna bakmıyor. İlgisini de çekmiyor. Yurttaşın ilgisini çeken daha mutlu, özgür, ekonomik refah içinde, barış içinde, ötekileştirilmeden yaşayacağı, bir Türkiye özlemi" diye konuştu.

"SADECE OY KULLANMAZLAR"

Sandık başına giderek her iki listeyi eline alan ardından da orada bulunan partililere birlik mesajı veren Akpınar o anları şu sözlerle anlattı: "Her iki listeyi de elime aldım. Sonra arkadaşlarıma düşüncelerimi aktardım. Delege seçimlerine gösterilen ilginin parti çalışmalarında da olması gerektiğini, birbirimizi kırmadan incitmeden bu seçimleri gerçekleştirip, bir an önce partiyi insanlara doğru anlatmamız gerektiğini ifade ettim. Mahallelerde seçilen delegelerin görevi sadece ilçe kongresinde oy atmak değil. Mahallesinde yerel yönetimini, partisini insanlara doğru anlatabilmek için görevler yapar. Onlarda memnuniyetle karşıladılar. O tavrımı desteklediler ben de başarılar diledim ve ayrıldım."

Ranta değil çocuklara açtı

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.