Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Akşener’in partisi İzmir’de sancılı doğuyor

Akşener’in partisi İzmir’de sancılı doğuyor

Meral Akşener’in kuruluşunu 25 Ekim’de açıklamaya hazırlandığı yeni parti İzmir’de sancılı kuruluyor. ‘Patron kim olacak’ tartışmaları çok kamuoyuna yansımasa da yapı içinde huzursuzluk yaratıyor. Transfer edilen ağır topların eski siyasi geçmişi sorgulanırken, MHP ağırlıklı yapının da rahatsızlık verdiği ifade ediliyor.

  • Ege Postası
  • 18.10.2017 - 11:41

EGEPOSTASI - MHP Disiplin Kurulu'nun oy birliğiyle partiden ihraç edilen Meral Akşener'in yeni kurma hazırlıkları İzmir'de de son aşamaya geldi. Özellikle Karşıyaka, Çiğli, Bayraklı, Bornova, Karabağlar, Konak ve Gaziemir’de çalışmalar hız kazanırken, bu bölgelerde harekete katılacak vatandaşlarla diyalog kurulması ve örgütlenme faaliyetleri de ivmeyle devam ediyor.

İzmir'de teşkilat yapılanmasının ağırlıklı MHP'den olması yeni hareket içinde ciddi rahatsızlık yaratmış durumda. Diğer yandan, teşkilatın başına getirilmesi düşünülen Murat Taşer ve Yıldırım Ulupınar'ın geçmişlerinde ciddi bir siyasi başarılarının olmaması, kurulacak teşkilatta ciddi sıkıntılar yaratacak. Taşer'in MHP'den Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı ve vekil adaylığında aldığı başarısız sonuçlar, adı il başkanlığı için geçen eski vekil Yıldırım Ulupınar'ın ise uzun süreden beri aktif siyasette olmaması ve AK Parti'ye giderken söylediği sözler büyük tartışma konusu. Akşener hareketi içinde bu iki ismin aktif görevde, yetkili konumda olmaması için Akşener ve ekibine bir görüş verileceği iddia ediliyor.

MHP AĞIRLIKLI TEŞKİLAT YAPISI MI OLUŞUYOR'

Akşener hareketinin içinde özellikle İzmir yapılanmasında MHP'den gelen birçok ismin olması MHP ağırlıklı bir teşkilat yapılanması mı olacak algısını yaratıyor. MHP'den gelenler dışından eski Bakan Suha Tanık, eski vekil Yıldırım Ulupınar gibi isimler de yer alıyor. MHP tabanından gelen MHP eski İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu, MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Taşer,  MHP Karşıyaka İlçe Eski Başkanı Cengiz Onbaş, Ufuk Öztürk, MHP Torbalı İlçe Başkanı Yurdadol Utku, Tire İlçe Eski Başkanı S. Atakan Duran, MHP eski İl Başkan adayı Hüsmen Kırpınar, MHP Bornova İlçe Başkan adayı Galip Çukurlu, MHP Bornova eski İlçe Başkanı Bayram Önen, Ödemiş eski ilçe Başkanı Sedat Turman, Ödemiş meclis üyesi Anıl Selek, Avukat ,MHP Milletvekili adayı,MHP’den 2014’te Dikili Belediye Başkan Adayı gösterilen Halis Devecioğlu ile Seferihisar’dan Belediye Başkan Adayı gösterilen Hüseyin Naci Gökdeniz, Doğru Yol Partisi İl Başkan adayı, Ergenekon Partisi Genel Başkanı Tarcan Ülük  ve İsmi geçmeyen MHP’de görev alan birçok kişinin, yeni parti yapılanmasında adı geçiyor. .

İZMİR'DE PATRON KİM KAVGASI

Öte yandan İzmir'de çalışmaları yürüten  MHP eski İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu ve MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Taşer arasında zaman zaman görüş ayrılıklarının yaşandığı, bu tartışmalar "İzmir'de patron olma kavgası" olarak değerlendirildiği ifade edildi. Bu iddiaları güçlendiren ise Akşener hareketinin başladığı günden beri ikilinin nerdeyse hiç bir araya gelmemesi. 

ÖZFATURA: DESTEK VERİRİRİM

Geçtiğimiz hafta İzmir'den bir grupla görüşme yapan Merak Akşener'in İzmir Büyükşehir Belediye Eski Başkanı Burhan Özfatura ile görüşme yapacağı ifade edilirken, Özfatura'nın "Meral hanim benim eski arkadaşım eğer benden bir destek isterse aktif siyasette yer alamam ancak fikirlerimi paylaşırım" dediği öğrenildi.

İşte yeni partide rahatsızlık yaratan o isimlerin siyasi karneleri:

SUHA TANIK; ANAP, DYP VE AK PARTİ

Süha Tanık, ANAP’tan 4 dönem İzmir Milletvekili seçilir ve 30 Kasım 2001 tarihinde ANAP'tan istifa eder.

İstifa metninde "1983 yılındaki kuruluşunda İzmir'de kurucu il başkanı olarak görev aldığım ve 4 dönem İzmir Milletvekili olarak TBMM çatısı altında ANAP Grubu üyesi sıfatıyla milletvekilliği yaptığım partimden istifa ediyorum" der. Ve ardından bir dönem DYP’de de bulunur. Daha sonra AKP’den İzmir Belediye Başkanlığı için müracaat eder ve yaptığı açıklamada ; “İzmir’e hükümetin desteğini getirecek, yansıtacak başkan olmak istiyorum. AK Parti’ye, Büyükşehir’i kazanmayı garanti ediyorum. Sadece AK Parti’nin değil, sosyal demokratların ve kararsızların oylarını da alacağım” diyerek iddialı açıklamalarda bulunur. 

ULUPINAR; DYP VE AK PARTİ

Doğru Yol Partisi’nde (DYP) milletvekilliği ve Demokrat Parti il başkanlığı yapar ve AK Parti’ye gelir. Başbakan Binali Yıldırım’ın yakasına rozet taktığı Yıldırım Ulupınar’ın "Ben yürekten AK Partiliyim ve partimin başarısı için mücadele edeceğim. Başbakanın hastasıyım” açıklamaları gündeme bomba gibi düşer. Ulupınar’ın açıklamaları, yeni partide başına dert olacak gibi.

DYP MHP'DEN ADAY OLDU BAŞARILI OLAMADI

Gelelim Murat Taşer’e… DYP‘nin kuruluş çalışmalarında yer aldı, 3 dönem Bornova İlçe Başkanlığı 1 dönem de il sekreterliği görevlerini üstlendi.  1994 yılında Bornova Belediye başkan adayı, 1995 yılında MHP İzmir İkinci Bölge ikinci sıra milletvekili adayı gösterildi. 2014 yerel seçimlerinde MHP İzmir Büyükşehir Belediyesi başkan adayı  ve ardından Milletvekili adayı oldu. Ancak hiç birinde sandıktan çıkamadı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.