Dolar 34,2508
%0.03
Euro 37,6307
%0
Altın 2.918,640
%-0.1
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ali Engin'in cemaat açıklamasına Akdemir'den bombardıman

Ali Engin'in cemaat açıklamasına Akdemir'den bombardıman

CHP İzmir İl Başkanı Engin'in Zaman Gazetesine Gülen Cemaati için verdiği demeçler büyük tepkilere neden oldu.

  • Ege Postası
  • 07.03.2014 - 16:17
İZMİR-İzmir'in genç siyasetçilerinden 24. Dönem Milletvekili Adayı(Türkiye'nin En Genç Milletvekili Adayı) Şener Akdemir CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin'e ağır eleştirilerde bulundu ve istifaya çağırdı.

Akdemir, Kişisel Facebook sayfasından yaptığı açıklamada "Gülen Cemaatini savunmak sana mı düştü'" diye sorarak CHP İl Başkanı Ali Engin'i deyim yerindeyse bombaladı. 

İşte Akdemir'in O zehir zemberek açıklamaları: 

Cumhuriyet Halk Partisinin Devrimci Örgütüne Sesleniyorum;

Yaklaşık 2 hafta önce İzmir İl Başkanı hakkındaki eleştirilerime seçim sürecinde partime zarar vermemesi adına son vermiştim. Fakat görüyorum CHP'ye zarar veren benim eleştirilerim değil, İl Başkanı Ali ENGİN'in açıklamalarıdır.

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin'in Gülen Cemaati hakkında yaptığı açıklamaları okuduğumda kanım dondu desem yeridir. Fettullah Gülen dahil olmak üzere hiç kimse bu yapıyı böylesine övmemiştir. 

Pragmatik bir siyasi anlayışla rüzgar nereden esiyorsa yelkeni ona göre konumlandırarak yol almaya çalışan Ali Engin, şunu unutmamalıdır ki cemaat yapısı asla CHP'ye oy vermez. Cumhuriyet Halk Partisi pragmatik bir felsefe üzerine kurulmuş bir parti değildir. Partimiz Anadolu topraklarına yeni felsefi, siyasi anlayışlar getirmiştir. 90 yıllık partinin yaptığı hatalar olabilir. Bu hatalardan ders almak, siyaset tarzını yenilemek, Çağdaş Sosyal Demokrasi, Evrensel İnsan Haklarını konuşmak gibi yapılacak onlarca iş varken, kalkıp AKP karşısında Cemaat ve uzantılarının avukatlığını yapmak CHP İzmir İl Başkanına mı düşmüştü? Daha düne kadar CHP'den istifa edenlere DÖNEK diyen kişi bu açıklamaları nasıl yapar'

Öğretmen Kubilay'dan Deniz Gezmişlere, işkence tezgahlarında hayatını kaybedenlerden Gezi Şehitlerine kadar olan acılara çare olmak yerine bu olayların kısmen veya tamamen sebep olan Cemaate, övgüler düzen İl Başkanı Ali Engin; İSTİFA ET!!!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Örgütünü bu İl Başkanına direnmeye davet ediyorum. 

Not: Hiç kimse beni partiye zarar veriyor diye SUÇ-LA-YA-MAZ. Asıl partiye zarar veren bu söylemlerin sahibidir. 

Ali Engin'in açıklamasından satır başları: 

Zaman Gazetesi’ne konuşan Ali Engin Hizmet hareketinin dünyanın 140 ülkesinde açtığı okullarla Türkçe’yi, Türk kültürünü dünyaya tanıttığını, TUSKON’a mensup iş adamlarının da 30 milyar dolarlık ihracat yaptığını ifade ederek, “Aklı olan, vicdanı olan bu hizmetleri takdir eder” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.