Dolar 32,3828
%0.07
Euro 34,7640
%-0.08
Altın 2.396,620
%-0.01
Bist-100 10.209,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Anne yüreği nasıl dayansın

Anne yüreği nasıl dayansın

Manisa'daki 18 Mart Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programına gaziler ve şehit yakınları katıldı. Şehitlik ziyaretinde yer alan Bilgen Öz, bir hafta önce toprağa verdiği şehit oğlunun mezarı başından ayrılamadı. Bilgen Öz, çiçekleri elleriyle tek tek düzeltti, mezarı öptü.

  • Ege Postası
  • 18.03.2016 - 14:03
Manisa Garnizon Şehitliği'ndeki 18 Mart Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programına Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Cengiz Ergün, Tugay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, Şehit ve Dul Yetimleri Derneği Başkanı Ümit Taydaş, gaziler ve şehit yakınları katıldı. Törende saygı duruşu ve üç el saygı atışının ardından anıta çelenk sunumu yapıldı.

Konuşma yapan Dernek Başkanı Taydaş, terörle mücadelenin kararlı bir şekilde sürmesini istedi. Taydaş, "Vatan toprağı için canlarını seve seve vererek bir ulusun kaderini değiştiren aziz şehitlerimiz dünyada eşi benzeri olmayan bir destan yazmıştır. Bugün de devletimiz teröre karşı olan mücadelesini kararlılıkla sürdürmektedir. Bizler şehit aileleri ve gaziler olarak bu haklı mücadeleyi sonuna kadar desteklediğimizi ifade ediyoruz. Askerimize, polisimize, vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak adına gösterdikleri kararlılık için şükranlarımızı sunuyoruz. Kutsal vatan toprağını canları pahasına koruyarak şehitlik onuruna erişen tüm şehitlerimizi minnetle anıyoruz" dedi. 

Konuşmanın ardından program Vali Bektaş'ın şehitlik defterini imzalamasıyla sürdü. Törende protokol üyeleri de şehit mezarlarına karanfil bıraktı; dua okudu. 

BİR HAFTA ÖNCE TOPRAĞA VERMİŞTİ
Diyarbakır Sur'daki operasyonlarda 18 Şubat'ta ağır yaralanarak GATA'da tedaviye alınan ancak 11 Mart'ta şehit düşen Manisalı Piyade Uzman Çavuş Vedat Öz'ün annesi Bilgen Öz, babası Şefik Öz ve kardeşi Ahmet Öz de törene katıldı. Şehit yakınları Vedat Öz'ün mezarı başından bir an olsun ayrılmadı, kabri karanfillerle süsledi. Şehit annesi Bilgen Öz, kendisini götürmek isteyen yakınlarına rağmen oğlunun mezarı başından ayrılamadı. Mezarındaki çiçekleri elleriyle tek tek düzelten anne Öz, oğlunun mezarını öptü, dualar okudu. Protokolü üyeleri de Şehit Vedat Öz'ün mezarı başına gelerek dua etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.