Dolar 32,1994
%0.06
Euro 35,0220
%0.09
Altın 2.514,300
%0.15
Bist-100 10.740,00
%0.9

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Annelerinin adını Kars'ta yaşatacaklar

Annelerinin adını Kars'ta yaşatacaklar

İTK'nın kurucusu Bahattin Tatış'tan aldıkları eğitim bayrağını dalgalandıran Oğuz Tatış, ailesi adına annesi Cevriye Tatış'ın adını taşıyan Ortaokulu'lu Kars'ta yaptırıp, Milli Eğitim'e bağışladı.

  • Ege Postası
  • 26.01.2016 - 12:19
Merhum Bahattin Tatış'ın genç yaşta kaybettiği eşi Cevriye Tatış adına, babasının yaptırmak istediği okulu, vasiyet kabul eden Tatış Ailesi, Kars'ta yaptırdığı Cevriye Tatış Ortaokulu'nu tamamlayarak Aralık ayında Milli Eğitim'e devretti. Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da okul yaptırmak istediklerini belirten İzmir Özel Türk Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Tatış; “Babamın sağlığında en büyük isteği, eğitim olanakları düşük, okul ihtiyacı karşılanamayan çocuk nüfusunun yüksek olduğu Van, Kars gibi doğu, güneydoğu illerinde annemiz Cevriye Tatış adına bir okul yaptırmaktı. Ne yazık ki bunu gerçekleştiremeden aramızdan ayrıldı. Şimdi bizler bu vasiyeti yerine getirmekten büyük bir onur ve huzur duyuyoruz" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bölgenin ihtiyaçları ve talepleri göz önünde bulundurularak okulun Kars'ta yapılmasına karar verildiğini belirten ve okulun hizmete girmesi için düzenlenen törende konuşan Kurucu Temsilcisi Kayhan Tatış da “18 derslik kapasiteli, laboratuarları, kütüphanesi ve sosyal alanları ile geleceğimizin mimarı çocuklarımıza iyi bir eğitim sağlamak amacıyla özenle hazırladığımız Cevriye Tatış Ortaokulu'na her zaman desteğimiz devam edecek. İzmir Özel Türk Koleji'nin bir kardeş okulu olarak Tatış Ailesi, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz her zaman temas ve paylaşım içinde olacağız" dedi. 


Açılış törenine, Tatış Ailesi'ni temsilen Kurucu Temsilcisi Kayhan Tatış, Kars Valisi Günay Özdemir, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, okul inşaatını yapan müteahhit firma Baran İnşaat adına Baran Korkmaz ile çok sayıda davetli katıldı. Cevriye Tatış Ortaokulu eğitime gelecek yıl başlayacak. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.