Dolar 32,3572
%-0.38
Euro 34,7069
%-0.28
Altın 2.394,710
%-1.16
Bist-100 10.154,00
%1.07

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Arsa mağdurlarından Noel baba ve Dalton'lu eylem

Arsa mağdurlarından Noel baba ve Dalton'lu eylem

Geçtiğimiz ay 3 bin kişiyle İzmir Büyükşehir Belediyesi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunan Balçovalı Arsa Mağdurları yaşadıkları mağduriyete dikkat çekmek için yine ilginç bir eylemin altına imza attı. Arsa mağdurlarından Noel baba ve Dalton'lu eylem

  • Ege Postası
  • 01.04.2017 - 12:09

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- 45 yıldır yaşadıkları tapu ve imar mağduriyetine Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde çare arayan Balçovalı Arsa Mağdurları bir kez daha İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde toplanarak seslerini duyurmaya çalıştı.

BU SEFER DE DALTON KILIĞINA GİRDİLER

Yaptıkları eylemlerle kamuoyunda sıkça adından söz ettiren Balçovalı Arsa Mağdurları, 1 Nisan’da gerçekleştirdikleri gösteride yine dikkatleri üzerine çekti. Konak’ta SGK İl Müdürlüğü önünde toplanan ve vatandaşların büyük ilgisiyle karşılaşan arsa mağdurları bu sefer dalton kılığına girdi, noel baba kıyafetleriyle eylem düzenledi. 1 Nisan’a özel düzenlenen gösteride mağdurların hedefinde yine İzmir Büyükşehir Belediyesi, Balçova Belediyesi ve holdingler vardı.

KOCAOĞLU’NA ÇAĞRIDA BULUNDULAR

Balçovalı Arsa Mağdurları adına yaptığı açıklamada “Bizlere 45 yıldır verilmeyen hak holdinglere 45 günde veriliyor” diyen Avukat Mustafa Kemal Turan, “Üstelik alacağımız imar hakkının 45 kat fazlası imar adaletine ve eşitliğe aykırı şekilde belli şirketlere veriliyor. Bunun adı imar tefeciliğidir. Biz 45 yıllık mağduriyetimizi bugüne kadar hukukun üstünlüğüyle anlatamadık, bu sefer şaka yolu ile anlatalım dedik. Şimdi sorumlulara çağrı yapıyoruz. Yarın yine burada olacağız. Eğer ki demokrasiye inanıyorsanız burada karşımıza gelin” dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya’ya seslenen mağdurlar, yarın saat 11:00’da belediye sarayı önünde görüşme talebinde bulunarak geçmişte dile getirdikleri randevu çağrısını da yinelediler.

PLANLARI BELEDİYEYE GÖTÜRDÜLER

Diğer yandan, arsa mağdurları yaptıkları gösteri sırasında OHAL gerekçesiyle emniyetin engeliyle karşılaşırken, vatandaşları temsil eden Avukat Turan güçlükle yürüyüş izni alabildi. Eylemin ardından topluca İzmir Büyükşehir Belediyesi önüne yürüyen Balçovalı Arsa Mağdurları yanlarında getirdikleri parselizasyon planlarını belediye sarayı önüne bıraktı. Avukat Mustafa Kemal Turan, mahkemeye giden süreçte belediyenin yok dediği parselizasyon planlarını 14 yıl sonra bulduklarını kaydederek resmi belgeyi belediye sarayındaki yetkililere teslim etmek istedi. Çaldıkları düdükler ve ıslıklarla eylemlerine son veren yüzlerce arsa mağduru daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.