Dolar 32,3824
%-0.12
Euro 34,6055
%-0.57
Altın 2.390,930
%-1.81
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Arslan'dan 'okul' açıklaması: İddialar gerçek dışı

Arslan'dan 'okul' açıklaması: İddialar gerçek dışı

AK Parti Buca İlçe Başkanı Mustafa Arslan, Buca'daki 80. Yıl Betontaş İlkokulu’nun kapatılıp İmam Hatip Lisesi'ne dönüşeceğine yönelik CHP Milletvekili Lütfü Baydar'ın iddiasının gerçek dışı olduğunu yazılı açıklamayla kamuoyuna duyurdu.

  • Ege Postası
  • 19.07.2017 - 16:08

Buca'daki 80. Yıl Betontaş İlkokulu’nun,  öğrenci sayısının az olması gerekçesiyle kapatılacağı iddia edilmiş, CHP Milletvekili Lütfü Baydar konuyu TBMM gündemine taşımıştı.

Baydar, 300’e yakın öğrencisine eğitim ve öğretim veren 80. Yıl Betontaş İlkokulu'nun Buca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İmam Hatip Lisesi’ne dönüştürüleceğine yönelik iddialara karşılık "Kapatılacak olan okul binası daha sonra hangi amaçla, nasıl değerlendirilecektir'" sorusunu yöneltmişti.

AK Parti Buca İlçe Başkanı Mustafa Arslan, yaptığı yazılı açıklamayla okulun kapatılacağı iddiasının gerçek dışı olduğunu ifade etti. 

Arslan açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

"Son günlerde basında ve kamuoyunda yer alan 'öğrenci sayısının azlığı nedeniyle Buca 80. Yıl Betontaş İlkokulu’nun kapatıldığı söylentisi, TC. Buca Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ilgili yazısından anlaşılacağı gibi gerçek dışıdır.

Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili Metin Lütfü Baydar’ın ve Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’nın aslı astarı olmayan, Buca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ya da ilgili başka bir kurumun resmi bir açıklamasına ve belgesine dayanmayan, kimin ortaya attığı dahi belli olmayan bir yalan sanki gerçekmiş gibi önce kamuoyuna ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşımaları, kendilerinin içine düştüğü acıklı durumun içler acısı bir örneğidir.

Bu tür trajikomik siyasi hareketlere karşı halkımızın her seçimde verdiği tokat gibi cevaplara bağışıklık kazanan Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekillerinin, Belediye Başkanlarının ve diğerlerinin anlaması gerektiği halde bir türlü anlayamadıkları gerçek, AK Parti’nin böyle ayak oyunlarıyla yıkılabilecek bir parti olmadığı ve asla da olmayacağıdır.

Değerli Buca Halkına ve kamuoyuna duyurulur" 

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

Buca ilçesinde öğrenci azlığı nedeniyle bir ilkokulun kapatıldığı iddiasının gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Basında yer alan "Buca 80. Yıl Betontaş İlkokulu'nun öğrenci azlığı nedeniyle kapatıldığı" yönündeki habere ilişkin açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürlüğü, okulun hizmet vermeye devam edeceğini bildirdi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Buca 80. Yıl Betontaş İlkokulu mevcut öğrencileriyle mevcut binasında 2017-2018 eğitim öğretim yılında da hizmet vermeye devam edecektir."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.