Dolar 32,2743
%0
Euro 35,0883
%0.01
Altın 2.475,810
%0.39
Bist-100 10.320,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Askerlerin zehirlenmesi olayında flaş gelişme: 6 kişi tutuklandı!

Askerlerin zehirlenmesi olayında flaş gelişme: 6 kişi tutuklandı!

Askerlerin zehirlenmesi olayıyla ilgili mahkemeye sevk edilen yemek şirketi çalışanı 9 kişiden 6'sı tutuklandı. Askerlerin zehirlenmesi olayında flaş gelişme

  • Ege Postası
  • 22.06.2017 - 00:12

Alınan bilgiye göre, Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı, yürüttüğü iki ayrı soruşturma kapsamında, kışlada yemek dağıtım ve kontrol heyetinde bulunan 6 subay ve astsubay hakkında yakalama kararı çıkardı. 

Manisa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 6 subay ve astsubayı gözaltına aldı. 

Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlasında, 17 Haziran'da yemekten sonra çok sayıda asker, kusma ve bulantı şikayetiyle hastanelere kaldırılmış, olayla ilgili soruşturma kapsamında 40 kişi gözaltına alınmıştı.

6 KİŞİ TUTUKLANDI

Bu arada mahkemeye çıkarılan 9 şüpheliden aralarında yemek şirketinin Genel Müdürü A.T. ve şirketin Manisa sorumlusu V.A.G. ile 4 aşçı tutuklandı. Biri gıda mühendisi ve 2'si aşçı 3 kişi ise adli kontrol şartı iyle serbest bırakıldı.

ŞİRKETİN GIDA ALIM MÜDÜRÜ VE 6 ASKER GÖZALTINDA

Manisa 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'ndaki, 731 askerin askerin zehirlenmesinin ardından başlatılan soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen biri binbaşı, subay ve astsubay rütbesindeki 6 asker ile yemek şirketinin gıda alım müdürü gözaltına alındı. Şüpheliler, sorgulanmak üzerere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Manisa'daki gıda zehirlenmesinde flaş gelişme!

 

Bakan Çelik'ten zehirlenen askerlerle ilgili açıklama

Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'ndaki gıda  zehirlenmesi şüphesine ilişkin yürütülen soruşturmaya ilişkin "Savcının da  talimatıyla numuneler alındı ve büyük ihtimalle o numunelerde askerlerimizin karşı karşıya kaldığı bu vahim durumun gıda ile ilişkisi nedir ne değildir, yarın laboratuvarlardan neticelerini alıp kamuoyuyla paylaşmış olacağız." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.