Dolar 32,2658
%-0.03
Euro 35,0661
%-0.05
Altın 2.469,710
%0.14
Bist-100 10.320,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ayhan Işık'a büyük vefasızlık

Ayhan Işık'a büyük vefasızlık

Yeşilçam'ın efsanelerinden Ayhan Işık'ın İzmir Karataş'ta doğup büyüdüğü evi kaderine terk edilirken, Konak Belediyesi ünlü ismin hatırasını yaşatmak amacıyla adının parka verilmesi için flaş bir hamlede bulundu. Mirasına sahip çıkamadık, adını parkta yaşatacağız

  • Ege Postası
  • 10.06.2016 - 10:29

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Türk sinemasının unutulmaz isimlerinden Ayhan Işık, ölümünün 37'inci yılında doğup büyüdüğü İzmir'de bir kez daha hatırlanacak.

Yeşilçam filmlerine damga vuran, bir dönemin efsane sinema sanatçısının adını yaşatmak amacıyla bir süredir çalışma yürüten Konak Belediyesi, Işık'ın adını Çınarlı Rekreasyon Alanı'ndaki kültür sanat merkezine verecek.

Belediye meclisi tarafından alınan son kararla birlikte Çınarlı Rekreasyon Alanı'nda bulunan sanat merkezindeki salonun adı "Ayhan Işık Tiyatro Sahnesi" oldu.

ADI ÇINARLI'DA YAŞAYACAK AMA...

Hayatını kaybettiği 16 Haziran 1979 tarihine kadar toplam 140 kadar film çeviren, Türk sinema tarihine adını altın harflerle yazdıran ve İzmir'in gururu olan Ayhan Işık'ın Karataş'ta doğup büyüdüğü ev ise yıkılacağı söylentileri arasında kaderine terk edildi. Karataş'ta Mithatpaşa Caddesi üzerinde Işık'ın çocukluk yıllarını geçirdiği iki katlı tescilli yapı sahipsiz kalırken, bir sanat akademisi tarafından oyunculuk okulu olarak hizmet veren bina imkansızlıktan ve bakımsızlıktan çürüyor.

DOĞDUĞU EV VEFASIZLIKTAN UNUTULDU

Türk sinemasına yeni Işık'lar yetiştiren bugünkü sinema merkezinin bulunduğu binaya hiçbir resmi kurum sahip çıkmazken, semtin gururu olan yapı önceki yıllarda yine okulda eğitim gören gençlerin kendi imkanları ve aralarında topladıkları paralarla restore edilmişti. Karataşlılar geçmişte aynı zamanda tarihi tescile sahip eski Rum evi olan yapının “Ayhan Işık Anı Evi” ya da “Türk Sineması Butik Müzesi”ne dönüştürülmesi için girişimde bulunarak yerel yönetime çağrı yapmış, ancak bir türlü sonuç elde edememişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.