Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aziz Kocaoğlu'ndan seçim, siyaset değerlendirmesi

Aziz Kocaoğlu'ndan seçim, siyaset değerlendirmesi

Başkan Kocaoğlu; “CHP iki bölgede birer milletvekili arttırır. Binali Yıldırım adaylığı, AKP oylarını etkilemez" dedi. Başkan Kocaoğlu'ndan flaş seçim değerlendirmesi

  • Ege Postası
  • 17.09.2015 - 15:00
İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 1 Kasım erken Genel Seçimlerinde CHP'nin İzmir'de milletvekili sayısının her iki bölgede de birer arttırmasını beklediğini söyledi. Kocaoğlu, Binali Yıldırım'ın Ak Parti'den olası İzmir adaylığının Ak Parti'nin oylarını etkilemeyeceği söyledi. 

Aziz Kocaoğlu, basın mensuplarına 1 Kasım Erken Genel Seçim tahminlerini açıkladı. Kocaoğlu, CHP'nin milletvekili sayısının her iki bölgede ede birer artıracağı görüşünde olduğunu söyledi. İkinci bölgede iki milletvekili bile artış olabileceğini belirten Kocaoğlu, “İzmir açısından yaptığım değerlendirmeye göre oy kayışlarının CHP'nin lehine olacağına inanıyorum. Eğer çok iyi bir seçim kampanyası geçilirse belki ikinci bölgede iki milletvekili daha arttırabiliriz" dedi.

Eski bakan ve son yerel seçimlerdeki rakibi Binali Yıldırım'ın AKP'den olası İzmir adaylığının AKP oylarını etkileyip etkilemeyeceği sorusuna Kocaoğlu net bir yanıt verdi. Kocaoğlu “Bence etkilememesi lazım, etkilemez diye düşünüyorum. Binali Yıldırım'ın İzmir'den aday olması, gösterilmesi bizi sevindirir. Başarılar dileriz. Bu ayrı bir konudur. Ancak adaylar yerel seçimde daha önemlidir. Birebir oy verilir. Genel seçimde ise sadece adaylar değil genel konjonktür belirleyicidir İzmir'de 7 Haziran sonuçlarında AKP'nin daha fazla oy alacağına inanmıyorum. Çok az da olsa düşeceğine inanıyorum. CHP'nin oyunun İzmir'de ciddi anlamda artacağını düşünüyorum. 1 Kasım akşamı hep beraber yaşayacağız" dedi.

CHP İzmir'den 10 ilçe başkanının Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyareti, İl Başkanı Bedri Serter'in kendisi dışında gelişen bu randevuya olan tepkisiyle gelişen parti içi sıkıntıyla ilgili soruya yanıt veren Başkan Kocaoğlu “Basında okuduğumdan başka, gördüğüm fotoğraftan başka hiçbir bilgim yok ama İzmir'de 30 tane ilçe var. 10 tane ilçe başkanımız gitmiş. Randevu alınmış. Ziyaret etmişler. Tabii ki giderler, ama bunun daha doğrusu, daha şıkı ki bu yanlıştır demiyorum ama İl Başkanı'nın başkanlığında 30 ilçe başkanın birlikte ziyaret etmesi veya Genel Başkan İzmir'e geldiğinde toplantı yapacaksa birlikte yapılmasıdır. Belediye başkanları da gidecekse, aynı şekilde 23 belediye başkanının beraber gitmesi doğru olur. Biz ülkenin şu sürecinde, yaşanan korkunç süreçte, hemen hemen her gün ülkemizin çeşitli yerlerine şehitlerimizin geldiği süreçte hepimizin daha sorumlu davranması, sadece söylemde değil eylemde her açıdan birlik beraberlik mesajımızı artırmamız gerekiyor" dedi. (Utku Bolulu/ DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.