Dolar 34,2461
%0.02
Euro 37,6233
%-0.02
Altın 2.915,690
%-0.2
Bist-100 9.032,00
%-0.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bahçeli:Aklan paklan İzmir’e öyle gel

Bahçeli:Aklan paklan İzmir’e öyle gel

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Binali Yıldırım’ı sert sözlerle eleştirerek, “Binali senin ne işin var İzmir’d? İzmirli demeyecek mi sana bu havuzda salmaları bildiren işadamlarına Binali diyorlar acaba doğru dedikleri zaman ne cevap vereceksini? Ulaştırma bakanlığı yapan bu şahsiyet bu sözlerle muhatap olmaması lazım. Ona bu şekilde dayatma yapmasına Recep Tayyip Erdoğan’ın hakkı yok.

  • Ege Postası
  • 04.03.2014 - 13:06
ONUR ÇAKIR (HABER MERKEZİ) –İzmir programını sürdüren MHP lideri Devlet Bahçeli konuşmasında iktidarı ve AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım'ı eleştirdi,'Binali senin ne işin  var İzmir'de' diye seslendi. Bahçeli 'Uzun yıllar birlikte yürüdüler. Birbirlerinin  kuyusunu kazmasınlar. Yakayı yolsuzluk ve rüşvetten kurtarmaları lazım. Belediye başkanı olsa da olmasa da İzmir’in sokaklarında gezeceğine ihtimal vermiyorum. Herkes bu 630 milyonu sorar. Doğru mu değil mi.' Bu doğruysa sokağa çıkamazsın, zaten belediye başkanı olamazsın. Doğru değilse aklan paklan İzmir’e gel” dedi.

''MEHTER MARŞI'YLA GELDİLER'' HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İzmir’deki ikinci gün programına Bornova’da başladı. MHP lideri Bornova Çarşısı’nda esnafla kahvaltı yaptı. Domates, peynir, simitle enerji alan MHP liderine partililer yoğun ilgi gösterdi. Bahçeli ile fotoğraf çektirmek isteyen partililer uzun kuyruklar oluşturdu. Bahçeli sevgisi bazı partilileri binaların çatılarına çıkarttı. Bornova teşkilatından Gülçin Akkaya isimli partili Bahçeli’ye çiçek armağan etti, bunun üzerine Bahçeli ceketinin yakasından çıkarttığı parti rozetini Akkaya’nın yakasına taktı.



KEMALPAŞA’DA MİNİ MİTİNG
Bahçeli Bornova’dan Kemalpaşa’ya geçti. Burada partililere seslenen Bahçeli, sandıklara sahip çıkılmasını istedi. MHP lideri, “Yakın tarihimizde önemli bir siyasi değişiklik kendisini gösterecektir. Bu seçimlere önem veriyoruz. MHP olarak bütün siyasi partilerden, çok daha önce adaylarımızı belirleyerek milletimizle 3 ayrı tanıtım toplantısı ile buluşturarak yolumuza devam etmekteyiz. Seçimler 1394 seçim çevresinde yapılıyor. 25 siyasi parti katılıyor. Bunlardan bir tanesi 45. yıl dönümünü kutlayan, siyasi hayatımızda güzide bir yeri olan, köklü ve gelenekli bir kurumu olarak MHP’dir. MHP tüm seçim çevrelerinde seçimlere katılmaktadır. Yapılan yasa değişikliği ile büyükşehir geniş bir alana yayılmıştır. Bu geniş alan İzmir mülkü idare sınırlarını kapsayacak tarzdadır. Köyler, mahaller, ilçeler, büyükşehir belediye başkanını seçme hakkına kavuşturulmuş olmaktadır. Büyükşehir belediye başkanını bu kadar geniş alanda hizmet sunabilmesi için bazı nitelikleri olması lazımdır. İzmir’de yaşayan tüm insanları birbirine ayırt etmeksizin hizmeti adil, dürüstçe herkese eşit bir şekilde dağıtmayı hedeflemelidir. Bilgiye, birikime sahip olması gerekir. Projeleri üretilmesi gerekir. Bunun yanında da kapısı herkese açık olan bir belediye başkanı olması lazım. İşte böyle bir şahsiyet MHP’nin değerlendirmeleri neticesinde adayımız Murat Taşer olmuştur” dedi.

SANDIĞA SAHİP ÇIKIN MESAJI
Seçimlere 26 gün kaldığını belirten Bahçeli sözlerine şöyle devam etti:

“26 gün içerisinde artık sonuçlara doğru gidilecek demektir. Bu 26 günü iyi değerlendirmek gerekmektedir. Bugünkü siyasi iktidarın anlayışı geçmişte örneklerini gördüğümüz seçim tavırları bu dönemde artarak devam edecektir. Birinci olarak Kemalpaşa’da kim yaşıyorsa, hangi siyasi partiye destek veriyorsa versin seçimlerin güvence altında yapılmasını temin edecek bir anlayışta bulunmalı. Hep beraber mazeret ileri sürmeksizin sandığa gitmeyi başarmalıyız. Sandığa ulaştığınızda hizmetlerine inanacağımız tercihlerinizi en haklı şekilde oylarını vermelisiniz. Akşamüzeri sandıklar açıldığında partilerin sandık görevlerine büyük görev düşüyor. Dava arkadaşlarıma sesleniyorum. Arkadaşlarımız sandığa erken saatlerinde gitmeli oy sayımı sonuna kadar sandığın başından ayrılmamalıdır. Geleni güler yüzle karşılamalı, yardımcı olmalı, oyunu kullandırtmalıdır. Oylarda herhangi bir hile karışmaması için gözünü dört açmalı ve her şeyi gözetimi altına alabilmelidir. Geçmiş dönemlerde gördüğümüz olaylar var. Bir an düşünelim. Kemalpaşa’da bir ilkokulda 20 sandık var. Sandık görevlisi görevini yapmazsa, şurada kahve var oraya gideyim derse olur mu'  Bizim arkadaşımız görevinin başında değilken bir siyasi partiye 11 oy çıkıyor. Bunun sağsına soluna bir yazarsan 111 oy olur. Belediye seçimlerine bu sebepten dolayı bir oyla kazanma bir oyla kaybetme her zaman söz konusudur. Bütün arkadaşlarımızın görevlerinin başında olmasını istiyorum. AKP 11 yıldan bu yana ülkeyi yönetiyor. Tek başına iktidardır. 11 yıl süresi içinde soysa ekonomik sorunların çözülmediği gibi çiftçi, esnaf, işçi kardeşlerimiz daha zor duruma düşmüştür. Toprak bütünlüğümüz tehlike altına alınmakta, sosyal barış sağlanamamaktadır.

Sosyal dilimlerin hiçbir sorunu çözülmemiş, refah seviyesi artmamış, sosyal dokumuz parçalanmaktadır. Hakim oldukları medya organlarında

AKP’nin besleme aydınları Türkiye’yi toz pembe göstermektedir. Kendi kendisinizle bir karşılaştırma yaptığınız zaman, ‘benim durumum iyiye gidiyor, ben bu iktidar döneminde daha huzurluyum, geri seviyem arttı, çocuklarım iş güç sahibi oldu’ diyebiliyor musunu? Bu iktidar süresini doldurdu, siyasi ömrü tükenmiştir. Bu iktidardan artık gelecek umudu kalmamıştır”.

MİTİNGLERİ MONTAJ
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın montaj yöntemi kullanarak kalabalılaştırıldığını iddia etti. Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu seçim döneminde Başbakan olsun diğerleri olsun ekonomik sorunlar üzerinde duruyorlar m? Bunlardan hiç bahsediliyor m? Bol bol miting yapıyorlar, taşıma insanlarla gelenleri üst üste koyuyor bütün mitingleri montaj. Bu kadar rüşvet, yolsuzluktan sonra bu insanlar onun peşinden mi gidiyo? Gelsin bizi gibi her ilçeyi adım adım dolaşsın bakalım. Sizin alayınıza araçlarla İzmir’e götürmüş olsak, hanginizle yüz yüze geleceği? O kalabalığın içinde kaybolur gider insan. Biz her gün illerimizi gezerken tüm ilçelerle görüşerek geliyoruz. Ve gümbür gümbür geliyoruz. AKP’den hesap sormak için geliyoruz. Yolsuzluk ve rüşvetin hesabını sorlak için geliyoruz. Nerede bir ayakkabı kutusu varsa onu devlet olarak kontrol edeceğiz. İçinde ayakkabı mı var başka bir şey mi va? Bazı kasalar evlere neden gide? Yedi tane kasanın evinde içinde ne işi olu? Orada para saymak için uşakların kolu yorulmuş. ‘Sizin haberiniz yok mu para sayma makineleri var’ diyor”

BAŞBAKANI “HAVUZDAN” VURDU
ATV-Sabah’ın satışı ile ilgili işadamlarının havuz iddiaları ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “ATV-Sabah’ı alabilmek için Recep Tayyip Erdoğan bir görevlendirme yapmış. Herkese salma gönderiyor. ‘Filan kişiler bizden epey ihaleler aldılar. 100 milyonu hemen getirsinler’ diyor, Cevap;  ‘Ben bunu alın terimle kazandım. Kimseyi haraç vermem’ diyeceğin yerde, ‘Başbakan böyle mi istemiş emri olur’ diyor adam. Bir bakıyorsunuz 630 milyon dolar havuzda birikmiş. Sonra bu dillenince Başbakana soruluyor. ‘İş adamları sizin isteklerinizle 630 milyon bir araya getirmiş’ diyorlar. Cevap; ‘bu işadamları istikrarlıdır. Havuza girseler de ıslanmazlar’ diyor.
Şurada havuz gerelim cıbıl cıbıl ıslanırız. Ama ağzına kadar dolar olsa kimse ıslanmaz’

EVDEN EVE PARA TAŞINIR
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği öne sürülen ses kayıtlarına göndermede bulunan MHP lideri Devlet Bahçeli, şunları söyledi:

“Oğlu ile kendi aralarında muhabbete bakılırsa birçok para alışverişi…Bazı şirketler vardır, ‘evden eve nakliyat’ diye. Bunlar ‘para evden eve taşınır’ diye şirket kurmuşlar. ‘Aman evde ne varsa sıfırlayın’ diyor. Halk bunu duyduğu zaman Başbakan, ‘bize montaj yapıyorlar’ diyor. Allah vere böyle bir konuşma olmasın. Keşke bu montaj olsun. 11 yıldan beri başbakanlık yapan kişi sorunları çözeceğine evde para saymaya, sağa sola yönlendirmeye başlamışsa vay halimize. Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağı tek bir şey var. ‘Benim partimin adı ak’tır Ortaya çıkan dedikodulardan dolayı partimi itibarsızlaştırmak istenmektedir. Yargıyı, savcılara talimat veriyorum nerede ne yolsuzluk varsa onun üzerine gideceğim’ demesi lazım. 76 gündür Başbakan yolsuzluk ve rüşvetin üzerini örtemeye, ‘bize iftira yapanlar’ vardır diye hakaret edici konuşmalarla meydanları meşgul ediyor. Başbakan’a Kemalpaşa’dan sesleniyorum. Siz miting yapmayınız. Kendinizi zorlamayınız. Ben yolsuzluk yaptım tartışmasına girmeyiniz. Yolsuzluk yapmadığını iddia ediniz ama bunu yaparken herkese yalan dolanla cevap yetiştireceğinize, ‘ben miting yapmıyorum. Seçimlere kadar yargıyı harekete geçiriyorum. HSYK’nın oluşumunda AKP’lileştirme hareketine girmiyorum. Dürüst hakimler görevlendiriyorum. 30 Mart’a kadar sonuç çıkartın’ derse vatandaş, ‘Bu Başbakana zulüm oldu, yazık oldu’ der ve seni aklamak için sandığa koşar. Yüzde 51’le geldim diye her zaman konuşuyorsun. Artık 30 Mart’ta bu millet uyarıda bulunacak. Ya savcıya git ya iktidardan çekil. Halkımız, ‘savcıya gidip Bilal oğlanla ifade vermediğin sürece sana oy yok’ diyecek. Ondan sonrası Allah kerim. Beraber yürüdük biz bu yollarda şarkısı artık karanlık. Yollar tıkanmış. Tek yön yazıyor trafikte… Tek yönün dışında bir yerden gidebiliyor musunu? AKP’li kardeşim kek yöne girersiniz bu yol sizi yüce divana götürür”  

YILDIRIM’A: “AKLAN PAKLAN ÖYLE GEL”
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı ve AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’ı eleştiren Bahçeli, “Binali senin ne işin var İzmir’d? İzmirli demeyecek mi sana bu havuzda salmaları bildiren işadamlarına Binali diyorlar acaba doğru dedikleri zaman ne cevap vereceksini? Ulaştırma bakanlığı yapan bu şahsiyet bu sözlerle muhatap olmaması lazım. Ona bu şekilde dayatma yapmasına Recep Tayyip Erdoğan’ın hakkı yok. Uzun yıllar birlikte yürüdüler. Birbirlerine kuyusu kazmasınlar. Yakayı yolsuzluk ve rüşvetten kurtarmaları lazım. Belediye başkanı olsa da olmasa da İzmir’in sokaklarında gezeceğine ihtimal vermiyorum. Herkes bu 630 milyonu sorar. Doğru mi değimli mi.' Bu doğruysa sokağa çıkamazsan zaten belediye başkanı olamazsın. Doğru değilse aklan paklan İzmir’e gel” dedi. Bahçeli buradan Bayraklı'ya geçti.


DETERJANLA AKLANABİLECEKLER Mİ 
Bahçeli konuşmasının sonunda İzmirlilere seslenerek “İzmirliler 630 milyon doları havuza koyacağımız yerde, bu parayla birer kutu deterjan alsınlar. Havuzun içine döksünler. Orada bu AKP’yi bir çimdirsinler bakalım ne kadar aklanıyor, paklanıyor” dedi. 

Bahçeli, MHP Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Murat Taşer ve Kemalpaşa adayı Metin Yaşar’a destek istediği konuşmasında seçimlere yönelik çağrı ve uyarıda bulundu.

Sandığa sahip çıkmaya çağıran Bahçeli, “Demokratik hakkınızı kullanıp oyunuzu verin. Sandık görevlileri oy verme işleminden başlayıp, oy saymaya kadar sandık başından ayrılmasın. Kimse hile oluşturamasın. Çalıntı oylara fırsat verilmesin. Sayım sırasında sözgelimi bir partiye 11 oy çıkmıştır. Görevli olmayan arkadaşımın olmadığı ortamda önüne ve arkasına 1 rakamı konulursa 111 eder. O partinin hakkı değildir. Belediye seçiminde 1 oy belediye başkanlığı kaybettirir. Böyle bir durum sosyal barışı bozuyor. Kırgınlıklar, küskünlükler giderilmiyor" dedi.


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.