Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakü'de 13 madalya aldılar

Bakü'de 13 madalya aldılar

Azerbeycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen 4. İslam Dayanışma Oyunlarında Türkiye'yi temsil eden milli sporcular arasında yer alan Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nden 7 öğrencii, 13 madalya ve bir dördüncülük derecesi elde etti.

  • Ege Postası
  • 02.06.2017 - 14:10

Bakü'de dördüncü kez düzenlenen İslam Dayanışma Oyunlarında Türkiye, 71 altın, 67 gümüş ve 57 bronz olmak üzere toplam 195 madalya kazandı ve oyunları ikinci sırada tamamladı. 54 ülkeden yaklaşık 3 bin sporcunun çeşitli branşlarda mücadele ettiği oyunlara Türkiye 336 sporcu ile katıldı. Milli sporcular arasında yer alan Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nden 7 öğrenci, aldıkları toplam 13 madalya ve bir dördüncülük derecesi ile milli gurura katkıda bulundu. Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Zeki Özkol'un da Sutopu Milli Takımlar Kondisyoneri olarak görev yaptığı oyunlardan Ege Üniversitesi'nin gururla döndüğünü dile getiren Fakülte Dekanı Prof. Dr. Bahtiyar Özçaldıran, "Bundan sonraki hedeflerimiz, bu yaz yapılacak olan Üniversite Oyunları ve Tokyo'da düzenlenecek 2020 Olimpiyat Oyunlarından sporcularımızın yine madalya ile dönmeleri" dedi.

BİREYSEL VE TAKIM OLARAK MADALYA KAZANDILAR

Ege Üniversitesi sporcuları oyunlara su topu, cimnastik ve yüzme branşlarında katıldı. Su topunda Sertan Geçtan'ın altın madalya ile döndüğü oyunların yüzme branşında Nihan Çakıcı iki altın, İlker Altınbilek gümüş madalya kazanırken Oktaycan Emirbayer salise farkı ile bronz madalyayı kaçırarak dördüncü oldu. Şubat ayında Avustralya'da düzenlenen 2017 Melbourne Dünya Kupası'nda adını cimnastik tarihine 'Çolak hareketi' ile geçiren İbrahim Çolak'ın halkada altın madalya aldığı oyunlarda, Ahmet Önder yer aletinde bronz, atlama masasında altın, barfikste bronz madalya kazandı. Önder, 2017 Melbourne Dünya Kupası'nda el tarak kemiğini kırmış olmasının azmini engellemediğini aldığı madalyalarla gösterdi. Yine Ege Üniversitesi öğrencisi Demet Mutlu ise asimetrik paralelde altın ve yer aletinde bronz madalya kazandı. Bireysel başarılarının yanı sıra takım olarak da müsabakalardan altın madalya kazanan sporcular, Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahtiyar Özçaldıran'ın yanı sıra Bakü'deki oyunlarda Sutopu Milli Takım Kondisyoneri olarak görev yapan Doç. Dr. Mehmet Zeki Özkol ile branş hocaları Öğr. Gör. Mehmet İnce, Okt. Dr. Armağan Ongun ve Okt. Dr. Akın Ongun ile bir araya gelerek başarılarını kutladı.

BAŞARI TESADÜF DEĞİL

Türkiye'nin ilk Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nun Ege Üniversitesi tarafından kurulduğunu hatırlatan Dekan Özçaldıran, "Eğitimde 40 yılı geride bırakmış bir kurum olarak çok değerli bir bilgi birikimi ve akademik kadroya sahibiz. Çağın gerektirdiği tüm bilgi ve donanıma sahip, yabancı dil bilen akademik kadromuz, çalışmalarını araştırmalara dönüştürüyor ve elde edilen sonuçları sporcularımızın antrenörleriyle paylaşarak performanslarının arttırılmasını sağlıyorlar. Fakültemizde görev yapan hocalarımız çeşitli federasyonların eğitim, teknik ve hakem kurullarında yer almaktadırlar. Dünya ile entegre olmamızı isteyen Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Beril Dedeoğlu'nun da belirttiği gibi Avrupa ve dünya çapında spor alanında başarılarımızı sergiliyoruz. Araştırmalarımız ışığında verdiğimiz eğitimlerle üniversitemizin ve ülkemizin adını dünya spor bilimleri ve performansında duyurmaya devam edeceğiz" diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.