Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Baro'da 'Adem ile Havva' depremi

Baro'da 'Adem ile Havva' depremi

Rreferandum öncesi Adem ve Havva'nın 'hayır' diye hitap eden videosunu hazırladığı iddiasıyla İzmir Barosu Genel Sekreterliği görevinden ayrılan Atalay Aksay ile İzmir Barosu'ndaki merkez ve komisyonlardaki görevlerinden ayrılan Cem Cemal Çoşkan ve Nuriye Kadan, basın açıklaması yaptı. Baro Başkanı Özcan'a sert eleştiri

  • Ege Postası
  • 22.03.2017 - 08:45

İzmir Barosu'nun 16 Nisan referandumu öncesi Adem ve Havva'nın 'hayır' diye hitap eden videosunu hazırladığı iddiasıyla istifa eden İzmir Barosu Genel Sekreteri Atalay Aksay ile İzmir Barosu'ndaki merkez ve komisyonlardaki görevlerinden ayrılan Cem Cemal Çoşkan ve Nuriye Kadan yaptıkları basın açıklamasında, Baro Başkanı Aydın Özcan'ı, tepkilere karşı, kendilerine sahip çıkmamakla suçladı.

İzmir Barosu'nda 'Hz. Adem ile Havva' istifası Aksay, Coşkan ve Kadan, sadece İzmir Barosu'ndaki merkez ve komisyonlardaki görevlerinden ayrıldıklarını, yönetim kurulu üyeliklerinin devam ettiğini vurguladı. Üç yönetim kurulu üyesi, İzmir Barosu Genel Kurulu iradesi ile seçildiklerini, mensubu oldukları Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu ilkeleri çerçevesinde Yönetim Kurulu üyesi olarak çalışmalarına ve mücadelelerine devam edeceklerini belirtti. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Nuriye Kadan                                           Atalay Aksay                                     Cem Cemal Coşan

"Görevlerimizden ayrılma sebebimiz hazırlanan İnfografik animasyonun içeriği ile ilgili olmayıp, sonrasında gelişen olaylardan kaynaklanmaktadır. Sözü edilen animasyon 2 Mart 2017 Perşembe günü Fuar İsmet İnönü Kültür Merkezinde, İzmir Barosu Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte yaklaşık 800 katılımcının gösterimine sunulmuştur. Başkan Aydın Özcan ertesi gün (24 saat sonra) İzmir Barosu Facebook hesabında da bilgisi dahilinde paylaşılan bu videoyu kendi sosyal medya hesabında paylaşmıştır. Akabinde 1 milyon izlenme ve olumlu tepkiler alan bu videoya, belli kesimlerce yapılan kasıtlı eleştiri ve hakaretler üzerine, konu 7 Mart 2017 Salı günkü Yönetim Kurulu toplantısında değerlendirilmiş ve bir basın açıklaması hazırlanmışken, Yönetim Kurulu toplantısı sırasında bir radyo programına bağlanarak 'Önceden haberim olsaydı yayınlanmasına engel olurdum ' şeklinde beyanat veren Aydın Özcan, bu beyanatıyla gerek yapılan çalışmaların ve emeğin, gerekse uzun yıllardır beraber çalıştığı çalışma arkadaşlarını eleştirilerin merkezi haline getirmiştir. Görevlerimizden ayrılmamızın temel sebebi, yukarıda bahsedilen haberler gibi animasyon içeriği olmayıp, ilk eleştirel tepki de bir lider gibi çalışma arkadaşlarına sahip çıkmak yerine, konudan habersiz olduğunu söyleyerek hedef saptırmaya çalışmasıdır. Basına ve kamuoyuna saygıyla duyururuz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.