Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan 'Gelirse bekleriz'

Başkan 'Gelirse bekleriz'

8-9 Eylül tarihlerindeki İzmir'e gelecek olan Başbakan Binali Yıldırım’a Bayraklı Belediyesinden davet geldi.  Bayraklı Belediye Meclisi'nde "Başbakan Binali Yıldırım'ın İzmir ziyaretinden talep var mı'" diye soran AK Partili Aydemir'e Başkan Karabağ "Ziyaret ederse bekleriz" dedi.  8-9 Eylül tarihlerindeki İzmir'e gelecek olan

  • Ege Postası
  • 05.09.2017 - 20:45

YAĞMUR UYGUR/ EGEPOSTASI- Bayraklı Belediyesi Eylül Ayı Meclis toplantısı ilk oturumu Belediye Başkanı Hasan Karabağ başkanlığında yapıldı. Meclis Toplantısında gündeme gelen hibe önerileri oy birliğiyle kabul edildi. Başkan Karabağ Bayraklı Belediye Meclisi Üyesi Latif Aydemir’in “Türkiye Cumhuriyeti’nin son Başbakanı Binali Yıldırım İzmir’e gelecek bir talebiniz varsa iletelim” sözlerine , “Bizi de ziyaret etsin. Bir de kaymakamlık binası ihalesi bekliyor. Hamza bey bakanlıklar arasında dolaşıyor dedi. Atatürk anıtını açacağız. Bizi de ziyaret ederse mutlu oluruz bekleriz” yanıtını verdi. Aydemir Başbakan Yıldırım'ın programının gelmek için uygun olmadığını belirterek ileteceğini söyledi. 

"EMEKLİLER İÇİN FON OLUŞTURULACAK" 

Meclisin dilek ve temenniler bölümünde Başkan Karabağ, meclisten kredi için istediği yetki talebinin gerekçesini soran AK Partili Belediye Meclis Üyesi Çağlar Haspolat’a yanıt verdi. Başkan Karabağ kredinin kamulaştırma ve emekliye ayrılan kadrolu personelin kıdem tazminatının ödenmesi için kullanılacağını söyledi. Başkan Karabağ “46 tane kadrolu işçimiz emekli olacak. yıllık maliyeti 8 trilyon 832 milyar lira. Bir kadrolu işçinin aylık maliyeti 16 milyar. 46 işçinin aylık maliyeti yaklaşık 736 milyar . Yıllık maliyetler ise  bütçede ön görülmedik bir durumdu. Bu sene emeklilik için talepleri oldu. Dolayısıyla bütçenin rahatlaması açısında 46 arkadaşımızın kıdem tazminatı verilerek emekli edilmesi gerekiyor. 15 Temmuz’dan ve yapılandırmalardan sonra emlak vergilerinde aksama oldu. 1. taksitte 8 trilyon aksama oldu. Kasımda da azalma olacak. Bahçemizin hissesi kamulaştırması da bu yılda mahkeme sonuçlandı. Bu da ön görülmedi 6.6 trilyon ödeme yaptık. Mahkemenin tespiti oydu. İtiraz etsek de ödedik. Valimiz 3.3 trilyon verdi. Bu açığı kapatmamız lazım. Ama 2018 yılında emlak vergilerinde ön görülen artış makul olarak artacak. Bu kredilerin karşılığını da göreceğiz. Gelecek yıl bütçemiz tahmini 270 trilyon olacak. 70 trilyonluk krediyi çevirecek gücümüz var. Yatırımların durmaması için kredi talebimiz oldu” açıklamasında bulundu. 

KREDİ TALEBİ FON GETİRDİ

Tartışmaların sonunda bir sonraki yıl yapılacak bütçe çalışmalarında emekliye ayrılabilecek personel için kıdem tazminatı fonu oluşturulması için temenni kararı alındı.

Belediye meclisi toplantısında Bayraklı Belediyesinde hizmet veren 3 aracın diğer beldiyelere hibe edilmesini görüşen meclis üyeleri oy birliği ile Muş,Bulanık, Sarıpınar Belediye Başkanlığı'na bir otomobil, Kandilli Belediye Başkanlığı'na ise 1 BMC kamyon ve 1 Kamyonet hibe edilmesine karar verdi.

Gündeme gelen ihtiyaç sahibi vatandaşanlara yardım ücretleri konusunda da oy birliği işe karar veren Bayraklı Belediye Meclis üyeleri 227 vatandaşa nakdi yardım yapılması kabul etti.

Milli Eğitim Bakanlığına Postacılar Mahallesi'nde Mesleki Teknik Öğretim okulu lise ve ortaokul yapılması için alan tahsis edildi. Başkan Karabağ "MEB'e hayırlı olsun" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.