Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Karabağ: Halkı bıktırmamak lazım

Başkan Karabağ: Halkı bıktırmamak lazım

Bir araştırma şirketinin yaptığı ankette, ilçe belediyeleri arasında, halkın memnuniyetinin en yüksek çıktığı Bayraklı İlçesi’nde, Belediye Başkanı Hasan Karabağ’dan flaş değerlendirme geldi. Karabağ, “Halkı bıktırmamak lazım. Değişim gerekiyorsa yapmak lazım” dedi. Başkan Karabağ’dan çarpıcı anket değerlendirmesi

  • Ege Postası
  • 11.03.2017 - 08:58

EGEPOSTASI –Son ankete göre İzmir ilçeleri arasında, halkının belediyesinden memnun olduğu CHP'li ilçe belediyeleri arasında, yüzde 49.15 oranıyla birincilik kürsüsüne yerleşen Bayraklı’da, Belediye Başkanı Hasan Karabağ, anket sonuçlarını değerlendirirken, önemli parti içi mesajlar da verdi. Başkan Karabağ, çok bina yapmanın başarılı olmak anlamına gelmediğini vurgularken, “Halkı bıktırıp usandırmamak lazım. Değişim gerekiyorsa değişim yapılmalı” dedi.

İzmir için çarpıcı anket; Bu sonuçlar çok konuşulur

Karınca Araştırma Şirketi tarafından 15 Aralık 2016 ile 20 Ocak 2017 tarihleri arasında,10 bin 97 İzmirli ile 30 ilçede yüz yüze görüşülerek yapılan anketin sonuçları İzmir’de, özellikle CHP’li bazı belediyelerde şok etkisi yarattı. Metropoldeki CHP’li ilçelerde vatandaşların hem büyükşehir, hem de ilçe belediyesinden memnuniyetsizliğini ortaya koyan ankette, Bayraklı Belediyesi ise birinci oldu.

İKİ ANKET ÖRTÜŞTÜ

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ile anket sonuçlarını konuştuk. Başkan Karabağ, Bayraklı Belediyesi’nin bir ay önce 2500 denekle yaptırdığı ankette de memnuniyetin yüzde 49.6 çıktığını, her iki anket sonucunun örtüştüğünü vurguladı.. Bayraklı’da hem CHP açısından hem de belediye memnuniyeti açısından anlamlı bir yükseliş olduğunu belirten Başkan Karabağ, “Bütün olumsuzluklara, yaşanan bütün sıkıntılara rağmen, muhalefet partisi olarak görev yaptığımız Bayraklı’da bu sonuçları almak sevindirici. Benim dileğim odur ki kişiye endeksli kalmasın, parti oyları kalıcı olsun. Bundan sonraki bizim dönemimiz ve sonraki dönemlerde umarım Bayraklı’da CHP kalır. Ama CHP’nin başarılı olabilmesi için Bayraklı’nın metropol ilçeler içinde gösterdiği yükselişi, diğerlerinin de yapması lazım. Yani, o trendi korursak, büyükşehir bizde kalır. Büyükşehirde alınan oylar ve ilçelerde halkın bize gösterdiği hoşgörü bizim çok başarılı olduğumuz için değil, Cumhuriyetçi, Atatürkçü, laik duruşumuz yüzündendir. CHP’ye oy veren seçmen, CHP’nin eksiklerine rağmen oy veriyor. Bu da mevcut iktidara duydukları defans ve reaksiyondan kaynaklanıyor. Bu yüzden hoşgörüyle davranıyor.  Yerel seçimlerde bu işi bıktırma ve usanma noktasına getirmemek, değişim gerekiyorsa, değişimi yapmak lazım.”

TOPARLANABİLİR Mİ

Başkan Karabağ, Türkiye’de olağanüstü bir durum meydana gelmez ve erken seçim olmazsa, durumun toparlanabileceğini, seçime daha iki yıl olduğunu belirtti. Karabağ, “Bu tablo çok iyi değil. Metropol ilçelerde, büyük ilçelerde düşüş var” diye konuştu.

Başkan Karabağ, halkın memnuniyetine etki eden faktörleri ise şöyle sıraladı:

“Belediyecilik yaparken, biz insana dönük çalışıyoruz. 27 semt evi, 15 kütüphane var. Bu mekanlarla insanlarla buluşuyoruz. Yardımları ve diğer ilişkileri buradan sürdürüyoruz. Sağlık ve sosyal hizmetlerimiz çok etkili çalışıyor. Sağlık hizmetlerinde 7 diş hekimi geçen yıl 18 bin 333 kişinin dişine bakmış, tedavisini yapmış, bu herhalde Türkiye’de görülmüş bir şey değil. Kütüphane sayımızla Türkiye’de tekiz. Sürekli ödül alıyoruz. Semt evi de tektir herhalde. 27 semt evi olan başka bir ilçe yoktur. Bu semt evleri hanımların buluştuğu yerler. Kurslar düzenleniyor.  Sergilere gittiğimde, özellikle muhafazakar insanların yaşadığı yerlerde, partimize, belediyemize inanılmaz kadın ilgisi gördüm. Sosyal hayatı kapalı olanlarda özellikle, geçen yıllara göre çok daha fazla ilgi var. Bu da oradaki mutluluktan kaynaklanıyor. Belediyecilikte çok bina yapmak başarılı olmak anlamına gelmiyor. Çok insanla ilişkili işler yapmak lazım. Dershanemiz var. Çocuklara, ailelere dokunuyoruz.  Spor müdürlüğümüzle, kurslarla, kız yurdumuzla, kadın sığınma eviyle dokunuyoruz, hanımlara verdiğimiz, ücretsiz el işi sattıkları stantlarla dokunuyoruz.  İnsana dair her şeyi yapıyoruz.  Doğumunda gidiyoruz, hediye veriyoruz, hoş geldin bebek diyoruz, ölümünde de yanındayız."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.