Dolar 34,2529
%0.04
Euro 37,6030
%-0.07
Altın 2.909,020
%-0.43
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Kocaoğlu 8 Mart’ta “İzmir manifestosu”nu açıklayacak

Başkan Kocaoğlu 8 Mart’ta “İzmir manifestosu”nu açıklayacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2014-2019 hizmet dönemine ilişkin strateji ve projelerini 8 Mart Cumartesi günü düzenlenecek toplantıyla kamuoyuna duyuracak. Başkan Aziz Kocaoğlu’nun 5 ana unsur üzerinde şekillenen 2019 vizyonunda, Türkiye’nin demokrasi tarihi açısından bir milat olarak kabul edilen “Gezi Direnişi”nin izleri de yer alıyor.

  • Ege Postası
  • 06.03.2014 - 13:34
 İZMİR- İzmir için ‘seçimden seçime ısıtılan hayali projeler’ değil, ayakları yere basan, İzmirlilerin hissedeceği, kentin stratejik planları, ihtiyaçları ve gelecek vizyonuyla uyumlu bilimsel projeler hazırladıklarını söyleyen Kocaoğlu, “Rotamızı oy hesapları ve rant kaygılarıyla değil, hemşehrilerimizin ve kentin gerçek gereksinimleri doğrultusunda çizdik” diye konuştu.
 
 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aziz Kocaoğlu, önümüzdeki 5 yıla ilişkin vizyonunu 8 Mart Cumartesi günü Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde yapılacak toplantıda İzmirlilerle paylaşacak. Yerel yönetimler ve halkın katılımı adına bir demokrasi manifestosu niteliği taşıyacak seçim bildirgesinin açıklanacağı toplantı saat 11.00’de başlayacak. İzmir’in sosyal yapısı ve kent insanının yaşam biçiminin ön plana çıkarak şekillendirdiği bildirgenin omurgası 5 ana stratejiden oluşuyor.
 
"BAŞKAN DİKİLİ'YE MÜJDEYLE GİTTİ" HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

Yeni dönemde daha fazla demokrasi ve daha fazla katılımcılık ilkelerinin öne çıkacağını ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Bugüne dek sergilediğimiz şeffaf, demokratik ve katılımcı yönetim anlayışını, bundan böyle kurumsal mekanizmalarıyla daha etkin bir hale getirerek sürdüreceğiz. İzmir gibi bilinç düzeyi yüksek bir kentte ‘ben yaptım oldu’ anlayışını dayatmak gibi bir düşünce içinde olmamız zaten beklenemez. İzmirlinin özgürlüklerinden asla taviz vermeyeceği ve hoşgörü temeline dayanan yaşam biçimini koruyabileceği kent yapısının devamını sağlarken, İzmir’in ekonomik gelişimine ivme kazandıracak yatırımlarımızla geleceğe ışık tutacağız” diye konuştu.
 
Başkan Kocaoğlu şöyle devam etti:

“Kentini tanıyan ve kentliyle bütünleşen bir yönetim olarak, 10 yıllık deneyimimizi, bilgi birikimimizi hazırladığımız projelerimize yansıttık. Önümüzdeki 5 yıl raylı sistem yatırımları kentin dört yanına yayılacak. Ulaşım, çevre, kültür-sanat yatırımlarıyla daha çağdaş, sağlık ve turizme yönelik projelerimizle daha hızlı kalkınan, daha çok yatırım alan ve daha çok istihdam yaratan bir kent haline geleceğiz. Biz İzmir için ‘seçimden seçime ısıtılan hayali projeler’ değil, ayakları yere basan, İzmirlilerin hissedeceği, kentin stratejik planları, ihtiyaçları ve gelecek vizyonuyla uyumlu bilimsel projeler hazırladık. Rotamızı oy hesapları ve rant kaygılarıyla değil, hemşehrilerimizin ve kentin gerçek gereksinimleri doğrultusunda çizdik. Kenti gelecek yüzyıllara taşıyacak ekolojik duyarlılık ile tarihine, kültürüne sahip çıkan, adil ve hakça paylaşımı öngören bir anlayışı ortaya koyduk.”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.