Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayraklı'daki tartışmalı kaçak tesis yıkıldı

Bayraklı'daki tartışmalı kaçak tesis yıkıldı

Yamanlar Cemevi yanında, 2009 yılında Karşıyaka Belediye'sinin onay vermesiyle inşa edilen düğün salonu, kaçak olduğu gerekçesiyle Bayraklı Belediyesi tarafından yıkıldı. Yıkım sırasında vatandaş ve emniyet güçleri arasında olaylar yaşandı. Başkan Hasan Karabağ, " Kaçak düğün salonu yıkıldı" dedi. Karabağ: Yasalar gereği yıkılması gerekiyordu

  • Ege Postası
  • 18.11.2016 - 15:35

EGE POSTASI - Bayraklı Belediyesi, kaçak olduğu gerekçesiyle Yamanlar Mahallesi’nde Karşıyaka Cemevi Derneği’nin işlettiği düğün salonun yıkımını gerçekleştirdi. Yıkımı sırasında ise bazı provokatörler devreye girerek, yıkım ekibini engellemeye çalıştı. Bu sırada polis tazyikli suyla müdahalede bulundu. Yıkıma engel olmak isteyenler polise taş ve sopalarla saldırdı. Belediye araçlarına zarar verdi, camlarını kırdı. Belediyenin Zabıta Müdürü Abdulhakim Kaya, provokatörler tarafından fiziksel saldırıya maruz kalarak yaralandı. Kaya, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Zabıta müdürünün durumunun iyi olduğu öğrenildi. 

İzmir’de Bayraklı Belediyesi, yamanlar pazar yerinde kaçak olarak faaliyetlerini sürdüren düğün salonu yıkmak için bugün düğmeye bastı. İmarda pazar yeri olarak görülen ancak düğün salonu olarak kullanılan yerle ilgili Bayraklı Belediyesi aylar öncesinden harekete geçti. Cemevi Derneği’ne buranın kaçak olduğu gerekçesiyle yıkılacağı bildirildi ve süre verildi.

EKİPLER HAREKETE GEÇTİ

Sürenin dolmasıyla birlikte Bayraklı Belediyesi ekipleri harekete geçti. Çevik kuvvet polisi binanın önünde önlem aldı ancak bu sırada provokatörlerin devreye girmesiyle vatandaşlar, düğün salonuna girmek istedi. Çevik kuvvetle karşı karşıya gelen vatandaşlara TOMALAR’dan su sıkıldı. Provokatörler, polise taş attı, sopayla saldırdı. 

ARAÇLARA ZARAR VERDİLER

Provokatörler, bu sırada düğün salonun camlarını kırdı. Bölgede bulunan belediye araçlarının camlarını kırdı. Görevini yapan Bayraklı Belediyesi Zabıta Müdürü Abdulhakim Kaya olaylar sırasında fiziksel saldırıya uğradı. Kafasına sandalye ile vuruldu. Kaya, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Kaya’nın durumunun iyi olduğu öğrenildi. 

ÖNCE ERTELEME SONRA YIKIM

Cemevi yönetimi ve zabıtaları arasında yapılan ilk görüşmede düğün salonun yıkımına, var olan düğünlerin yapılmasından sonra ertelenmesine karar verildi. ancak vatandaşların dağılımı sırasında bir grup tarafından polise müdahale edildi. Yaşanan bu gerginlik sonrasında ertelenen yıkım uygulamaya konuldu. 

KARABAĞ: KAÇAK DÜĞÜN SALONU YIKILDI

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, yıkım kararının uygulanması sonrası şu açıklamayı yaptı;

"Düğün salonu olarak kullanılan yer Yamanlar pazar alanının bir bölümü. Dolayısıyla kaçak bir düğün salonu. Ruhsat alması, ruhsatlı çalışması zaten mümkün değil. O derneğe tahsis edilmesi de legal değil. Bir dilekçeyle, başkanlık oluru verilerek kullanım hakkı verilen kaçak yerin, ruhsat alması, ruhsatlı bir işyeri olması mümkün değil. Konu mahkemeye taşındı. Yürütmeyi durdurma kararını, mahkeme kaldırdı. Yasalar gereği yıkılması gerekiyordu. Valiliğin de bu konuda zaten bilgisi var. Ama burayı bir grup HDP’li, siyasi bir çatışmaya dönüştürdü. Rutin bir yıkım işlemi." 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.