Dolar 32,3683
%-0.35
Euro 34,7001
%-0.3
Altın 2.393,100
%-1.22
Bist-100 10.168,00
%1.22

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova Beckerspor'dan 2 yılda büyük başarı

Bornova Beckerspor'dan 2 yılda büyük başarı

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi Play Off Final Grubu'nda, Orman Gençlik'le birlikte adını Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'ne yazdırmayı başaran Bornova Beckerspor, kuruluşundan itibaren 2 yıl içinde en alt kategoriden, zirveye çıkmayı başardı.

  • Ege Postası
  • 31.05.2017 - 14:47

Konak Belediyespor'un 2013-14'te tek sezon kalıp küm düşmesinin ardından Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'nde temsilcisi olmayan İzmir'in hasretine son veren Becker, 2015'te kuruldu. İlk sezonunda Becker 35 Albatrosspor adıyla Kadınlar Basketbol 2'nci Ligi'nde Final Grubu'na kalan İzmir ekibi, Muğla'daki finalleri Kırçiçeği Bodrum Basketbol'un ardından ikinci sırada bitirip Kadınlar Basketbol Ligi'ne yükseldi. 

Kadınlar Basketbol Ligini bu yıl 38 haftalık normal sezonu 34 galibiyetle lider tamamlayan Bornova Beckerspor, play off'un ilk turunda Elazığ İl Özel İdare'yi elerek Final Grubu'na çıktı. Lider götürdüğü finallerde rakipleri OGM Orman Gençlik ve Kırçiçeği Bodrum'a üst üste yenilip avantaj kaybeden Beckerspor'da yönetim, radikal bir kararla Antrenör Olcay Orak'la yolları ayırıp takımın başına Murat Alkaş'ı getirdi. Alkaş yönetimindeki ilk sınavında Çankaya Üniversitesi'ni yenen, ardından şampiyonluk için çekiştiği Orman Gençlik'i dün deplasmanda 1 sayı farkla 51-50 mağlup eden Beckerspor, üçlü averajda Kırçiçeği Bodrum'u tek basket farkıyla geride bırakarak en üst lige çıkmayı başardı.

ALKAŞ ÇOK MUTLU

Bornova Beckerspor'da son iki maçta Olcay Orak'ın yerine dümene geçerek takımı tarihinde ilk kez Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'ne çıkaran Antrenör Murat Alkaş, çok mutlu olduklarını söyledi. Kulübün şampiyonluk hedefiyle yola çıktığını belirten Alkaş, "Ben sadece 2 karşılaşmada bu takıma eşlik edebildim. Çok zor 2 müsabaka oynadık. Esra'nın sakatlığı, Duygu'nun yokluğu, rotasyonun çok dar olması bizim açımızdan dezavantajdı. Oyuncularım gerçekten çok istediler. Orman Gençlik karşısında 15 sayı öndeyken son periyotta 10 sayı geriye düştük ama kazanmayı başardık. Bornova Beckerspor bunu hak etti. Tüm oyuncuları, teknik ekibi ve tabii ki bu takımın buraya gelmesini sağlayan Antrenör Olcay Orak'ı da tebrik ederim" diye konuştu

İZMİR'E ÇAĞRI VAR

İzmir'i kadınlar basketbolundaki en üst kategoride son olarak yalnızca bir sezon Konak Belediyespor'un temsil ettiğini, ondan önce şehrin 14 yıl Süper Lig'e hasret kaldığını söyleyen Bornova Beckerspor Başkanı Volkan Kebir, tüm kentten destek istedi. Çok zor bir şekilde çıktıkları ligde asansör takım olmak istemediklerini dile getiren Kebir, "Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş gibi dev takımlarla mücadele edeceğiz. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla hariç İzmir'den destekçimiz yoktu. Süper Lig öncesi bir taraftan mutlu, diğer yandan endişeliyiz" dedi.

Beckerspor olarak 20 farklı ilden 55 reklam sponsoru aldıklarını ama bunlardan yalnız birinin İzmir firması olduğunu söyleyen Başkan Kebir, "Göğsümüzde Mersin, sırtımızda İstanbul firmasının reklamını taşıdık. Gittiğimiz her yerde salonlar doluyken biz evimizde 200-300 kişiye oynadık. Sadece para değil, kitlenin de sahip çıkması lazım. Bütün illerde şehir takımla bütünleşiyor. Biz normal sezon boyunca İzmir'e 19 takımı ağırladık. Bu takımlar 30 kişilik kafilelerle kente gelip para harcadı. Süper Lig'de oyuncuların yıllık ücretleri 600 bin TL'den başlıyor. Destek bekliyoruz" diye konuştu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.