Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu ayakta alkışlandı.

Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu ayakta alkışlandı.

TOPLUMSAL Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf (TAKSAV) tarafından bu yıl 20'incisi düzenlenen Ankara Tiyatro Festivali'nde, "Bir Anarşistin Kaza Sonucu Ölümü" oyununu sergileyen Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT) ayakta alkışlandı.

  • Ege Postası
  • 06.12.2015 - 13:36
Türkiye'nin en uzun soluklu tiyatro festivallerinden biri olan TAKSAV Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali'nin konukları arasında yer alan BBŞT "Bir Anarşistin Kaza Sonucu Ölümü" oyunuyla seyirciden tam not aldı. Biletleri günler öncesinde tükenen oyuna Ankara seyircisi ilgi gösterdi.Teknik imkan ve mevkii olarak Ankara'nın önemli sahnelerinden olan DT Şinasi Sahnesi'nde gerçekleştirilen gösterimde salon tamamen doldu.

OYUNUN KONUSU 
Dario Fo'nun yazdığı ve Tükçe'ye Füsun Demirel'in çevirdiği oyun Türkiye'de pek çok tiyatro grubu tarafından yıllardır sahneleniyor. Oyun 12 Aralık 1969 yılında İtalya'nın Milano kentinde yaşanan gerçek bir olaydan yola çıkıyor. Milli Tarım Bankası'nda gerçekleşen patlama sonrasında gözaltına alınan ve 3 günlük gözaltından sonra kaza sonucu öldüğü açıklanan Giuseppe Pinelli'nin ölümü Dario Fo'nun usta diliyle kara mizaha dönüşüyor. Oyunculuk hastalığına tutulmuş olan Deli, hakkındaki şikayet nedeniyle emniyet müdürlüğüne getirilmiştir. Komiser Bertozzo'nun masasında "kaza sonucu" ölüme dair evraklar bulur ve sorumluların konuyla ilgili soruşturma geçireceğini öğrenir. Bunun üzerine yargıç rolüne giren Deli, Komiser Calabresi ve Emniyet Müdürü'ne zor anlar yaşatacaktır. 


"Bir Anarşistin Kaza Sonucu Ölümü" oyunu 17 ve 24 Aralık Perşembe saat 20.00'de Çamdibi Nedret Güvenç sahnesinde de izliyiciyle buluşacak. BBŞT öte yandan aralık ayı boyunca her cuma ve cumartesi günleri saat 20.00'de Sevda Şener Sahnesi'nde “Kral Lear" ile de seyirci karşısına çıkıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.