Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova’da ekiplerden yoğun mesai: Karlı yollar ulaşıma açıldı

Bornova’da ekiplerden yoğun mesai: Karlı yollar ulaşıma açıldı

İzmir’de bugün sabaha karşı Bornova’nın yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı bazı mahallelerde yolların kapanmasına neden oldu. Meteorolojik tahminler doğrultusunda karla mücadele araçlarını önceden risk altındaki yerleşimlere gönderen Bornova Belediyesi, tuzlama ve kar temizleme araçlarıyla tüm yolları açtı

  • Ege Postası
  • 18.01.2016 - 14:30
Kar yağışı, kente ve Bornova’ya girişi sağlayan Sabuncubeli Geçidi’nde sabah saatlerinde risk oluşturdu. Bunun üzerine İzmir’den Manisa yönüne gitmek isteyen araçlar Topçu Tugayı Kavşağı önünde durdurularak geçişlerine izin verilmedi. Bornova’nın özellikle bu hat üzerindeki Beşyol, Kurudere, Sarnıç, Yaka, Çiçekli ve Karaçam mahallelerine ulaşımda da güçlükler yaşandı.
 


Tüm yollar kısa sürede açıldı
Meteorolojik tahminleri dikkate alarak bir gün öncesinden kar temizleme ve tuzlama araçlarını bölgeye gönderen Bornova Belediyesi, tüm yolları kısa sürede ulaşıma açtı. Öğle saatlerinden itibaren karlı bölgelere ulaşım sorunsuz olarak sağlandı. Öte yandan Bornova Merkez’nden de ulaşım sağlanabilen Eğridere, Çamiçi ve Kayadibi mahallelerinde tuzlama çalışmaları devam ediyor.
 


Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, ilçenin yüksek kesimlerindeki mahallelerinde yoğun kar yağışı yaşandığını belirterek, “Ekiplerimiz kısa sürede karlı bölgelerde çalışma yaparak yolları ulaşıma açtı. Don tehlikesine karşı tuzlama yapılarak önlem alındı. Yağışların devam etmesi ihtimaline karşılık ekiplerimiz tüm hazırlıklarını yapıyor” dedi.
 


Beşyol Mahallesi Muhtarı Mustafa Bahşi Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ve ekibine  teşekkür ederek şöyle konuştu: “Kardan kapanan yollarımız çok kısa sürede belediye ekiplerinin çalışmaları ile hizmete açıldı. Ulaşımda hiçbir aksama olmadı”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.