Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bu nasıl engelli yolu'

Bu nasıl engelli yolu'

İzmir'in tarihi semti Karataş'ta Konak Belediyesi tarafından yerleştirilen uyarı levhaları bölgedeki vatandaşlar arasında hem tepki topladı, hem de alay konusu oldu. Engelli vatandaşlar için konulan tabelalar kent genelinde yaşanan acı tablonun ve trajikomik manzaralara yenisini ekledi. Bu nasıl engelli yolu'

  • Ege Postası
  • 21.12.2016 - 11:07

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Engellilerin yaşamını kolaylaştırmak adına yerel yönetimler tarafından yürütülen onca çalışma gelişigüzel park eden araçlar, inşaat çalışmaları, altyapı faaliyetleri sebebiyle boşa giderken, Konak'ta yaşanan son durum bir kez daha tepki çekti.

Dik yokuşlarıyla meşhur Karataş'ta vatandaşların güçlükle kullandığı dar sokaklar ilçe belediyesi tarafından "Engelli yolu" ilan edilince komik manzaralar da beraberinde geldi. Geçtiğimiz haftalarda Konak Belediyesi'nce semtteki çeşitli sokakların girişine yerleştirilen uyarı levhalarının vatandaşlar tarafından kabul görmediği gözlendi.

Araçlara park yasağı getiren tabelalar sürücüler tarafından dikkate alınmazken, merdivenli sokaklar ise bir anda engelli yolu oldu. Yayaların dahi çıkmakta zorlandığı merdivenleri ve sokakları engelli geçiş yolu yapan belediyenin hazırladığı, ancak gelişigüzel yerleştirilen uyarı panoları semt sakinlerinin yanı sıra engelli vatandaşların da tepkisini topladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.