Dolar 32,2855
%0.09
Euro 34,7034
%-0.02
Altın 2.398,720
%-0.07
Bist-100 10.359,00
%0.22

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buca bilmecesi non-stop: İmzacılardan İl'e 'tüzük' çıkışı!

Buca bilmecesi non-stop: İmzacılardan İl'e 'tüzük' çıkışı!

CHP İzmir’de “Buca” bilmecesi yaşanıyor. Olağanüstü ilçe kongresi için yeter imza sayısının tartışıldığı Buca’da, imza sürecini yürüten Buca Değişim Grubu, yaptığı yazılı açıklamayla toplanan 193 imzayı almayan ve ilçe başkanlığını adres gösteren CHP İzmir İl Başkanlığı’nın tüzük suçu işlediğini iddia etti.

  • Ege Postası
  • 16.09.2014 - 16:02
EGE POSTASI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir’de Buca kaosu yaşanıyor.Olağanüstü ilçe kongresi için yeter imza sayısının tartışıldığı Buca CHP’de, Buca Değişim Grubu toplanan imzaları il başkanlığına getirmiş ancak İl Başkanı Ali Engin adres olarak ilçe başkanlığını göstermişti.İmzalar ikinci kez noterinde katılımıyla il başkanlığına getirilirken, il yöneticileri imzaları almadı ve “ilçe başkanlığına gidin” yanıtını verdi.

"Engin imzacılara adres gösterdi!"Haber için tıklayınız
 
TÜZÜK SUÇU
İmzaları ilçe başkanlığına teslim etmek istemeyen Buca Değişim Grubu yaptığı yazılı açıklamayla il başkanlığının olağanüstü ilçe kongresi için yeter arz ettiklerini öne sürdükleri  imzaları almamakla tüzük suçu işlediğini iddia etti.
 
Buca Değişim Grubu’nun yaptığı açıklama şu şekilde oldu;

 
BUCA’NIN DEĞERLİ KONGRE DELEGELERİ
10 EYLÜL GÜNÜ SONA EREN OLAĞAN ÜSTÜ KONGRE İMZA KAMPANYAMIZ BAŞARI İLE SONUÇLANMIŞTIR.MEVCUT KONGRE DELEGE HAZİRUN LİSTESİNDE BULUNAN 378 DELEGE’NİN YARISINDAN BİR FAZLASI OLAN 190 DELEGENİN KARŞILIĞI OLARAK 193 DELEGE’NİN İMZASI ALINMIŞTIR.CHP TÜZÜĞÜ’NÜN OLAĞANÜSTÜ KONGRE TOPLANMASI İLE İLGİLİ 49. MADDESİ GEREĞİ TOPLADIĞIMIZ İMZALARI BUGÜN NOTER HUZURUNDA İL BAŞKANLIĞINA TESLİM ETMEK İSTEDİK.AMA İL BAŞKANLIĞI TOPLADIĞIMIZ İMZALARIN MUHATABININ KENDİLERİ OLMADIĞINI SÖYLEYEREK NOTER HUZURUNDA TUTANAK ALTINA ALDIĞIMIZ 193 KONGRE DELEGEMİZİN İMZALARINI TESLİM ALMADILAR.
OYSA CHP TÜZÜĞÜNÜN OLAĞANÜSTÜ KONGRE TOPLANMASI İLE İLGİLİ 49.MADDESİ GAYET AÇIKTIR.ORADA TOPLANAN İMZALAR ‘’BİR ÜST KURULA TESLİM EDİLİR’’ İBARESİ YER ALMAKTADIR.BİZİM BU BAĞLAMDA İMZA TOPLADIĞIMIZ İLÇE BAŞKANLIĞI MUHATABIMIZ DEĞİLDİR.MUHATABIMIZ ONUN BİR ÜST KURULU OLAN CHP İL BAŞKANLIĞIDIR.
TÜZÜKTE,CHP İZMİR İL BAŞKANI’NIN İFADE ETTİĞİ GİBİ İLÇE BAŞKANLIĞI’NIN 15 GÜN SÜREYLE NOTER TASDİKLİ İMZALARI DENETLEME GÖREVİ YOKTUR.TÜZÜĞÜN 49.MADDESİ GAYET AÇIKTIR.ŞÖYLE Kİ; BİZ İLÇE BAŞKANLIĞI’NI DÜŞÜRMEK İÇİN YETERLİ İMZAYI TOPLUYORUZ AMA İL BAŞKANLIĞIMIZ BİZE ADRES OLARAK ŞİKAYET ETTİĞİMİZ MAKAMI GÖSTERİYOR.ÜSTELİK CHP BUCA İLÇE BAŞKANLIĞI GEREK İMZA TOPLAMA SÜRECİNDE GEREKSE TOPLANDIKTAN SONRA İMZA VEREN KONGRE DELEGELERİMİZE HER TÜRLÜ BASKIYI YAPMAKTAN GERİ DURMAMAKTADIR.
İL BAŞKANLIĞI,NOTER ONAYLI 193 İMZAYI TESLİM ALMAMAKLA,AÇIKÇA BİR TÜZÜK SUÇU İŞLEMİŞTİR.BU BAĞLAMDA BİZLER,PARTİ İÇ HUKUKUNA GÖRE BAŞVURACAĞIMIZ BÜTÜN YETKİLİ YERLERE BAŞVURMUŞ BULUNMAKTAYIZ.
HAKLI OLDUĞUMUZ BU DAVAMIZDA,SİZ KONGRE DELEGELERİMİZİN BİZLERE GÜVENEREK VERDİĞİNİZ İMZALARINIZIN ,SONUCA ULAŞMASI İÇİN MÜCADELEMİZİ SONUNA KADAR SÜRDÜRECEĞİZ.
SAYGILAR
BUCA DEĞİŞİM GRUBU
 
 
SÜREÇTE NELER YAŞANDI
 Buca CHP’de olağanüstü ilçe kongresi talebiyle başlatılan imza hareketinde tüzük gereği 15 günlük süre dolarken,yeter imza sayısı tartışması yaşanmıştı. İlçede imza hareketini yürüten Buca Değişim Grubu, 400 olan delege sayısının, ölümler, istifalar ve çift partiye üyelikler nedeniyle 378’e düştüğünü bu nedenle topladıkları 193 imzanın olağanüstü ilçe kongresi için yeterli olduğunu iddia etmişti.İlçe Başkanı Bektaş Gül ise imzacıların 120 imzada kaldığını öne sürmüştü.İlçe Başkanı Gül, olağanüstü ilçe kongresi için 400 delege üzerinden hesap yapılması gerektiğini bu yüzden 201 imzanın gerektiğini ifade etmişti.
 
İLK ADRES GENEL MERKEZ
Tüm bu tartışmaların gölgesinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Meclis Üyesi Veli Balyemez, Buca eski Belediye Meclis Üyeleri Erkut Tamay ve Emre Aykut, İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi eski Müdürü Doç. Dr. Oktay Gökdemir gibi isimlerin öncülük ettiği Buca Değişim Grubu toplanan imzaları CHP Genel Merkezi'ne götürmüştü. Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl’den “Yönetmelik ve tüzük açık.Yasal prosedürün uygulanmasını sağlayacağız” sözünü alan imzacılar, imzaları il başkanlığına teslim etme kararı almıştı.İmza sürecini yürüten Buca Değişim Grubu adına, eski meclis üyesi Erkut Tamay, imzaları il başkanlığına getirdi. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, İl Sekreteri Sevda Kılıç’ın da hazır bulunduğu görüşmede,Tamay'a imzaların öncelikle ilçe başkanlığına götürülmesi gerektiğini söylemişti.

İLÇE KARAR ALMAZSA…
CHP İl Başkanı Ali Engin, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, “ İmzaların öncelikle ilçe başkanlığına götürülmesi gerek. Ankara’dan aldıkları yanıtta buydu. Parti kurallara göre yönetilir.Söylentilere göre değil. Biz kendilerini ilçe başkanlığına gönderdik. Yeter sayı çıkmazı için partimizin hukuk işlerinden görüş isteyeceğiz. 400 mü esastır yoksa kalan geçerli delege mi esas alınacak onu öğreneceğiz.15 gün içinde ilçe karar almazsa imzalar bize gelecek. Biz de hukuk işlerinden gelen bilgi neticesinde karar alacağız” demişti.

İmzacılar imzaları ilçeye götürmezken ikinci kez il başkanlığına gelmiş ancak yöneticiler " ilçe başkanlığına teslim edin" dedi.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.