Dolar 32,3971
%0.12
Euro 34,7889
%-0.01
Altın 2.403,150
%0.26
Bist-100 10.209,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir'de yine toplu sözleşme krizi

Büyükşehir'de yine toplu sözleşme krizi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZDENİZ A.Ş. şirketinde devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri krizle sonuçlandı. Belediyenin önerdiği yüzde 9’luk zam teklifi işçiden kabul görmezken, grev de kapıya dayandı. Büyükşehir'de yine toplu sözleşme krizi

  • Ege Postası
  • 30.05.2017 - 16:47

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Körfezde vapur ve feribot seferlerini yürüten ve deniz ulaşımını gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi İZDENİZ A.Ş. ile yetkili Türkiye Denizciler Sendikası arasında yaşanan ücret anlaşmazlığı yeni bir çıkmazı beraberinde getirdi.
 
Geçtiğimiz haftalarda belediye ile yetkili sendika arasında başlayan uzlaşmazlık sonucu körfez seferlerini gerçekleştiren İZDENİZ personeli grev kararı aldı. Bugün öğlen saatlerinde Konak Vapur İskelesi önünde toplanan şirket çalışanları “Yaşasın örgütlü mücadelemiz”, “Direne direne kazanacağız” ve “İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız” sloganları ve ıslıklar eşliğinde gelişmeleri protesto etti.

Eylem yapan çalışanlar ana taleplerinin eşit işe eşit ücret olduğunu kaydederek belediyenin önerdiği yüzde 9’luk zammı kabul etmeyeceklerini, diğer belediye şirketleri ile aynı oranlarda zam istediklerini duyurdu. 250 kişiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi sürecinde yaşanan tıkanıklık sonucunda grev eylem kararı bugün itibarı ile askıya çıkarken, sendikadan belediyeye yönelik sert açıklamalar da beraberinde geldi.    


 
“KİMSE GÜCÜMÜZÜ SINAMAYA KALKMASIN”
Personeli greve götüren süreci özetleyerek işçiler adına ortak basın açıklaması yapan TÜRK-İŞ’e bağlı Türkiye Denizciler Sendikası Genel Başkanı Hasan Pekdemir, “Kimse bizim gücümüzü sınamaya kalkmasın. Buradan barış için elimizi uzatıyoruz. Gelin bu iş masa başında bitsin. Bu kriz çözülmezse İzmir’de greve gideceğiz ve gemileri bağlayacağız. İzmir halkından bu konuda destek bekliyoruz ve kendilerinden şimdiden özür diliyoruz” diyerek masa başında anlaşma çağrısında bulundu.
 
OLASI GREVDE DENİZ ULAŞIMI KESİNTİYE UĞRAYACAK
Yapılan açıklamanın ardından Genel Başkan Hasan Pekdemir sendika yönetimi ve işçilerle birlikte grev eylem kararını Konak İskelesi’ne astı. Toplu sözleşme sürecinde uzlaşmazlık devam ettiği halde ve önümüzdeki 60 gün içerisinde de anlaşma sağlanamadığı takdirde İZDENİZ personeli 13 Temmuz tarihinde greve çıkacak ve süresiz olarak iş bırakacak. Olası grev durumunda İzmir’de deniz ulaşımı duracak ve toplu taşıma kesintiye uğrayacak. Grev süresince Üçkuyular-Bostanlı arasındaki feribot seferleri ve Konak, Karşıyaka, Göztepe, Pasaport, Alsancak, Üçkuyular arasındaki vapur seferleri gerçekleşmeyecek. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.