Dolar 32,6606
%0.31
Euro 35,3922
%0.27
Altın 2.505,530
%1.55
Bist-100 10.852,00
%-0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir'den Lodos raporu

Büyükşehir'den Lodos raporu

İzmir Büyükşehir Belediyesi, şiddetli lodosun verdiği tahribata karşı 29 ayrı ekiple görev yapıyor. LODOS RAPORU!

  • Ege Postası
  • 02.02.2015 - 14:28
İZMİR- İzmir’i iki gündür etkisi altına alan şiddetli lodosun verdiği olumsuzluklara anında müdahale etmeye çalışan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 31 Ocak 2015’ten itibaren 48 saattir teyakkuzda. 
Şiddetli lodos, 48 saatlik süre boyunca kentte toplam 75 ağacın devrilmesine yol açtı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı’na bağlı 16 ekip, lodosun zarar verdiği ağaçların kurtarılması için yoğun bir şekilde çalışıyor. Tekrar dikilemeyecek durumda olan ağaçlar kaldırılırken, kökten yıkılmayan ve sadece zarar gören ağaçlar, tekrar canlanabilmeleri için gergiye alınıyor. 


Öte yandan, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ile İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, lodos nedeniyle devrilen ağaçların yanı sıra, zarar gören elektrik direkleri, devrilen korkuluklar, reklam tabelaları, trafik lambaları, kopan tenteler, uçan çatılar ve bacaların tehlike oluşturmaması için acil müdahalelerini sürdürüyor. Bu konuda kentte İtfaiye’den 35 kişilik 8 ekip, Fen İşleri’nden de toplam 23 kişiden oluşan 5 ayrı ekip görev yapıyor.

İzmir'i Lodos çarptı 

İzmir'de şiddetli lodos günlük hayatı etkiledi. Kent merkezinde zaman zaman saatte 84.9 km hızla esen rüzgar nedeniyle vapur seferleri aksadı. Kent içinde ağaçlar devrildi, hasar meydana geldi.

İzmir'de lodos bugün de etkisini gösterdi. Meteroloji Bölge Müdürlüğü verilerine göre kent merkezinde rüzgar aralıklı olarak Bornova'da saatte 84.9 km, Pasaport'ta 78.8 km'ye kadar çıktı. Vapur seferlerinin zaman zaman durmasına neden olan şiddetli rüzgar kent içinde hasara yol açtı. Dalgalar ve rüzgar nedeniyle deniz kıyılarında kaldırım taşları yerlerinde çıktı, çöpler etrafa dağıldı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.