Dolar 32,3425
%-0.05
Euro 34,7822
%-0.03
Altın 2.387,900
%-0.37
Bist-100 10.259,00
%0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehirden Çeşme'ye can suyu

Büyükşehirden Çeşme'ye can suyu

İzmir Büyükşehir Belediyesi kentin gözde tatil merkezi Çeşme'de turizme büyük katkı sağlayacak termal kür merkezi projesi için kesenin ağzını açtı. Mali destek sağlayacak olan Büyükşehir Belediyesi 60 ortaklı dev şirketin hisselerinin yüzde 40'ını satın alacak. Tatil cennetinde termal turizm hamlesi

  • Ege Postası
  • 13.06.2017 - 10:26

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmirli ve Çeşmeli 60 işadamının Çeşme’de termal tedavi kür merkezi yapmak üzere yaklaşık 12 sene önce kurduğu, ortakları arasında Çeşme Kaymakamlığı ve Çeşme Belediyesinin de olduğu Tetusa Özel Sağlık Hizmetleri Termal Turizm şirketine İzmir Büyükşehir Belediyesi de ortak olacak.

ÇEŞME'YE BÜYÜKŞEHİR DOPİNGİ

Çeşme’de on iki ay turizm hayalini gerçeğe dönüştürecek Termal Kür Merkezi projesine İzmir'den sürpriz bir destek geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çeşme Belediyesi'nin de ortakları arasında yer aldığı şirkete mali katkı sağlama kararı aldı. Büyükşehir Belediyesi, Alaçatı'da 90 dönümlük arazide yaklaşık 40 milyon dolarlık yatırımla termal tedavi merkezi, otel ve huzurevi gibi tesisler yapmayı hedefleyen şirketin yüzde 40 hissesini satın alacak.

YÜZDE 40 MADDİ DESTEK

2005 yılında kurulan ve Çeşme'de "ölü sezon" deyimini ortadan kaldırarak 12 ay turizm hedefiyle çalışan şirketin kasasına belediyeden 12 milyon TL aktarılması hedefleniyor. Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı şirketlerden İZENERJİ A.Ş. ile Tetusa şirketi arasında sağlanacak ortaklığın ve sermaye alım işleminin ardından Çeşme'deki yatırımların hız kazanması ve 2018'de açılması planlanan tesislerin de belediye katkısı ile gelecek sene ilçeye kazandırılması hedefleniyor.

12 AY TURİZM HAYALİ GERÇEK OLUYOR

Çeşme'ye termal turizm tesisi kazandırmak için 2005’te yolan çıkan İzmirli 60 ortaklı TETUSA, 3 aşamalı projesinin ilk ayağı olan Oasis Aqupark’ı önceki yıllarda hizmete açmıştı. Termal turizm tesisi projesi için Sağlık Bakanlığı’ndan yıllarca onay bekleyen şirket, yaklaşık 85 dönüm araziyi 35 yıllığına kiralayarak 40 milyon dolarlık aquapark, estetik cerrahi, tedavi kür merkezi, yüzme havuzu, yaşlı bakım evi, otel ve kapsamlı spor alanlarının yer aldığı mega termal tesis yatırımının startını vermişti. 2018’de tamamlanması planlanan projeyle birlikte Çeşme’nin hayalini kurduğu 12 ay turizm hedefinin de büyük oranda gerçekleşmesi hedefleniyor. Tesisler hizmete açıldığında hem İzmir, hem de Çeşme turizmde yeni bir marka olacak ve ilçe sağlık turizmi alanında kalkınacak.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.