Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de il yönetiminden tavsiye kararı

CHP İzmir'de il yönetiminden tavsiye kararı

CHP’de delege seçiminin ertelenmesine yönelik gönderilen genelge, İzmir'de 25 Ağustos'ta sandık kurulan mahalleler ile az sayıda mahallesi kalan ilçelerde sürecin ne olacağı belirsizliğini yaratmıştı. CHP İzmir İl Yönetim Kurulu, flaş bir adım attı. İl yönetimi, genelgenin gönderildiği 25 Ağustos’ta yapılan seçimlerin onaylanması, 26 Ağustos itibariyle 'ilçelerde kalan mahalle sayısı gözetmeksizin' hiçbir yerde sandık kurulmaması yönünde tavsiye kararı aldı. Öte yandan Çiğli’de 3, Konak’ta 2, Bornova’da 1 mahallede ilçe yönetimlerinin aldıkları karar, il yönetimi tarafından bozuldu. İl yönetiminden 'erteleme' genelgesi doğrultusunda

  • Ege Postası
  • 25.08.2015 - 20:15
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir’de İl Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda gündem, ilçe yönetimlerinin delege seçimi yapılan bazı mahallelerde gelen itirazlar doğrultusunda aldıkları kararlar ile kongre takviminin ertelenip, 2 Kasım'dan sonra başlatılmasına yönelik Genel Merkez’den gönderilen genelge oldu.

KAFALAR KARIŞMIŞTI
Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ve CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin imzalı gelen delege seçimlerinin ertelenmesine yönelik genelgede, delege seçimlerine başlayıp sadece birkaç mahallesi kalan ilçe örgütlerinin, işlemlere devam edip etmeme hususunda Genel Merkez'e danışıp onay alması gerektiği belirtilmişti. Genelgede yer alan bu ifade, 25 Ağustos'ta sandık kurulan mahalleler ile az sayıda mahallesi kalan ilçelerdeki durumun ne olacağı sorusunu beraberinde getirmişti.

TAVSİYE KARARI ALINDI
İl yönetimi bazı mahallelerde sürecin sürdürülmesine olanak sağlayan genelgedeki madde doğrultusunda örgütteki belirsizliğe nokta koymak adına flaş bir adım attı.  İl yönetimi, 25 Ağustos’ta yapılan seçimlerin geçerli sayılması, 26 Ağustos'tan (Çarşamba) itibaren  ilçelerde kalan mahalle sayısı gözetmeksizin seçimlerin ertelenmesine yönelik tavsiye kararı aldı. Karar Genel Merkeze gönderildi. 

GÖZLER GÜZELBAHÇE VE KONAK'TA
Gün içinde Güzelbahçe’de küçük mahallelerde ve Karabağlar’da Yunus Emre mahallesinde sandık kurulmuştu. Çarşamba büyük mahallelerde seçimin yapılacağı duyurulan Güzelbahçe’de tavsiye kararına göre ikinci gün sandık mesaisinin yapılmaması gerekiyor. Çok az sayıda mahallesi kalan Konak’ta da il yönetiminin tavsiye kararına göre seçimlerin genelge doğrultusunda erken seçim tarihi olan 1 Kasım sonrasına bırakılmasını öngörüyor. CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak iptal edilen mahalleler ile seçim yapılmayan mahallelerde sandığın 1 Kasım sonrası kurulacağını açıkladı.

ÇİĞLİ’DE 3 MAHALLEDE SEÇİME ONAY
Öte yandan geçtiğimiz hafta sonu delege seçiminin yapılıp mavi listelerin seçim kazandığı Çiğli EVKA-2, Köyiçi ve Uğur Mumcu mahallelerinde ilçe yönetimi gelen itirazları değerlendirerek üç mahallede de seçimi oybirliğiyle iptal etmişti. İl yönetimi, ilçe yönetiminin aldığı kararı bozdu ve 3 mahallede de seçimi onayladı.

ERZENE’DE İLÇENİN KARARI BOZULDU
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun delege seçildiği Bornova Erzene Mahallesi'nde ilçe yönetimi kazanan listede farklı iki isim yer aldığı için seçimi iptal etmişti. İl yönetimi bu kararı da bozdu ve seçimin sonucunu onayladı. Bornova Tuna Mahallesi’nde ise seçimin iptaline yönelik yapılan itiraz reddedildi.

KONAK’TA 2 İPTAL
Konak’ta ise  Mersinli ve Turgutreis mahallelerine yapılan itirazı ilçe yönetimi reddetmişti. İl yönetimi bu kararı bozdu ve her iki mahallede seçimi iptal etti. Torbalı’da Tepeköy ve Ertuğrul, Urla’da ise Kabalak mahallelerine yapılan itirazlar reddedildi.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.