Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de yönetim içinde revizyon bu hafta gerçekleşiyor

CHP İzmir'de yönetim içinde revizyon bu hafta gerçekleşiyor

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, bu hafta yönetimde yeni görev dağılımını yapacak. Örgütlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini iki bölgeye ayıracak olan Güven'in 1. Bölge'yi emanet edeceği isim kesinleşti. 2. Bölge'de ise alternatif çok, arayış sürüyor. Güven, yönetim içinde revizyonu bu hafta gerçekleştiriyor

  • Ege Postası
  • 26.09.2016 - 09:12

EGE POSTASI - Partilerde olağan erken seçim hareketliliği yaşanıyor. CHP'de Maraş'taki il başkanları toplantısının ardından kente dönen İzmir İl Başkanı Asuman Alİ Güven, yönetim içindeki beklenen revizyonu bu hafta gerçekleştirecek. 

ÖRGÜT 2 BÖLGEYE AYRILDI
Alaattin Yüksel'in istifası sonrası il başkanı seçilen Güven'in yönetim içindeki en rakidal kararı örgütlerden sorumlu başkan yardımcılığını ikiye bölmek olacak. Uzun süredir çalışmalaırnı sürdüren Güven, yönetim içindeki değişiklikleri bu hafta hem yönetimle hem de parti kamuoyuyla paylaşacak.

2 KRİTER
CHP'de her iki bölgede örgütün kime emanet edileceği merak konusu.Güven'in bu görevdeki en önemli kriterleri parti tecrübesi ve bölge örgütünü iyi tanıması.

1 BÖLGE ARSLAN'A EMANET
Güven'in 1. Bölge'yi Ednan Arslan'a emanet etmesi kesinleşti. Güven, ilçe başkanları toplantısında Arslan'ı kürsüde yanına oturtarak bunun sinyalini çok önceden vermişti. Arslan, geçmişte 1. Bölge'de ilçe başkanlığı yapmasının yanısıra önseçimde parti örgütünden vize almış ve milletvekili adayı olmayı başarmıştı.

ÇOK İSİM VAR
Güven'i 2. Bölge zorluyor. Alternatifin çok olmasının yanısıra görev için kulis çalışmaları 2. Bölge'de yoğun...Dilek Bilgin, Okan Karlıdağ ve Utku Gümrükçü'nün ismi ön planda. Ancak Güven'in kafasında tecrübeleriyle Hatice Tatlı ve Ali Çalışkan isimleri de var. Salih Özçiftçi'nin de göreve getirilmesi sürpriz olmayacak. Güven'in 2. Bölge için henüz bir karar vermediği ancak 2. Bölge'de örgütü bu 6 isimden birine emanet etmesine kesin gözüyle bakılıyor. 

BAŞKA GÖREVLERDE İKİ BÖLGEYE AYRILACAK
Öte yandan Güven, şimdilik yerel yönetimleri iki bölgeye bölmeyecek. Güven 3-4 farklı başkan yardımcılığını ikiğye bölecek. Kimlerin görev alacağı bu haftaki ilk yönetim kurulu toplantısında belli olacak. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.