Dolar 32,6696
%-0.25
Euro 35,2211
%0.39
Altın 2.445,340
%-0.2
Bist-100 10.714,00
%0.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Konak'ta Başak'ın karşısına aday arayışı...

CHP Konak'ta Başak'ın karşısına aday arayışı...

CHP İzmir’de ilçe kongreleri pazar günü Konak’la başlıyor. Mevcut başkan Şakir Başak aday… İlçedeki Başak'a muhalif bir çok yapı 2’den fazla adayla gidilmesi halinde kongrede Başak’ın kazanacağını düşündüğünden uzlaşı arayışı içinde…Parti kulislerinde önemli isimler adaylık için dillendiriliyor. CHP'de kongre maratonu Konak'la başlıyor

  • Ege Postası
  • 17.11.2015 - 11:03
SERCAN AVCI HABER SERVİSİ- CHP İzmir’de delege seçimlerinin ardından gözler ilçe kongrelerine çevrildi.

Yeni başkanı seçecek ilk örgüt Konak olacak. Pazar günü yapılacak olan kongre öncesi  şuana kadar sadece mevcut ilçe başkanı Şakir Başak adaylığını duyurdu. Başak "Karşıma rakip istiyorum" diyerekde iddiasını ortaya koydu.

Temmuz 2014’te yapılan olağanüstü ilçe kongresinde koltuğa oturan Başak, bu kez olağan kongrede başkan seçilmek istiyor.

Başak’ın karşısına kimin ya da kimlerin rakip olacağı belirsizliğini koruyor.

UZLAŞI ARAYIŞI VAR
İlçedeki farklı bir çok yapının olmazı Başak…Son olağanüstü kongrede 4 adaylı yarıştan galip çıkan Başak’ı istemeyen yapıların uzlaşı arayışları uzun süredir devam ediyor. İkiden fazla adaylı yarıştan Başak’ın galip çıkacağını düşünen yapılar ortak noktada buluşmaya çalışıyor.


KURT NABIZ YOKLUYOR
Parti kulislerinde ilçe başkanlığı için nabız yokladığı konuşulan en bomba isim 7 Haziran ve 1 Kasım’da CHP’den milletvekili adayı olan Muhsin Kurt…Bir süredir çalışma yürüttüğünü öne sürülen Kurt’a,  Başak’a muhalif tüm yapılar şimdilik ‘evet’ demiyor.


SAYGILI’YA BASKI VAR
İlçe başkanlığı için tabandan ‘aday ol’ baskısı gören PM eski üyesi Hüseyin Saygılı ise adaylığa şuan için sıcak bakmıyor. Adaylık için üstünde büyük baskı olan Saygılı’nın vereceği karar merakla beklenirken, Saygılı yakın çevresine “İstemiyorum” dese de Başak’ın karşısına güçlü bir adayla çıkılmazsa  son anda aday olabileceği ifade ediliyor.


ERGİNCİ İSTİYOR!
Konak’ta uzlaşı adayı olarak öne çıkan bir başka isimde Konak Belediyesi CHP Meclis Üyesi Murat Erginci…Son olağanüstü kongrede aday olan Erginci için bir süredir çalışma yürütülüyor. Adaylığa sıcak bakan Erginci için Kocaoğlu/Yüksel yapısına yakın isimler ile Yalı Grubu’nun destek verebileceği ifade ediliyor.

BOMBA İDDİA
Yalı Grubu’nun da tavrı ile ilgili bir başka önemli iddia ise Başak’a gizliden destek verebilecekleri…. Bu iddianın temelinde, Başak’ın Yalı’ya yakın Konak Belediyesi Meclis Üyesi Cem Aksan’ı Belediye Başkanı Sema Pekdaş’la olan tartışmada savunması…

SÜRPRİZ İSİM YELEKLİ
Konak’ta ilçe başkan adaylığı için konuşulan sürpriz isimler ise Büyükşehir Eski Meclis Üyesi  Uğur Yelekli ve Milletvekili Aday Adayı Aytekin Sözen

PEKDAŞ NE YAPACAK'
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın tavrı da başka bir merak konusu…Son kongrede topa girmeyen Pekdaş’ın Başak’tan memnun olmadığı uzun süredir konuşuluyordu. Pekdaş’ın topa girmesini isteyen bir çok isim bastırırken,  Pekdaş’ın Brüksel’de olması nedeniyle henüz somut bir adım atılmadı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.