Dolar 32,6923
%-0.18
Euro 35,2275
%0.41
Altın 2.447,650
%-0.11
Bist-100 10.648,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Konak'ta mevcut başkan Başak 'adayım' dedi!

CHP Konak'ta mevcut başkan Başak 'adayım' dedi!

Pazar günü yapılacak CHP Konak İlçe Kongresi’nde göreve yeniden aday olan CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak, örgütün dizayn edilmeye çalışıldığını ileri sürdü. Buna izin vermeyeceklerinin altını çizen Başak, “Folklorde iki oyun vardır. Bu, köçeklerle zeybeklerin mücadelesidir. Bunu çok iyi anlayın. Biz sadece zeybek oynarken eğiliriz” dedi. CHP Konak'ta mevcut başkan Başak 'adayım' dedi!

  • Ege Postası
  • 18.11.2015 - 20:10
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - Pazar günü Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde yapılacak CHP Konak ilçe Kongresi’nde göreve yeniden aday olan CHP Konak İlçe Başkanı Şakin Başak, eşi Filiz Başak ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte CHP Konak İlçe Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. Başak, kendisi dışında resmen olmasa da ilçe başkanlığı için CHP Parti Meclisi (PM) eski üyesi Hüseyin  Saygılı’nın adının geçtiğini de belirterek, Onunla yarışmaktan şeref duyacağım” dedi.
KİMSE BAŞIMIZI EĞDİREMEYECEK
Kimsenin önünde eğilmediğini ve bir kez daha aday olma kararı verdiğini belirten Başak, “Köçeklerle zeybeklerin mücadelesi bu. Bunu çok iyi anlayın. Dolayısıyla biz nasıl zeybek oynarken bir eğilirsin. Biz bir zeybek oynarken eğiliriz. Onun dışında hiç kimse bizim başımızı eğdirmeyecek. Sizler benimle yürüdüğünüz sürece canım, param, zamanım feda olsun bu örgüte. Bana bu gücü verdiğiniz için beni bu koltuğa oturtarak hayal ettiğim düşünceleri hayata geçirme fırsatı verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Sizin önünüzde saygıyla eğiliyorum” şeklinde konuştu.


BU ÖRGÜTÜ BASAMAK NOKTASINA GETİRMEDİK
Örgütü basamak noktasına getirmediklerini vurgulayan Başak, “Yolumuza devam edelim diye karar verdik. İl kongremde bu kadar heyecanlı değildim. Beraber yola çıktığım arkadaşlarıma sözlerim vardı. Söz vermiştim. Bu örgütün dışında kimseyi takmayacağım doğrular noktasında. Kendi değirmenine su taşıyan insanlarla ilgili konuşuyorum. Oturduğumuz koltukları kendilerine araç olarak kendi menfaat ve hedeflerine gitmek için kullananlara karşı tüm gücümüzle zamanımızla çaba sarf ettik ortalama 500 gün. O kongrede yaptığım konuşma ve icraatlar. 4 seçim geçirdik. Çok sayıda proje geliştirdik. En önemlisi bu örgütü basamak noktasına getirmedik.  Sözüm bu koltukları amaç edinenlere. Sözüm bu örgütü kullananlara. Bu örgüt artık bunlara müsaade etmeyecek” dedi. Başak sözlerini şöyle sürdürdü: “Sizden başka kimseye eğilmeyeceğim dedim. Siz bana unutmayacağım şeref ve onur verdiniz. Konak ilçe başkanı olmak büyük bir onur. Milletvekili olmaktan daha büyük bir onur. Dolayısıyla bana inananlar bana güvenenler bana güç verenler yüreğiyle. Tahmin ediyorum ki başlarını öne eğdirmedim.”
İLKESEL BİR MÜCADELE VERDİK
Görevde olduğu 500 gün boyunca örgüt için çalıştığını, kokuşmuş siyaset anlayışına ‘dur’ dediklerini anlatan Başak, “Kapımız her zaman açık oldu. Alın teri döken tüm insanları kucakladık. Muhafazasını yaptık. Kardeşimiz saydık. İçimizde bir hastalık var. Mücadelemiz devrimci bir mücadele. O 133 yüreği hiç unutmayacağım asla. Çünkü çok iyi tanımadıkları halde bize ve söylediklerimize güvendiler. Bu sayede de daha güzel yüreklerin de bize katılmasını onlar sağladı. Daha çok büyüdük. Onun için ben kimseyi dolaşmadım. 500 gün boyunca burada ilkesel bir mücadele verdik. Örgütümüz ve partimiz dedik. Kokuşmuş siyaset anlayışı kalkmalı dedik. Sonuna kadar ödün vermedik. Onun için bu mücadele folklorda iki tane oyun vardır. Konak bir devrim gerçekleştirdi. Artık bu örgütü dizayn edenlere söylüyorum. Bu örgütler buna artık müsaade etmeyecek. Bizim gibi siyasiler var artık. Bunu herkes böyle bilsin. Burası benim arkadaşlarım partidaşlarım sırdaşlarım. 500 günde verdiğim sözlerin aksini görüp de söylemezseniz benim yoldaşlarım değilsiniz. Söyledikleriyle yaptıkları tutan bir anlayışı sergiledik. Tabi ki dört dörtlük değiliz. Ama şurada bir fesatlık olmadığı sürece. Yanlışlarımız gördüğümüz takdirde” ifadelerini kullandı.


İLKELERİMİZ VAR
Başak, kendisine yapılan sert mizaçlı eleştirisine de yanıt veren Başak, ilkesel bir siyaset anlayışı yürüttüğünü vurguladı. Başak, “Sert mizacım var diyorlar. Biz hümanistiz ve gönlü alçak insanlarız. Oturduğumuz koltukları kullanan insanlardan olmadık olmayacağız.  Ben bu örgütün içinden geldim, ben görev istiyorum. Bundan sonra artık böyle gelmiş böyle gitmeyecek sözünü verdim. Nasıl kapımı kapatırım ben. Asla kapımı kapatmayacağım. Hiçbir şekilde ikbal peşinde değilim. İlkelerimiz var. O ilkeler iççin verilecek hangi kavga varsa o kavgayı vereceğiz” diye konuştu.
BİREYSEL ÇIKARINI…
Görevde olduğu sürece bireysel çıkarını örgütün üstünde görenlere karşı mücadele vermeyi sürdürdüğünü  söyleyen Başak, “Halen bireysel çıkarını örgütün üstünde görenlerin varlığını söylemek zorundayım. Sizin gür sesiniz olacağım dedim. Bu gür sesi kapalı kapıların ardında da çıkarıyorum. Beni istemeyenler size sesleniyorum; artık eski tas eski hamam geçti. Bu yürekler biraraya geliyor. Bu yüreklere baksınlar. İşte CHP’nin güçlü kalesi bu. Siz olmazsanız adım atmam ben” dedi.
ANADOLU’YU DA KARIŞ KARIŞ GEZDİK
Anadolu’yu karış karış gezdiğini ifade eden Başak, şunları söyledi: “Ben projelerle geldim. İlk sefer bir kongrede sanki bir belediye başkanıymış gibi konuştum. Her söylediğim kelimenin arkasındayım.  Gelir gelmez sanki yarın seçim varmış gibi 113 mahalleyi gezdik. Anadolu’yu karış karış gezdik. Devrimcilerin misyonları, ilkeleri vardır. Açılırlar. Bu ülke için yapılması gereken ne varsa bunun için o adımları da attık. Nurhak’a Şırnak’a Cizre’ye Çanakkale’ye gittik. 92’den bu yana bu çalışmayı böyle bir raporu bugüne kadar kimse yapmadı.  Biz kimsenin yapmadığını yaptık. Cizre sokaklarında gezdik, onların hassasiyetlerini dinledik. Her bu kapıyı açan belediyede iş istiyorum diyen için proje hazırladık. 134 arkadaşımıza iş bulduk. 113 mahalleyi bölgelere ayırdık. Bölgeler arasında koordinasyonu sağladık. Bir tek eksik ıslak imza görevliye gitmeyen kumanya olmadı. Delegasyonu niye gezmiyorsun dedi biri. Bu örgütümün delegemin ne düşündüğünü biliyorum. Vicdanına bırakıyorum. Senin oyunu istiyorum denem gerekmiyor dedim. Verirse bu görevi bugüne kadar yaptığım zamanımı ve ekonomimin bin katını harcayacağım.”
BİR LİRA BORCUMUZ OLMADIĞI GİBİ KASAMIZDA 40 MİLYARIMIZ VAR
500 günün sonunda bir lira borçları olmadığı gibi kasalarında 40 milyar para bulunduğunu anlatan Mehmet Şakir Başak, “Kongreyi kazandıktan sonra kasamızda 341 lira para vardı. Ve 27-30 milyar borcumuz vardı. El atmamız gerekiyordu. Bir baktık elektrik fazla harcanmış. Bir milyar 100 milyon elektrik faturası vardı. Mesaj on bin kişiye çekiyoruz alana bakıyoruz yüz kişi var. Şimdi 4500 kişiye mesaj çekiyoruz on bin kişiye değil. Çiçek parası için 2 yılda 20 milyar harcanmış. Yönetim kurulu kararıyla hiçbir yere çiçek göndermeyeceğiz dedik. İnsanların parasını biz böyle harcamayacağız dedik. Şu anda 30 ilçe içerisinde ekonomik olarak ayakta olan tek ilçe. 40 milyar kasamızda para var bir lira borcu yok” diye konuştu.
SAYGILI İLE YARIŞMAKTAN ŞEREF DUYARIM
Başak, kendisi dışında resmen olmasa da ilçe başkanlığı için CHP Parti Meclisi (PM) eski üyesi Hüseyin  Saygılı’nın adının geçtiğini de belirterek, “Hüseyin Saygılı arkadaşımız adaylık düşünüyordu. Tahmin ediyorum olasılığı da var. Eski PM üyemiz. Onunla yarışmaktan şeref duyacağım. Ona da başarılar diliyorum. Bu örgüt kongresini sağlıklı yapar. Seçilirse de o arkadaşlarımın yanında da aynı şevkle duracağım. O arkadaşlara da başarılar diliyorum” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.