Dolar 32,1881
%0.03
Euro 34,9599
%-0.08
Altın 2.505,180
%-0.21
Bist-100 10.895,00
%1.45

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Lideri'nden 'Koca' övgü!

CHP Lideri'nden 'Koca' övgü!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 280 araç kapasiteli Alsancak Tam Otomatik Katlı Otoparkı’nın açılış törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na yönelik övgü dolu sözleri damga vurdu. Yerel seçimler sonrasında aralarının gergin olduğu iddia edilen Kocaoğlu’ndan “Türkiye’ye örnek olacak belediye başkanı” diyerek söz eden CHP Lideri Kılıçdaroğlu,”Nasıl kent yönetilir öğrenmek istiyorsan, o belediye başkanını İzmir’e Aziz Kocaoğlu’nun yanına göndereceksin” dedi.

  • Ege Postası
  • 18.07.2014 - 18:48
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Alsancak Tam Otomatik Katlı Otoparkı’nın açılış törenine CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yanı sıra CHP İzmir Milletvekilleri, partinin genel merkez yönetimci ve genel başkan yardımcıları, CHP İl Yönetimi, CHP PM üyeleri, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcisi, belediye bürokratları, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.  
 
 
KILIÇDAROĞLU’NDAN KOCAOĞLU’NA BÜYÜK ÖVGÜ
Tören sırasında İzmirlilerin yoğun ilgi ve sloganlarla karşıladığı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu örnek gösterdi ve “İzmir’de yaşıyorsunuz. İzmir’de olmak güzel bir şey. İzmir huzurun ve barışın kenti. Anadolu’nun batıya açılan kapısı. İzmir bizim tarihimizde birçok ilkin altına imza atan kenttir. Pek çok şey İzmir’le ve İzmirlilerle birlikte başlamıştır. En büyük fuarın temelini de burada attık. Umarız yakında o da hizmete girecek. Kentli olmak kolay değil. kente karşı sorumluluk sahibi olmak, kente karşı sorumluluk sahibi olmak demektir. Yaratıcı bir belediye başkanı, sorumluluk sahibi belediye başkanı bu otopark sıkıntısını çözmeye çalışır. Belediye Başkan’ımız Sayın Kocaoğlu, birçok önemli projeye imza attı. Her yerde örnek oldu.  Bu ülkeyi yöneten kişiye söylerim. Bir kentin nasıl yönetileceğini öğrenmek istiyorsan, o belediye başkanını İzmir’e göndereceksin, Aziz Kocaoğlu’na göndereceksin. Belediye hizmeti veriyor ama kaça veriyor, o çok önemli. Her kuruşunun hesabını halka veren bir belediye başkanı olmak zorundadır. Eğer bunu yapabilirsek, kaynakları verimli ve yerinde kullanmış oluruz” diye konuştu.
 
“KUL HAKKI YİYEN BİR ÜLKE İFLAH OLMAZ”
Kılıçdaroğlu son olarak yakalaşan cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinerek İzmir halkına şu çağrıda bulundu: “Kul hakkı yiyenlerin iktidar olduğu bir ülkede o ülke iflah olmaz. Halka hesap veren bir iktidar sorunların da çözümü demektir. Anadolu toprakları bereketli topraklardır. Bu topraklarda bereketi ektik. Kardeşliği ektik. Onun için, “Ekmek için Ekmeleddin” diyorum...”
 
KOCAOĞLU ULAŞIM DÜZENLEMESİNE DİKKAT ÇEKTİ
Projenin örnek bir tesis olduğunun altını çizen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “İstanbul’da özel sektörün yaptığı yarı otomatik otoparklar var. Ama bugünün ulaşabildiği tam otomatik otopark sistemine ulaşan tek tesisin açılışını gerçekleştireceğiz. 29 Haziran’da bir uygulama başlattık. Kent merkezinde gelen otobüsleri aktarma istasyonlarında keserek trafiği rahatlattık. Bunu ceremesi de hemşerilerime yansıdı. İlk etapta malum çevrelerden çok büyük tepkiler aldık. Hemşerilerimiz bizi sahiplendi, alışıyoruz. Bunun eksiklerini gidermeye ve daha hızlı, konforlu, güvenli şekilde vatandaşlarımızı istedikleri yerlere ulaştırmaya çalışıyoruz. Alsancak’ta ciddi bir otopark sıkıntısı var. Bunu aşmaya ve yeni otoparkları hizmete açmaya çalışıyoruz. Bize üç dönemdir destek veren hemşerilerimize layık olmaya çalışıyoruz” dedi.
 
“TÜRKİYE’NİN İZMİR’E İHTİYACI VAR”
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da açılışı gerçekleşen tesis için Kocaoğlu’na teşekkürlerini sunarak , “Bu otopark benim ilçemin sınırlarında. İzmir’de böyle bir önceliği benim ilçeme yaşattığı için Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na teşekkür ediyorum. Bundan sonra alışırız, hep böyle otoparklar isteriz. Bizler İzmir’de demokrasinin bayrağını yükseltmek için varız. Türkiye’nin İzmir’e ihtiyacı var” diye konuştu.
 
TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜĞÜ
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ‘‘Alsancak Tam Otomatik Otoparkı’’ kamulaştırma bedeli dahil yaklaşık 20 milyon TL'ye mal oldu.  Tam otomatik otopark; 616 metrekarelik taban alanı üzerine çelik konstrüksiyon ve giydirme cepheli olarak inşa edildi. Düşeyde ve yatayda hareket eden 4 adet taşıyıcı asansörlü,  zemin katta 171 metrekarelik geniş bir lobisi olan, 11 katlı ve 280 araçlık teknolojik bir otopark. Otoparka gelen sürücü, aracını zemin kattaki asansörlerden birine park edecek ve bu işlemi teyit ettikten sonra araç otomatik taşıyıcılar tarafından alınarak en uygun park yerine yerleştirilecek. Sürücü dilediğinde aracını 200 sn gibi kısa bir sürede kolayca teslim alabilecek. Ülke genelinde özel işletmelere ait olmak üzere İstanbul Nişantaşı'nda 270 araçlık, Maçka'da 72 araçlık “Tam Otomatik Otopark” bulunuyor. Bunun dışında kamu kurumu olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Cihangir'de 112 araçlık, Merter'de 136 araçlık, Güngören'de 232 araçlık “Yarı Otomatik Otopark” bulunuyor. “İzmir Alsancak Tam Otomatik Otoparkı” Türkiye genelinde kamu ve özel kişilerce yapılan en büyük, en modern tam otomatik otopark olma özelliğine sahip.


 
TÖREN SIRASINDA ULAŞIM PROTESTOSU
Öte yandan, otopark açılışı esnasında tören alanında bulunan bazı vatandaşlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen yeni toplu ulaşım sistemini protesto ederek, elinde yer alan pankartlar ile Başkan Kocaoğlu’na yönelik sessiz eylemde bulundu. “Kocaoğlu bizi aktarma” yazılı dövizler ile tören süresince alanda bekleyen vatandaşlar, açılışın ardından olaysız şekilde alanı terk etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.