Dolar 32,7138
%0.16
Euro 35,4639
%0.06
Altın 2.496,530
%-0.6
Bist-100 10.902,00
%0.46

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'de olağanüstü kurultay için İzmir'den ilk imzalar

CHP'de olağanüstü kurultay için İzmir'den ilk imzalar

CHP'de olağanüstü kurultay için imza toplamaya başlanılırken, İzmir'den ilk imzalar atıldı. Tire İlçe Eski Başkanı, Büyükşehir Meclis Üyesi Mustafa Güngör ve Ödemiş İlçe Eski Başkanı Mehmet Eriş noter aracılığıyla imza verdi. Olağanüstü kurultay için

  • Ege Postası
  • 11.11.2015 - 11:30
SERCAN AVCI/HABER SERİVİSİ - 1 Kasım'da istediği sonucu alamayan CHP'de, parti içinde olağanüstü kurultay talepleri yüksek sesle dillendiriliyor.

Parti içi muhasebe çerçevesinde bir süredir dile getirilen olağanüstü kurultay talepleri için düğmeye basılmış, ilk imzalar CHP’li yedi genç kurultay delegesi tarafından verilmişti. İmzaların verilmesiyle yürütülecek olan imza toplama çalışmaları kapsamında CHP tüzüğünde yer alan 15 günlük süre başlamıştı.



2 İMZA VERİLDİ!
Son kurultayda seçilmiş milletvekilleri-Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri ile birlikte 60’ın üzerinde kişi ile temsil edilen İzmir’den olağanüstü kurultay için ilk imzayı veren isimler Tire  İlçe Eski Başkanı, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mustafa Güngör ve Ödemiş İlçe Eski Başkanı Mehmet Eriş oldu. Güngör ve Eriş noter aracılığıyla imza verdi.



GÜNGÖR: PARTİ İÇİ DEMOKRASİ İSTİYORUM
Ege Postası'na konuşan Tire İlçe Eski Başkanı Güngör, " Parti içi demokrasiye çok saygılı bir insanım. Parti içi demokrasi kalmamış. Genel Başkan, 'Sandık kurmayan insanları bana bildirin gereken yapılacak' demişti. Tire'de oturmuşlar partiyi mahkemeye veren karı-kocayı delege yazmışlar. Çalışmayanı delege yazmışlar. Ben buna karşıyım. Parti içi demokrasi hukuk yoksa halka nasıl anlatacağız. İl yönetimine de defalarca bildirmemize rağmen gereken yapılmadı. Genel Merkez'e kadar gittik. Nafile...Ben Tire'de oyları 40 bandına yaklaştırdım. Partimizin borçlarını ödedik. İmza verdiğim doğrudur. İlk imza benden. Parti içi demokrasi istiyorum" dedi.

ERİŞ: SORUMLUSU BELLİ
İmza atan isimlerden olan Ödemiş İlçe Eski Başkanı Eriş ise, "İmza verdim. Partimizin özlenen başarısı yok. Bu yönetimle sağlanamadı. Bizim için fırsat bu süreç...Genel Başkanımız partideki en düzgün insanlardan ama sonuçlara yansımadı. Sonuçların sorumlusu Genel Başkan ve kurmaylarıdır. Süreci iyi okuyamadık. Aynı yerde kaldık. İzmir her şeye rağmen 2 vekil arttırdı. Bundan dolayı mutlu oldum.Ancak İzmir hep başarılı olmasına rağmen parti MYK'sında temsili eksik kalmıştır. Değer İzmir'e verilmemiştir. Bunun sorumlusu bellidir. Bu nedenlerle olağaüstü kurultay için imza verdim" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.