Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’de parti içi yarış ertelendi!

CHP’de parti içi yarış ertelendi!

CHP’de kongre takvimi, erken seçim kararı alınması nedeniyle ertelendi. İzmir'de delege seçimleri ile devamındaki ilçe ve il kongreleri 2 Kasım itibariyle kaldığı yerden devam edecek. Erteleme il ve ilçe başkanlıklarına, Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ve CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin imzalı genelgeyle duyuruldu. Genelgede delege seçimlerine başlayıp sadece birkaç mahallesi kalan ilçe örgütlerinin, işlemlere devam edip etmeme hususunda Genel Merkez'e danışıp onay alması gerektiği belirtildi. CHP’de bir flaş gelişme daha

  • Ege Postası
  • 25.08.2015 - 16:15
SERCAN AVCI/ HABER SERVİSİ- Koalisyon görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanması ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın erken seçim kararı alması sonrası CHP'de devam eden kongre sürecinin ertelenip ertelenmeyeceği sorusu yanıtını buldu. 

ERTELENDİ
CHP’de 15 Ağustos’ta başlayan delege seçimleri 11’inci günde durduruldu. CHP'de kongre takvimine erken seçim nedeniyle ara verilme kararı alındı. Delege seçimleri ve devamındaki kongreler 1 Kasım’da yapılacak olan erken seçim sonrası devam edecek.

BİNGÖL VE TEKİM İMZALI
Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ve CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekim imzalı gönderilen genelgede, iki ay sonra erken seçim yapılacağına dikkat çekildi, örgütün seçime motive olması ve tüm enerjinin seçim çalışmalarında kullanılması gerektiği vurgulandı.

KALDIĞI YERDEN DEVAM EDECEK
Genelgede "Partinin ve ülkenin uzun vadeli çıkarları göz önüne alınarak olağan kongre takviminin işleyişine ara verilmesine, işlemlerin 2 Kasım 2015 tarihinden itibaren kaldığı yerden devamına karar verilmiştir" ifadesi yer aldı.

AZ MAHALLE KALAN YERLERDE BİNGÖL’E SORULACAK
Genelgede muhtarlık bölgesi seçimlerine başlayıp sadece birkaç mahallesi kalan ve henüz seçim kurullarına başvuru yapmamış il ve ilçe örgütlerinin işlemlere devam edip etmeme hususunda Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl’e danışıp onay alması gerektiği duyuruldu.

MUHAFAZA EDİN
Bugüne kadar yapılan delege seçimlerinin ise geçerli olunduğu, kesinleşen hazirun listeleri ile yapılmış işlemlere ilişkin tutanakların sağlıklı şekilde muhafaza edilmesi gerektiğine genelgeyle dikkat çekildi.

BÜYÜK MAHALLELERDE YAPILMAMIŞTI
CHP İzmir'de delege seçimi startı 15 Ağustos'ta verilmiş, metropolde bir çok ilçede çift liste rekabetinin yaşanması beklenen büyük mahallelerde seçim henüz yapılmamıştı. 






KONGRE TAKVİMİ 15 AĞUSTOS'TA BAŞLAMIŞTI
CHP'de kongre takvimi 15 Ağustos'ta başlamıştı. 15 Ağustos 2015 tarihinde başlayan ilçe kongre delege seçimleri, 28 Eylül 2015 tarihine kadar tüm ilçelerde tamamlanmış olacaktı. 28 Eylül 2015 tarihi ile 11 Kasım 2015 tarihleri arasında tüm ilçe kongreleri yenilenmiş olacaktı.11 Kasım 2015 tarihi itibariyle CHP İl kongreleri başlamış olacaktı. Kongrelerin bir bölümü yapıldı. Kasım ayı sonuna kadar tamamlanacak il kongreleri ardından, CHP büyük kurultayı aralık ayı sonlarına doğru yapılarak, büyük kurultay yapılacaktı. Ancak erken seçim nedeniyle bu takvim değişti.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.