Dolar 32,3579
%0.13
Euro 34,9930
%-0.21
Altın 2.325,970
%0.24
Bist-100 9,09
%0.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'den Elçi cinayeti raporu: Deliller ayaklar altında!

CHP'den Elçi cinayeti raporu: Deliller ayaklar altında!

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesinden sonra savcı ve polisler teröristlerin ateş açması nedeniyle olay yerinde inceleme yapamazken, CHP için rapor hazırlayan Naci Sapan, önlem alınamadığı için delillerin ayak altında olduğunu ileri sürdü.

  • Ege Postası
  • 01.12.2015 - 12:57
CHP’den son seçimde milletvekili adayı olan eski gazeteci Naci Sapan, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na sunulmak üzere rapor hazırlamak için Elçi’nin öldürüldüğü Dört Ayaklı Minare ve çevresinde incelemeler yaptı. Sapan, olay yerinde çocukların oynadığını, olay yeri inceleme numaratörlerinin yine çocuklar tarafından oyuncak gibi toplandığını ve sokaktan yüzlerce kişinin yürüyerek gelip geçtiğini anlattı.

Sapan, raporda yer vereceği izlenimlerini şöyle anlattı:


Savcılık ve polis ekibi, tespit edilen 83 parça delilden 43’ünü topladı. Dünkü incelemede ateş açılınca işlem yarım bırakıldı. CHP’li Naci Sapan, genel başkana sunulacak raporu hazırlamak için Tahir Elçi’nin öldürüldüğü Dört Ayaklı Minare ve çevresinde incelemeler yaptı. O sırada yüzlerce kişi olay yerinden gelip geçiyordu.

VURULAMAMALARI İNCELENMELİ
“Olayı incelemeye, 2 polisi katleden taksiden inen şahıslardan başlanmalı. Bu şahısların, Elçi’nin basın açıklaması yaptığı yere yönelmelerinin nedeni, nasıl olup da onlarca kez ateş edilmesine rağmen vurulmadıkları tüm detaylarıyla incelenmeli. Polisler kaçan şahıslara, karşıdan gelirken onlarca kez ateş ediyor. Oradaki kepenkler ve duvarlar incelendiği zaman sadece birkaç kurşun izi görülüyor. Onların da ne zamandan kaldığı belli değil. Ancak kaçanların birinin girdiği sokakta bir minibüs var, minibüste yüzlerce kurşun izi dikkat çekiyor. 



Fotoğraf: El Cezire

BULUNMA İHTİMALİ ÇOK DÜŞÜK
Çok iyi bir inceleme yaparak delilere ulaşma ihtimali artık ortadan kalkmış görünüyor. Elçi’nin öldürülmesinin ardından, olayın aydınlanması için bölge kontrol altına alınmalıydı. Ancak olay yerine gittiğimizde, herhangi bir önlem alınmadan, oranın yaya geçişine açıldığını fark ettik. Elçi’nin öldürüldüğü yerden yüzlerce insan gelip geçiyor. Olay yeri inceleme numaratörleri konmuş ancak sahipsiz. Biz oradayken, numaratörleri orada oyun oynayan çocuklar topluyordu. Halen Elçi’nin kanı düştüğü yerde duruyor. Şimdiye kadar gerekli deliller toparlanmamışsa, ölümüne sebep olan kurşun çekirdeği bulunamamışsa, bundan sonra bulma ihtimali çok düşük.” 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.