Dolar 32,2092
%-0.2
Euro 35,0719
%-0.04
Altın 2.504,000
%1.53
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'den yeni referandum hamlesi

CHP'den yeni referandum hamlesi

CHP Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, Referandum sonuçlarına ilişkin AİHM’e başvuru yapacaklarını belirterek, "Önümüzdeki dönemde AİHM’e başvuru yapacağız. Aydınlık günlerde tekrar buluşacağımızdan hiç şüphemiz yok" dedi.

  • Ege Postası
  • 26.04.2017 - 15:31

CHP Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, CHP MYK haftalık değerlendirme toplantısına ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti sözcüsü Selin Sayek Böke 16 Nisan'da anayasa değişikliği referandum sonucuyla ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuracaklarını söyledi. 

CHP'NİN İTİRAZ SÜRECİ NASIL İŞLEMİŞTİ'

CHP, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 16 Nisan'da yapılan anayasa değişikliği referandumunda, mühürsüz oy pusulası ve zarfların geçerli olduğuna yönelik kararına itiraz etmişti.

CHP'nin başvurusu YSK tarafından reddedilmişti. CHP ardından mühürsüz oyların geçerli sayılmasına ilişkin YSK kararının iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştay'a başvuru yaptı.

Yüksek mahkeme, anamuhalefet partisinin itirazını dün karara bağladı. Danıştay 10. Dairesi, YSK'nın kararının idari işlem niteliğinde olmadığına hükmetti.

AKPM'NİN KARARINI DEĞERLENDİRDİ

AKPM’nin Türkiye’ye siyasi denetim kararı vermesini değerlendiren Böke, "Kararı dün hep beraber üzüntüyle takip ettik. Bu karar ile Türkiye denetimden çıkan sonra da denetime alınan ilk Avrupa ülkesi oldu. Bunun siyasi bir karar olarak geçiştirilemeyecek olmasının altını çiziyoruz. Bu karar siyasi gerekçe ile falan değil, Türkiye’deki iktidarın başta OHAL olmak üzere somut uygulamaları nedeniyle verilmiştir. Alınan karar Türkiye’nin demokratik standartlardan uzaklaştığını bir ifadesidir" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.