Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP kurultayında PM ve YDK yarışı tamamlandı

CHP kurultayında PM ve YDK yarışı tamamlandı

CHP'de kurultay geride kaldı. PM ve YDK için saatler süren zorlu yarış sonrası Kemal Kılıçdaroğlu'nun 52 kişilik 'anahtarın anahtarı' diye adlandırılan listesinden bir çok isim dışarıda kaldı. PM'de en yüksek oyu alan iki isim İzmir'den oldu. Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke 691 oy alırken, Böke'yi İzmir eski Milletvekili Erdal Aksünger izledi. Bir önceki kurultay YDK'ya seçilen İzmir Eski Milletvekili Mustafa Moroğlu bu kez PM'ye girdi. PM'de en büyük sürprizi Kılıçdaroğlu'nun 2 anahtar listesinde de yer alamayan İzmirli Hakkı Akalın yaptı.İzmir'den bir çok isim liste dışında kaldı. CHP kurultayında PM ve YDK yarışı tamamlandı

  • Ege Postası
  • 18.01.2016 - 07:03
EGE POSTASI - CHP’de 35. Olağan Kurultayı, Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden genel başkan olmasının ardından Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu seçimleriyle devam etti.

60 kişilik Parti Meclisi'ne 500'e yakın, 15 kişilik YDK'ya ise 100'ü aşkın partili aday oldu. 

'Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’ndan salona 104 kişilik ve 52 kişilik iki anahtar liste geldi.

104 kişilik anahtar listede İzmir'den Genel Yardımcısı, İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke ve İzmir Milletvekilleri Kamil Okyay Sındır, Ali Yiğit, Zeynep Altıok'un yanı sıra PM Üyesi İrfan Önal, İzmir Eski Milletvekilleri Erdal Aksünger, Rahmi Aşkın Türeli, Mustafa Moroğlu ile  Kazım Umdular, Sevda Erdan Kılıç, Taner Şanlı ve Emre Çam yer aldı.  


52 kişilik  'anahtarın anahtarı' diye adlandırılan listede ise 104 kişilik listede yer alan  Ali Yiğit, Rahmi Aşkın Türeli ve Taner Şanlı yer almadı. 8 kişilik Bilim Kültür Platformu Üyeliği bölümünde ise İzmir'den Özkan Yıldız ve  İştar Gözaydın Savaşır kendine yer buldu.  Kılıçdaroğlu'nun anahtar listelerinde YDK için İzmir'den Şehrazat Mercan ve Mahir Polat yer aldı.

Çarşaf listeli yapılan seçim gece geç saatlerde tamamlandı.

2 İSİM YDK'YA GİRDİ
YDK ve BYKP'den seçilen isimler saat 02:00'de belli oldu. İzmir'den Şehrazat Mercan 454, Mahir Polat ise 404 oyla YDK'ye seçilmeyi başardı.

BYKP'DEN YILDIZ GİRDİ
BYKP kontenjanından ise Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesinde yer alan Özkan Yıldız PM'ye girmeyi başardı. Yıldız 864 oyla BYKP adayları arasında en yüksek oyu aldı. İzmir'den Savaşır ise 610 oy alarak PM'ye giremedi.

BÖKE İLK SIRADA
En büyük sürpriz PM'de yaşandı. Anahtarın anahtarı diye adlandırılan 52 kişilik listede oy sayımının ardından bir çok isim dışarıda kaldı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke 691 oyla PM adayları arasında en yüksek oyu alan isim oldu. Böke'yi Genel Başkan Başdanışmanı, İzmir eski Milletvekili Erdal Aksünger izledi. Aksünger ise 603 oy aldı. İzmir Eski Milletvekili Mustafa Moroğlu da 411 oyla PM'ye seçilen isimler arasında yer aldı. Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesinde yer alan Kamil Okyay Sındır, Zeynep Altıok, İrfan Önal da ilk 52'de yer aldı. Sındır 345, Altıok 340, Önal ise 316 oy aldı.

AKALIN SÜRPRİZİ
İzmir Eski Milletvekili Hakkı Akalın, Kılıçdaroğlu'nun iki anahtar listesinde olmamasına rağmen listeyi delerek PM'ye girdi. Akalın 336 oyla 35. sırada yer aldı.

UMDULAR GİREMEDİ
İzmir milletvekili Musa Çam'ın oğlu Emre Çam ise sınırda kaldı. Çam 310 oyla 53. sırada yer aldı. Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesinde yer alan isimlerden Kazım Umdular 268 oyla 71'inci, Sevda Erdan Kılıç 264 oyla 75'inci, Ali Yiğit 164 oyla 119'uncu, Elfin Tataroğlu 153 oyla 126'ıncı, Nazik Işık 132 oyla 134'üncü sırada yer aldı. Rahmi Aşkın Türeli ve Tamer Şanlı ise listenin çok gerilerinde kaldı.

KOTADAN GİRECEKLER
Öte yandan cinsiyet ve gençlik kotasının hesaplanmasının ardından Emre Çam ve Sevda Kılıç PM'ye girecek.

Listede 50. sırada yer alarak PM'ye giren İrfan Önal'ın doğum tarihi nedeniyle gençlik kotasına giremediği, bu nedenle listeye eklenecek kadın ve gençler sonrası liste dışında kalma ihtimali bulunuyor.1985 doğumlu olan Önal gençlik kotasından sayılırsa PM'de kalacak.

Çarşaf listeli sonuç sonrası kota hesaplanmadan ilk 52 şöyle oluştu;


Selin Sayek Böke, Erdal Aksünger, Fikri Sağlar, Ali Özgündüz, Necati Yılmaz, Veli Ağbaba, Aykut Erdoğdu, Devrim Kök, Haluk Koç, Gürsel Erol, Candan Yüceer, Hakkı Suha Okay, Seyit Torun, İlhan Cihaner, Ali Özcan, Mehmet Tüm, Bülent Tezcan, Mustafa Moroğlu, Eren Erdem, Sezgin Tanrıkulu, Ali Öztunç, Çetin Soysal, Tekin Bingöl, Mehmet Ali Çelebi, İdris Yıldız, Bülent Kuşoğlu, Öztürk Yılmaz, Gamze Akkuş İlgezdi, Gülseren Onanç, Çetin Osman Budak, Kamil Okyay Sındır, Haydar Akar, Zeynep Altıok, Orhan Sarıdal, Hakkı Akalın, İdris Akyüz, Mevlüt Dudu, Aylin Nazlıaka, Sibel Özdemir, Turan Hançerli, Yıldırım Kaya, Hüsnü Süslü, Berhan Şimşek, Yasemin Öney Cankurtaran, Kadir Gökmen Öğüt, Gülizar Biçer Karaca, Halık Peşken, Memet Yula, Ekrem Kerem Oktay, İrfan Önal, Okan Gaytancıoğlu, Yaşar Seyman

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.