Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Bakan'dan Trump'a: 'One minute!'

CHP'li Bakan'dan Trump'a: 'One minute!'

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı telefon görüşmesini eleştirdi hem de TBMM Genel Kurulu’ndan Trump’a ‘One minute’ diye seslendi. CHP'li Bakan'dan Trump'a:

  • Ege Postası
  • 09.02.2017 - 09:31

Geçtiğimiz akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump 45 dakikalık telefon görüşmesi yapmıştı. Erdoğan ile Trump’ın telefon görüşmesini eleştiren CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, yedi Müslüman ülkeye vize yasağı getiren Trump’a ‘One minute’ dedi.

‘SAYIN TRUMP, ONE MINUTE!’

Erdoğan ile Trump’ın telefon görüşmesinin içeriğine vurgu yapan Bakan, TBMM Genel Kurulu’ndan Trump’a seslendi: “Cumhurbaşkanı’nın ABD Başkanı Trump ile 45 dakikalık bir telefon görüşmesi yaptığını basından öğrendik. Bu görüşmenin içeriği çok önemlidir. Bu görüşmede; yedi tane Müslüman ülkeye Trump’ın kararıyla uygulanan vize yasağı görüşülmüş müdü? Cumhurbaşkanı bununla ilgili Trump’a telefonda ‘ONE MINUTE!’ demiş midi? O demediyse biz diyoruz: Sayın Trump, one minute! İnsanları inançları ve dinleri doğrultusunda ayrıma tabi tutamazsınız!” diye konuştu.

NEDEN TRUMP DEĞİL, BAKANLAR DEĞİL DE CIA BAŞKANI'

CIA başkanının Türkiye’ye gelecek olmasının nedenini soran Bakan, “Bu telefon görüşmesinin arkasından CIA başkanının Türkiye’yi ziyaret edeceğini öğrendik. Neden Trump deği? Neden ABD Dışişleri Bakanı deği? Neden ABD Ekonomi Bakanı değil de CIA Başkanı geliyo? Bunun da sebebini öğrenmek bu parlamentonun en tabii hakkıdır, bu milletin en tabii hakkıdır” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.