Dolar 32,3611
%-0.37
Euro 34,7393
%-0.19
Altın 2.393,550
%-1.2
Bist-100 10.209,00
%1.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Durmaz'dan belediye hakkında çarpıcı iddialar!

CHP'li Durmaz'dan belediye hakkında çarpıcı iddialar!

41 aydır Aliağa CHP İlçe Başkanlığı görevini sürdüren Özcan Durmaz, Ege Postası Genel Yayın Yönetmeni Sercan Avcı ve köşe yazarı Mithat Umutoğulları'na çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aliağa'da CHP'li Başkan'dan

  • Ege Postası
  • 16.12.2016 - 10:40

EGE POSTASI - CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, Ege Postası'nı ziyaret etti.

41 aydır ilçe başkanlığı görevini sürdüren Durmaz, Ege Postası Genel Yayın Yönetmeni Sercan Avcı ve köşe yazarı Mithat Umutoğulları'na çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Durmaz, 2014 yerel seçimlerinde aday noktasında parti içinde yaşanan sorunları uzlaşmacı bir tavırla sabır içinde çözdüklerini söylerken, 2019'daki seçimler öncesi aday belirleme için en doğru yöntemin önseçim olduğunu ifade etti.

Durmaz, MHP'li Serkan Acar'ın belediye başkanı koltuğunda oturduğu Aliağa Belediyesi'yle ilgili de çok önemli iddialarda bulundu. Durmaz, belediyenin geride kalan 3 yılda iki buçuk proje ürettiğini söylerken, halktan kopuk bir hizmet anlayşının hakim olduğunu iddia etti. 

CHP'li Başkan Durmaz ilçedeki sanayicilerden, iş adamlarından belediyenin sponsor desteği aldığını ancak toplanan paranın ortada olmadığını öne sürdü. Durmaz, belediyenin sponsorlardan toplanan para hakkında herhangi bir açıklama yapmaması nedeniyle zan altında olduğunu ifade etti.

Durmaz, Avcı ve Umutoğlulları'yla sohbetinde şunları söyledi;

CHP ALİAĞA'DA MİNUMUM YÜZDE 40

"2014 yerel seçimlerinde bir sıkıntı yaşadık. Büyükşehir'de yüzde 42 olan oyun biz sadece yüzde 20'sini alabildik. Aliağa'da CHP'nin minumum yüzde 40 oyu var. 2015 genel seçimlerinde parti yüzde 40'a çıktı. Minumum yüzde 40 oyumuzun olduğu Aliağa'da son yerel seçimlerde yüzde 20 alabilmiştik.Oylarımızın bir kısmı partiden istifa edenleri transfer eden DSP'ye gitti. Geride kalan yüzde 8'lik oyu da biz kaptırdık. 

DİSİPLİN MEKANİZMASINI ÇALIŞTIRMADIK

Dağılmış parçalanmış tabloda seçimler sonrası partiyi toplamak için uğraştık. DSP'ye çalışanları MHP'ye çalışanları disipline vermek bir yoldu. Disiplin işi çok konuşuldu o zaman ama biz disipline ısrarla karşı çıktık. Disiplin yolu kavgayı büyütürdü. Siyasi parti kavga ederek büyümez. Önemli olan yanlıştan ders çıkarmak. Sonuna kadar disiplin sürecini işletmedik. Herkesle konuştuk. Ve sonunda geldiğimiz noktada yerel seçimelrde farklı partilere çalışanlar yeniden CHP için çalışmaya başladılar. 

KAVGA GÜRÜLTÜ KALMADI

Partinin bir kavgası gürültüsü kalmadı. Kavgalı eve kız verilmez. 2015 genel seçimlerinde partimiz yeniden yüzde 40 seviyesine çıktı. Yüzde 40'ı başarı saymıyoruz. Mutlaka bir önceki oy oranının üstüne çıkılmalı. Ancak unutulmasınki kırgınlıklar yüksekti. Dağınık bir tablo vardı. Daha çok kendi içimize yönelik çalıştık.

SEÇİME EN HAZIR PARTİYİZ

Parti kendi içinde kongresini de yaptı. Kongrede partililer büyük bir teveccühle bana görev verdi. Karşıma aday çıkmadı. Bu bir ilk Aliağa'da...İlk defa tek adaylı kongre yapıldı. O güvenle dışa dönük çalışmaya başladık. Sorumluluk büyük. Çalışıyoruz. Kadın ve gençlik kollarıyla uyum halindeyiz. Aliağa'da seçime en hazır partiyiz. Sokakta 'CHP yeniden yerelde iktidar olmalı, belediyeyi almalı' yorumları çokça yapılıyor. STK'larla birlikteyiz. Esnafla birlilkteyiz. Parti Aliağa'da çok iyi bir noktada...Önümüze konacak her sandık için hazırız.

ÖNSEÇİM İSTİYORUZ

Yerel seçimlerde tüm üyeler belediye başkanı, meclis üyesi adayı olmak için hak sahibi...Aliağa'da adayın önseçimle belirlenmesini istiyoruz. Sandık konulsun tartışma olmasın. En tepeden tabana kadar söyledim. Genel Başkanımıza da söyledim, il yöneticilerimize de söyledim partilimize de söyledim 'önseçim olsun' diye... Genel Merkezin önseçimle ilgili değerlendirmeleri var. Biz Aliağa'da yapılacak önseçimin isabetli sonuç vereceğini düşünüyoruz. Sağlıklı bir üye yapımız var çünkü. Genel Merkez önseçim yapmazsa, iyi bir kamuoyu yoklaması ve eğilim yoklaması yapılmalı. Ben adaylık noktasında bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Aliağa ilçe örgütünün başı olarak önseçim talebimiz var ama adayımız kim olacaksa da arkasında duracak şekilde hazır bir örgütümüz var. 'Ben beğenmedim gidiyorum' diyen yalnız kalır. 

HALKTAN KOPMUŞ BİR BELEİDYE VAR

MHP kendi oyunun yanısıra, ödünç alınmış oylarla belediyeyi kazandılar. İnsanlar oy verdiği belediye başkanının başarılı olmasını ister. Bir kredi verir. Oy vermeyenler de bir süre bakar. Kredi verir. Aliağa'da hizmet üretmeyen bir belediye var. Halktan kopmuş insanların ne dediğini önemsemeyen belediye var. 

ŞEFFAFLIK YOK

Belediyenin kaynaklarını kötü kullanan bir belediye var. Hesap verir bir belediye yok. Şeffaflık yok. Ciddi mali imkanlara rağmen iyi hizmet yapılamadı. 

İKİ BUÇUK PROJE

Aliağa'da 3 yılda iki buçuk hizmet yapıldı. Buçuk proje İzmir Caddesi..Ara caddeydi. Trafiğe kapattılar. Esnafa proje hakkında bilgi vermediler. 8 ay çalıştılar. Sonunda ucube bir eser çıktı. Caddenin trafiğe kapatılması ve düzenlenmesi için uygulanan proje tepki çekti ve cadde ıssız kaldı. Esnaf battı. Buçuk proje fiysako. Avcı Ramadan Parkı düzenlemesi gerçekleşti. Alan Milli Emlak'taydı tahsis yapıldı. Burada yüzey düzenlemesi yapıldı. Belediye alt yapı çalışması yapmadı. Yüzey düzenlemesi yaptı genişçe bir alanda...Burası bir ihtiyaçtı atıl kalmış bir yerdi, yüzey düzenlemesi yapıldı. Diğer proje arka plajlar dediğimiz bölgede plajların kullanılması için bir düzenleme yapıldı.  Orası da Milli Emlak'ındı tahsis yapıldı. Yüzey düzenlemesi oldu. Ancak tahsis amacının dışında dolgu işleri yapılmış. Belediye hakkında bir soruşturma başlatıldı. Müfettiş raporlarında eski hale döndürülmesinin yer aldığı konuşuluyor. Anlayacağınız iki buçuk proje var. Biri buçuk, biri sıkıntılı. Geriye kalan bir şey yok. 

DEVASA BÜTÇEDEN BUNLAR MI YAPILIR

3 yıl geride kaldı. 3 yılda iki buçuk proje yapmışsınız. Ben teknik işlerle uğraşan bir adamım. O iki proje toplam 10 milyonu geçmez. Mümkün değil. Aliağa Belediyesi'nin yıllık bütçesi 100 milyon...3 yılda 300 milyon yapar. Bu bütçeden bu iki buçuk proje mi yapılır. 

ORTADA SKANDAL VAR

Ortada bir skandal vardır.  Aslında göreve geldikleri ilk anda dediler. "Biz Aliağa Belediyesi'nin kaynaklarının yanısıra Aliağa'daki iş adamlarından sponsor desteği alıp büyük yatırımlar yapacağız" dediler. İki buçuk projede Aliağa'daki iş adamlarına sanayicilere göstererek destek aldılar. Çimento, mermer, oyun parkı gibi...Encümende yokuz. Encümen belediyenin elinde. Hangi projeye ne kadar kaynak sağlandı bilmiyoruz ama biz hesapları komisyon vasıtasıyla denetlerken gördük ki, 'sponsor eliyle yaptık' dedikleri faturalar belediyenin klasöründe. Borç olarak yazılmış. Soru şu; sponsorların parası nereye gitti.  Sponsorlar ortaya çıkın.  Hangi proje için kaç para sponsorluk bedeli ödediniz söyleyin. Parayı elden mi ödediniz, faturayla mı ödediniz. Kulağıma da geliyor elden ödeyenler var. Belediye çıksın söylesin 'biz sponsorlardan şu kadar kaynak topladık' diye. 

PARALEL BÜTÇE!

Ben ne zaman bu konuyu açsam derhal bana sosyal medya üzerinden saldırı oluyor. En büyük kara deliktir bu belediyenin. Sponsorlardan toplanan para buhardır. Bu bir skandaldır. Sponsorlardan ne kadar toplandığı bilinmemektedir. Biz bunun açıklanmasını talep ettik meclis grubumuzla. Cevap veremediler. Biz de sponsorlardan parayı belediye sopasının gösterilmesiyle toplandığını biliyoruz. Paralel bir bütçe kullanıyorlar. Sponsorlardan ne kadar kaynak sağladınız, nereye harcadınız, bu kaynağı kim kullandı. Bunların cevabını vermediğiniz sürece temiz değilsiniz. 

BAŞKANDAN DAHA YETKİLİ

Bir skandal daha var. Belediyeyle resmi ilişkisi olmayan sözde danışman şuan da belediye başkanından daha güçlü şekilde yetki kullanıyor. Makam arabası var. Belediye çalışanlarına talimat veriyor. Son derece tehlikeli bir şey. Burası belediye...Bir şirketi bile böyle yönetemezsiniz. Kendi şirketini bile bu kadar rahat yönetemezsiniz. 

BU YAŞIMA KADAR TANIK OLMADIM

Aliağa'da sıradışı şeyler oluyor. Ben bu yaşıma kadar tanık olmadığım belediyecilik yapılıyor. Belediye sopası esnafın vatandaşın ve iş adamının üstünde kullanılmaktadır. Siyasilerin de üstüne kullanılmaktadır. Biz temiz olmayan işlere 'hayır' dediğimiz için siyasi saldırı yapılıyor, işime gücüme saldırılıyor."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.